Prestup Martina Jakubka zase na pretrase

Sportnet|10. jan 2004 o 00:00

Prešov - Ešte sa zimné prípravné obdobie futbalistov poriadne nerozbehlo a už sú na svete viaceré prestupové otázniky. Zmeny k tomuto obdobiu

jednoducho patria. Rovnako ako tak "zaručené" informácie, kto a kde zakotví... Výnimkou čo sa týka špekulácií na podobnú tému nie je ani druholigový FC Tatran Prešov. Jediným dohodnutým novicom je zatiaľ Peter Šamo z Humenného. Tamojší rodák Tomáš Gerich sa síce tiež vrátil do Prešova, no o tom či v zeleno - bielom zotrvá alebo sa poberie inam, rozhodne sa do konca tohto mesiaca. Vo vybavovaní je aj predĺženie hosťovania Jozefa Frigu, kmeňového hráča MŠK Žilina. Najväčší rozruch je však znovu okolo útočníka Martina Jakubka (na snímke), po jeseni najlepšieho druholigového kanoniera. Ten má v prešovskom Tatrane platnú zmluvu ešte na pol roka, no ako vyplávalo začiatkom týždňa na povrch, s účinkom od 1.júla 2004 podpísal profesionálny kontrakt prvoligovej Dukle Banská Bystrica.

Tento fakt nepopiera ani samotný Jakubko: "Predstavitelia Dukly so mnou rokovali korektne a som s nimi dohodnutý tak ako bolo zverejnené. Nemám teda najmenší dôvod ohliadať sa prípadne ešte po niečom inom. Pre mňa ostatné "záujmy" skončili a som pripravený, že moje ďalšie pôsobenie bude spojené s banskobystrickou Duklou. Či to bude o týždeň, či o pol roka, to závisí už len od prípadnej dohody zainteresovaných klubov. Ak bude treba, tak sa narýchlo zbalím. Ak nie, do vypršania platnej zmluvy budem zo všetkých síl bojovať za farby Tatrana Prešov." Predstavitelia prešovského futbalového klubu ale tvrdia, že Banskobystričania s nimi ešte o Jakubkovom prestupe oficiálne nerokovali. Dokonca prezradili aj to, že o trinásťgólového jesenného strelca sa vážne zaujíma jeden popredný klub slovenskej prvej ligy a k prvej ponuke "čosi" priložil i český prvoligista z Opavy... "Prvý raz nás kontaktovali funkcionári Dukly asi pred týždňom," vraví výkonný riaditeľ FC Tatran Prešov František Oľha. "Vyzvali nás na rokovanie ohľadom transferu M. Jakubka začiatkom budúceho týždňa. Medzitým sa nám ale ozval iný prvoligový klub, ktorého názov v tej chvíli neprezradím. Poviem ale, že okrem zaujímavého finančného vysporiadania ponúka aj dvoch skúsených futbalistov. V plnom prúde sú aj naše kontakty s Opavčanmi. O tom, či Jakubko naozaj pôjde pod Urpín alebo či zostane v Prešove, prípadne zareaguje na dve spomenuté ponuky, bude jasné až po rozhovoroch s ním a rokovaniach na medziklubovej úrovni so všetkým tromi záujemcami." Každému je z vašich slov jasné, že ďalší záujemcovia prihadzujú. Kto z nich núka zatiaľ na odstupnom najviac? "Jednoznačne Opava s ponukou na úrovni 2,5 milóna českých korún. Všetko je ale v rovine ponúk. Ostatné je na samotnom hráčovi ako sa rozhodne. My sa pravdupovediac nikam neponáhľame. Jakubko trénuje s našim druholigovým mužstvom. Nikde ešte nie je definitívne napísané, že z Prešova odíde," tvrdí výkonný riaditeľ Tatrana. Iný pohľad na vec má zase hráč... Aj preto si aj v tomto prípade bude potrebné nejaký čas počkať, ako sa táto prestupová záležitosť nakoniec utrasie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prestup Martina Jakubka zase na pretrase