Prešovských hokejistov povedie Tomko, trénuje i Mihálik

Trénerský tandem. P. Křemen a A. Tomko.
Trénerský tandem. P. Křemen a A. Tomko. (Autor: Michal Frank)
Michal Frank|12. aug 2016 o 00:00

Na sezónu sa pripravujú pod vedením dvojice Anton Tomko – Peter Křemen.

PREŠOV. Hokejisti prvoligového Prešova už vyšli na ľad. Na novú sezónu sa pripravujú pod vedením skúsenej trénerskej dvojice Anton Tomko – Peter Křemen. Káder sa len tvorí, s Prešovčanmi trénuje i Vladimír Mihálik.

Účastník I. hokejovej ligy Prešov Penguins angažoval pred novou sezónou skúseného trénera, držiteľa troch majstrovských extraligových titulov (2x Košice, 1x Žilina) Antona Tomka.

Prešovčan sa vrátil na miesto, kde s ľadovým hokejom začínal. Sekundovať mu, ako asistent a tréner juniorky, bude ďalší ostrieľaný navrátilec Peter Křemen.

Pozdvihnúť prešovský hokej

„On ma vlastne naštiepil touto myšlienkou, aby sme ostali doma a dali to tu trochu dokopy, pretože ten hokej sa uberal, dovolím si povedať, zlým smerom. Vidím, aká bola rozbitá mládež a je opäť na nás, ktorí sme vyrastali tu v Prešove, to dať dokopy. Peter Křemen bol jeden z tých, čo ma oslovil, či by som bol ochotný rozmýšľať o tom, aby som ostal doma,“ povedal nám nový kouč Prešovčanov Anton Tomko.

Domov sa vrátil po trinástich rokoch.

„Čo očakávam od hokeja v Prešove? Viem, že konečne zimný štadión mesto pridelilo ľuďom, ktorí chcú robiť hokej v Prešove, aj to ma oslovilo, lebo vidím, že za posledné roky to tu chátralo. Nebolo to ono, aj teraz, keď spoznávam to prostredie, vidím strašne veľa zanedbaných vecí v prešovskom hokeji. Sú tu ľudia, ktorí majú elán, víziu, aj preto som ostal v Prešove. Človek chodí po svete, ale tu som sa narodil, začal s hokejom, veľa času som strávil na tomto štadióne,“ zdôraznil A. Tomko, ktorý za áčko začal hrávať ako sedemnásťročný. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovských hokejistov povedie Tomko, trénuje i Mihálik