Proti Krasnojarsku aj s kapitánkou Žirkovou

Na domácej pôde. Good Angels myslia na výhru.
Na domácej pôde. Good Angels myslia na výhru. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|22. nov 2017 o 00:00

Basketbalistky Good Angels Košice odohrajú ďalší zápas v rámci Pohára FIBA.

KOŠICE. V prvom vzájomnom meraní síl uspeli zverenky trénera Jankoviča na palubovke súpera 81:65.

Na stredajší duel nastúpia už aj s doliečenou kapitánkou Zuzanou Žirkovou.

Pred vyše mesiacom sa oba celky stretli v súboji v Rusku, kde začali lepšie domáce hráčky.

Košické basketbalistky sa postupne dostali do tempa a v záverečnej štvrtine súpera definitívne zlomili.

Vykúrime halu, smeje sa Jankovič

„Krasnojarsk má kvalitný káder a to, že sme u nich vyhrali o 16 bodov je kvôli tomu, že nám veľmi vyšiel zápas a oni nemali dobrý deň. Sme radi, že sa nám podarilo vyhrať tak vysokým rozdielom. Pre nich to bol varovný prst, že sa im u nás bude hrať veľmi ťažko. Ich výkony majú stúpajúcu tendenciu. V Ružomberku vyhrali o 20 bodov a v Mersine sa dlho držali a prehrali len o sedem. Majú teda určite svoju kvalitu a my sa nesmieme pozerať na to, že sme prvý zápas zvládli hladko,“ povedal tréner Good Angels Peter Jankovič.

V Rusku sa spočiatku hralo žlto-modrým ťažšie aj kvôli veľkej zime v hale.

Vo svojom domovskom stánku by mali mať Košičanky ideálne podmienky.

„Možno vyskúšame vykúriť halu, aby im bolo poriadne horúco a dúfajme, že to bude pre nás plus a nie pre nich,“ pousmial sa Jankovič.

Do Košíc pricestujú ruské basketbalistky v rovnakom zložení ako odohrali prvý vzájomný zápas.

„Nezaznamenali sme žiaden pohyb v ich kádri, takže predpokladáme, že prídu so zostavou, ktorú poznáme. Každá jedna hráčka dokáže vystreliť aj z veľkej vzdialenosti, majú tam veľmi dobré strelkyne. Navyše disponujú kvalitným útočným doskokom, keďže majú vysoké družstvo. Tri hráčky majú 195 cm a krídelníčky na úrovni 190 cm. Chodia aktívne na útočný doskok, takže na tieto ich zbrane si budeme musieť dať najväčší pozor,“ uviedol Jankovič.

Už toho mali plné zuby

Košičanky mali možnosť načerpať nové sily počas reprezentačnej prestávky, ktorá vzhľadom na ich nabitý program prišla vhod.

„Prvý týždeň sme mali úplne regeneračný. Dievčatá dostali voľno, aby si oddýchli, keďže v priebehu deviatich dní sme odohrali štyri zápasy. Bolo na nich vidieť, že toho mali plné zuby. Chceli sme, aby si aj mentálne oddýchli od basketbalu. Druhý týždeň sme sa venovali čiastočne kondícii a niektorým herným veciam, pretože sme mali len jeden zápas v extralige a potrebovali sme udržať družstvo v určitej forme a verím, že sa to ukáže v zápase s Krasnojarskom.“

Pred reprezentačnou prestávkou sa z vírusového ochorenia dávala do poriadku kapitánka Zuzana Žirková, ktorá výrazne chýbala aj v domácom súboji s tureckým Mersinom.

„Zuzka je už v poriadku, hoci to ešte nie je na sto percent. Určite ale bude pripravená nastúpiť a som si istý, že aj nastúpi. Jej zdravotný stav je zo dňa na deň lepší a verím, že už sa jej do konca sezóny budú vyhýbať všetky choroby aj zranenia. Okrem Blanárovej, ktorá sa ešte zotavuje po zranení by sme mali nastúpiť v kompletnom zložení,“ uviedol košický kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Proti Krasnojarsku aj s kapitánkou Žirkovou