Pri páde si vážne zranil krčnú chrbticu. Operácia skokana dopadla dobre

(Autor: Twitter)
SITA|14. jan 2016 o 20:48

Pri páde si zlomil šiesty a siedmy krčný stavec, sťažoval si na necitlivosť nôh. Rakúsky skokan Lukas Müller absolvoval operáciu na univerzitnej klinike v Grazi.

TAUPLITZ. Operácia ťažko zraneného rakúskeho skokana na lyžiach Lukasa Müllera sa vydarila. Pacient leží na univerzitnej klinike v Grazi v stabilizovanom stave. Ďalšie relevantné informácie odznejú na piatkovej tlačovej konferencii tímu LKH Graz od 10.30 h.

Informovala o tom ORF.

Juniorský majster sveta z roku 2009 mal v stredu ťažký pád počas tréningu pred majstrovstvami sveta v letoch na lyžiach na mamuťom mostíku HS-225 Kulm v rakúskom stredisku Tauplitz/Bad Mitterndorf (14. - 17. januára).

Müllera priviezli do nemocnice s vážnym zranením dolnej časti krčnej chrbtice. Sťažoval si na necitlivosť nôh a celý čas bol pri vedomí.

Podľa tímového lekára rakúskych reprezentantov Jürgena Barthofera má pacient zlomený šiesty a siedmy krčný stavec. "Dôležité je, že chrbát je spevnený platňami a miecha je odľahčená," povedal Barthofer.

Podľa agentúry APA bola dôvodom nehody porucha výstroja. Riaditeľ pretekov Harald Haim uviedol, že let postihnutého vyzeral byť v poriadku až do okamihu, keď ľavá lyža vyrazila nahor a vyvolala stratu rovnováhy.

"Televízne zábery naznačujú, že mu pod tlakom povolilo viazanie," nazdávajú sa Rakúšania.

lukas_res.jpg

Lukas Müller je juniorským majstrom sveta z roku 2009. FOTO - TASR/AP.

Víťazom štvrtkovej kvalifikácie v rámci XXIV. majstrovstiev sveta v letoch na lyžiach sa stal Nór Anders Fannemel.

V piatok bude prvým súťažným dňom pretekov jednotlivcov. Prvé súťažné kolo sa začne o 13.00 h, následne sa uskutoční druhé súťažné kolo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Pri páde si vážne zranil krčnú chrbticu. Operácia skokana dopadla dobre