Benčičová na Slovensku prvý raz prehrala. Konečne, teší sa Schmiedlová

Belinda Benčičová (vľavo) a Anna Karolína Schmiedlová na ilustračnej fotografii.
Belinda Benčičová (vľavo) a Anna Karolína Schmiedlová na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR)
TASR|11. júl 2020 o 13:59

Schmiedlová sa vo finále stretne s Kužmovou.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na Privatbanka Open.

V semifinále ako turnajová trojka vyradila najvyššie nasadenú Švajčiarku Belindu Benčičovú 6:3, 1:6, 6:3 a ukončila jej víťaznú sériu na Slovensku.

V dueli o titul nastúpi v nedeľu o 14.00 h proti druhej nasadenej Viktórii Kužmovej, ktorá zdolala Eszter Mériovú 6:4, 6:0.

Schmiedlová odplatila Benčičovej prehry z extraligy a z turnaja Bratislava Open - úvodného podujatia Peugeot Tennis Tour 2020.

V sobotu na dvorcoch Slávie STU Bratislava zaskočila Benčičovú aktívnou hrou, výborne jej vychádzal obojručný bekhend, ktorým dokázala dostať favoritku pod tlak.

Privatbanka Open

Dvojhra - semifinále:

<>
  • Anna Karolína Schmiedlová (SR-3) - Belinda Benčičová (Švaj.-1) 6:3, 1:6, 6:3
  • Viktória Kužmová (SR-2) - Eszter Mériová (SR) 6:4, 6:0
<>

Štvorhra - semifinále:

<>
  • Belinda Benčičová, Anika Jašková (Švaj./SR-3) - Bianca Behúlová, Radka Zelníčková (SR) 2:6, 6:4, 10:4
  • Tereza Mihalíková, Chantal Škamlová (SR-1) - Romana Čisovská, Michaela Kadlečková (SR) 6:4, 7:5

"Mám veľkú radosť, že sa konečne niekomu podarilo Belindu na Slovensku zdolať. Podala som o tisíc percent lepší výkon ako na Slovane na Bratislava Open. Diktovala som tempo výmen, bola som aktívnejšia. Určite je to pre mňa pekná náplasť za nevydarené priateľské stretnutie fedcupových tímov proti Česku. Toto víťazstvo mi zdvihne sebavedomie," tešila sa po zisku cenného skalpu zverenka trénera Petra Hubera.

Kužmová v dueli s Mériovou v prvom sete bojovala nielen so súperkou, ale aj so silným vetrom. V druhom dejstve už na dvorci dominovala.

"Hrať v silnom vetre je oveľa ťažšie. Moja súperka sa dnes veľmi snažila, dobre behá a v prvom sete to bolo vyrovnané. Ja som sa nevedela správne postaviť k loptám, potom som sa však chytila. S Kajkou sme hrali veľakrát, často spolu trénujeme. Poznáme sa na kurte i mimo neho. Na antuke hrá veľmi dobre, čo potvrdila víťazstvom nad Belindou. Na finálový zápas sa veľmi teším," uviedla pre TASR odchovankyňa košického tenisu.

Benčičová si neúspešné vystúpenie vo dvojhre čiastočne vynahradila vo štvorhre.

Spoločne so Slovenkou Anikou Jaškovou zvíťazili v semifinále ako nasadené trojky nad Biancou Behúlovou a Radkou Zelníčkovou 2:6, 6:4, 10:4.

Vo finále ich čaká najvyššie nasadený slovenský pár Tereza Mihalíková, Chantal Škamlová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Benčičová na Slovensku prvý raz prehrala. Konečne, teší sa Schmiedlová