Žukov sa ospravedlnil za porušenia antidopingových pravidiel

Prezident Ruského olympijského výboru Alexander Žukov.
Prezident Ruského olympijského výboru Alexander Žukov. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. dec 2017 o 23:13

Štartovať na ZOH 2018 budú môcť iba individuálni športovci či kolektívy po splnení striktných kritérií.

LAUSANNE. Prezident Ruského olympijského výboru (OKR) Alexander Žukov sa verejne kajal za porušenia antidopingových pravidiel, ktoré viedli k vylúčeniu spomenutej krajiny zo zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu v Kórejskej republike.

Mám pocit, že práve teraz prichádza príležitosť uzavrieť proces trestov, sankcií a diskvalifikácií, ktoré v súvislosti s naším športom trvali viac ako dva roky.


Alexander Žukov

Štartovať budú môcť iba individuálni športovci či kolektívy po splnení striktných kritérií, ktoré v utorok zverejnil Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vo švajčiarskom Lausanne.

"Ako prezident OKR sa ospravedlňujem za porušenia antidopingových pravidiel, ktorých sme sa dopustili. Zároveň chcem obrátiť pozornosť na to, že verdikt priamo ovplyvní osud novej generácie ruských športovcov, z ktorých mnohí prvý raz majú možnosť predstaviť na olympijských hrách. Nemajú a nesmú doplatiť na prehrešky z minulosti a cítiť sa na významnom športovom podujatí ako vyhnanci bez identifikácie, hymny, vlajky," povedal Žukov.

"Mám pocit, že práve teraz prichádza príležitosť uzavrieť proces trestov, sankcií a diskvalifikácií, ktoré v súvislosti s naším športom trvali viac ako dva roky. Treba ísť vpred a neobzerať sa," vyhlásil Žukov podľa webu Championat.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黎ukov sa ospravedlnil za porušenia antidopingových pravidiel