Pekné gesto fanúšikov Prešova. Chválil ich Bokroš aj kapitán Slovana

Hokejisti Prešova sa lúčia s fanúšikmi po prehre vo štvrťfinále so Slovanom Bratislava.
Hokejisti Prešova sa lúčia s fanúšikmi po prehre vo štvrťfinále so Slovanom Bratislava. (Autor: TASR - Milan Kapusta)
Patrik Fotta|31. mar 2022 o 07:25

Sersen: Takto by to malo na štadiónoch vyzerať.

PREŠOV. "Prepáčte, ťažko sa mi hľadajú slová. Miešajú sa vo mne rôzne emócie. Veľmi nás to mrzí. Predovšetkým kvôli našim fanúšikom. Celú sezónu nás hnali a podporovali. Boli skvelí," hovoril útočník Prešova Aurel Nauš.

Hokejisti Slovana Bratislava nemali s nováčikom súťaže zľutovanie. Štvrťfinálovú sériu play off zvládli v najkratšom možnom čase.

Po výhre 2:0 vo štvrtom dueli stanovili konečný stav série na 4:0 na zápasy. Zatiaľ čo hráči Slovana sa tešili z postupu, Prešovčania sa museli vyrovnať s faktom, že sezóna sa pre nich končí.

"Za svoje výkony sa určite nemusíme hanbiť. Táto sezóna nám dala veľmi veľa aj z hľadiska budúcnosti," zhodnotil 23-ročný Nauš.

Slovanisti potvrdili rolu veľkého favorita. S výnimkou úvodného duelu série (6:2) však boli všetky stretnutia vyrovnané.

"Sme spokojní s tým, že to nemusíme zbytočne naťahovať. Chcem sa poďakovať aj Prešovu. Hoci sme vyhrali 4:0 na zápasy nebolo to jednoduché. Podali veľmi dobrý výkon," skonštatoval kapitán "belasých" Michal Sersen, ktorý vyzdvihol aj prešovských fanúšikov. Tí v závere zápasu uznali kvalitu súpera potleskom.

Fanúšikovia HC Grotto Prešov.
Fanúšikovia HC Grotto Prešov. (Autor: TASR – Milan Kapusta)

"Boli výborní a slušní. V oboch zápasoch povzbudzovali svojich hráčov. Takto by to malo na slovenských štadiónoch vyzerať. Aj my hráči si t veľmi vážime," dodal Sersen.

Štvrtý puk pripol na maketu Kytnár

Bratislavčania majú v play off tradíciu, kedy po každom víťaznom zápase pripnú puk na maketu pohára.

Ktorý z hráčov dostal príležitosť pripevniť štvrtý puk, ktorý znamenal postup do semifinále?

"Vyšlo to na Milana Kytnára. Samozrejme, cieľom je, aby tých pukov bolo na konci dvanásť. O ničom inom sa od začiatku sezóny ani nebavíme. Ideme ale krôčik po krôčiku," povedal Sersen.

Hokejisti z hlavného mesta sa netaja pri svojej storočnicovej sezóne najvyššími ambíciami.

"Náš cieľ je jasný. Je ním majstrovský titul. Čaká nás ďalší krok, ktorým je semifinále. Máme dosť času sa na neho pripraviť a verím, že uspejeme.

Vyhrali sme základnú časť, takže máme na to, aby sme vyhrali štyri zápasy s každým súperom," uviedol útočník Samuel Takáč.

Problémy sa im nevyhýbali celý rok

Prešovčania mali najbližšie k víťazstvu v treťom zápase série, v ktorom si dokázali vynútiť predĺženie.

V ňom ale nevyužili presilovú hru a následne inkasovali gól. So Slovanom však počas štvrťfinále dokázali držať krok.

"Na to, koľko sme mali problémov, či už so zranenými hráčmi alebo všetkým, čo sa stalo, sme to ešte ako-tak zvládli.

Sme sklamaní ale nemáme sa za čo hanbiť. Škoda, že sme aspoň jednu výhru neurvali. Gratulujem však Slovanu k zaslúženému postupu," uviedol prešovský útočník Viliam Čacho.

Momentka zo štvrtého zápasu štvrťfinále play off medzi Prešovom a Slovanom.
Momentka zo štvrtého zápasu štvrťfinále play off medzi Prešovom a Slovanom. (Autor: TASR – Milan Kapusta)

Cieľ, ktorý si pred sezónou Prešovčania stanovili, sa im podarilo splniť. Sezónu tak môže klub, ktorý sa presťahoval pred sezónou z Detvy, hodnotiť ako úspešnú.

"Problémy sa nám nevyhýbali celý rok. Mali sme veľa zranených a dlho sme čakali aj na dokončenie niektorých priestorov na štadióne.

Každopádne, presun z Detvy do Prešova bol správny krok. Klub sa posunul na vyššiu úroveň. Je to omnoho profesionálnejšie," dodal Čacho.

Bokroš: Verím, že sme Slovan rozohrali

Pred dvadsiatimi rokmi sa stretli Ernest Bokroš a Andrej Podkonický vo finále play off extraligy.

Bokroš ako tréner Zvolena a Podkonický v pozícii hráča Slovana Bratislava, s ktorým oslavoval svoj prvý titul. Druhý získal v sezóne 2012/13 so Zvolenom.

"Bolo to už veľmi dávno. Teraz sme si podali ruky a tréner Bokroš mi zagratuloval a zaželal veľa šťastia do ďalších bojov," povedal Podkonický.

Jeho slová potvrdil aj skúsený trénerský matador .

"Ich cieľ je zisk majstrovského titulu a ja dobre viem, že je to veľmi náročná úloha. Pevne verím, že sme ich dobre rozohrali," vyhlásil Bokroš.

Ernest Bokroš (vľavo) si podáva ruku s asistentom trénera Slovana Jánom Lipianskym.
Ernest Bokroš (vľavo) si podáva ruku s asistentom trénera Slovana Jánom Lipianskym. (Autor: TASR – Milan Kapusta)

Sezónu hodnotí aj napriek vypadnutiu vo štvrťfinále ako úspešnú.

"Po Vianociach na nás prišla kríza. Mali sme problémy so zraneniami hráčov. V závere sme sa vzchopili a urobili radosť našim fanúšikom.

Bolo vidno, ako im hokej v najvyššej súťaži chýbal. Aj keď sme prehrávali ani raz na nás nepískali ani nekričali na hráčov. To si veľmi vážim a ďakujem im za to," chválil fanúšikov prešovský tréner, ktorý zatiaľ nepozná svoju budúcnosť.

"Ak bude záujem o moje služby, budem trénovať ďalej, ak nie, prenechám to mladším," pousmial sa Bokroš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pekné gesto fanúšikov Prešova. Chválil ich Bokroš aj kapitán Slovana