Nulová koncovka. Česi zlomili Slovákov za 45 sekúnd

Slovenská hokejová reprezentácia.
Slovenská hokejová reprezentácia. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|6. máj 2021 o 19:25 (aktualizované 6. máj 2021 o 21:25)

Česko rozhodlo v záverečnej tretine.

Prípravný zápas pred MS v hokeji 2021

Česko - Slovensko 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 54. Červeny (Radil, Šustr), 55. Tomášek (Blümel)

Vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0,

Rozhodovali: Pešina, Šindel – Špůr, Ganger

Česko: Will - Šustr, Vitásek, Mozík, D. Musil, Jordán, Mašín, Ščotka - Radil, Hanzl, Tomášek - Blümel, Červený, H. Zohorna - Kousal, Najman, A. Musil - Stránský, Špaček, Lenc - Flek

Slovensko: J. Hudáček - Nemec, Jánošík, Kňažko, Rosandič, Grman, Gernát, Gachulinec, Koch - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Faško-Rudáš, Sukeľ, Holešinský - Regenda, Roman, Liška - Buc, Kollár, Hrehorčák

PRAHA. Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo štvrtkovom federálnom derby v Prahe s Českom 0:2.

Pre zverencov trénera Craiga Ramsayho to bola druhá prehra v siedmom stretnutí v príprave na majstrovstvá sveta v Rige. Záverečné ôsme odohrajú v piatok opäť v pražskej O2 aréne proti domácemu výberu.

Mladý slovenský tím podal v zápase sympatický výkon, počas dvoch tretín bol nebezpečnejší, no nedokázal premeniť svoje početné veľké šance a nakoniec pykal.

V 54. minúte zlomil nerozhodný stav Rudolf Červený a o 45 sekúnd neskôr poistil víťazstvo domácich Dávid Tomášek. Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili brankárov Júliusa Hudáčka a Romana Willa.

Oba tímy sa stretnú aj v záverečnom zápase základnej A-skupiny na MS v Rige (1. júna).

Ďalší vzájomný zápas odohrajú Česi a Slováci v piatok 7. mája.

Šance Slovenska

Slováci v prvej tretine zaskočili Čechov sústredenou ofenzívou, zabezpečenou obranou, ale najmä dobrým korčuľovaním. Zverenci Craiga Ramsayho mohli hneď niekoľkokrát skórovať, ale nepodarilo sa im to.

V 14. min mal zrejme najväčšiu slovenskú šancu Adrián Holešinský, ktorý strieľanú prihrávku Mislava Rosandiča tečoval iba do žŕdky bránky Romana Willa. Ešte predtým ďalší nový muž v slovenskom tíme Martin Gernát v prečíslení dvoch na jedného mieril len do českého brankára.

Aj v poslednej minúte prvej tretiny Slováci mohli streliť gól. Matúš Sukeľ však neusmernil skákajúci puk do odkrytej českej bránky. Celkovo v úvodných 20 minútach Slováci prestrieľali Čechov 10:4 v pokusoch na bránku.

V druhej tretine sa domáci hráči snažili vyrovnať hru, ale v 24. a 25. mal gól na hokejke mladík Juraj Slafkovský. Domáceho brankára však neprekonal. Rovnaký hráč sa v 33. min dostal do nájazdovej pozície, ale Will jeho strelu zneškodnil.

V 35. min sa zrodila najväčšia česká šanca. Radan Lenc zvolil strelu namiesto prihrávky dobre postavenému Michaelovi Špačkovi, Július Hudáček sa nedal oklamať.

Góly až v tretej tretine

Na začiatku tretej tretiny bol vylúčený Ondřej Vitásek a aktívny Slafkovský sa opäť ocitol pred Willom, ale gólman Čeľabinska ho vychytal. Česi sa v tretej tretine zlepšili a napokon v záverečnej šesťminútovke rozhodli o svojom víťazstve.

Najprv v prečíslení dvoch proti jednému Rufolf Červený prekonal Hudáčka a o 45 sekúnd neskôr pridal druhý český gól po obliehaní slovenskej bránky Dávid Tomášek.

Českí hokejisti využili neschopnosť Slovákov vyhodiť puk pri veľkom tlaku súpera. V poslednej minúte mohol skórovať Peter Cehlárik vo vlastnom oslabení, ale český brankár si napokon udržal čisté konto.

Hlasy po zápase

Craig Ramsay, tréner SR: "Nanešťastie pre náš tím máme problém dávať góly. Chceme hrať rýchlo, byť agresívni, ale musíme skórovať. Nepremenili sme naše šance, Česi hrali dobre a asi si zaslúžili vyhrať."

Juraj Slafkovský, útočník SR: "Boli tam úseky, keď sme boli lepší my, keď boli lepší oni a nakoniec to zlomili oni a vyhrali. Pri tej mojej možnosti Česi zle vystriedali, dostal som sa do šance, ale neviem čo sa stalo pri zakončení. Je nás v tíme veľa mladých hráčov, tréner nás podporuje, dáva nám šancu, ale je na nás, či ju dokážeme využiť."

Adrián Holešinský, útočník SR: "Dosť nás to mrzí, pretože sme mali dosť šancí. Efektivita nás trápi už dlhší čas a dnes sa to potvrdilo. Česi potom mali prečíslenie, premenili ho a dali gól. Potom sme išli mentálne dole a dostali sme ďalší."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Nulová koncovka. Česi zlomili Slovákov za 45 sekúnd