Prešovský kilometer jubiluje

Prešovský velodrom.
Prešovský velodrom. (Autor: TASR)
Ján Leško|6. okt 2017 o 00:00

Akcia sa uskutoční po prvý raz na revitalizovanom velodróme.

PREŠOV. Cyklistické podujatie na prešovskom velodróme, pre vekovo od najmladších po najstarších, oslávi v sobotu siedmeho októbra menšie jubileum.

Športový klub Velodróm Prešov a ABC Centrum voľného času usporiadajú pod záštitou primátorky Prešova A. Turčanovej piaty ročník pretekov pod názvom Prešovský kilometer.

Uskutočnia sa prvý raz na revitalizovanom velodróme v Prešove.

Ide o akciu, ktorá v predošlých ročníkoch prilákala množstvo vyznavačov cyklistického športu, avšak aj súťažiacich na trojkolkách, kolobežkách či odrážadlách. Inak to nebude ani tento rok.

Celú akciu bude už tradične moderovať bývalá svetoznáma cyklistka, napríklad aj víťazka Giro d´Italia, Lenka Litvinová – Ilavská.

Pretekať v Prešove by zajtra mali aj cyklisti z jeho družobných miest v Česku, Maďarsku, Poľsku, na Ukrajine.

Najmladší súťažiaci, predškoláci absolvujú jeden okruh, dlhý 333 metrov, mladších žiakov a žiačky čaká 1,5 okruhu (500 m), ostatní pôjdu tri okruhy, teda rovný kilometer.

Pre najúspešnejších pretekárov organizátori pripravili ocenenia. Najrýchlejší muž a najrýchlejšia žena na 5. ročníku Prešovského kilometra si prevezmú Cenu primátorky mesta Prešov.

Prezentácia účastníkov je pozajtra od 8.30 do 10.30 hodiny. Prví pretekári vyštartujú na ovál revitalizovaného prešovského velodrómu o 11. hodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovský kilometer jubiluje