Lamela zosmiešnil Arsenal, londýnske derby ale prehral. Iheanacho nešetril posledný tím

Kelechi Iheanacho.
Kelechi Iheanacho. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|14. mar 2021 o 17:40

Zápas Manchester United - West Ham rozhodol vlastný gól.

AKTUALIZOVANÉ o 22:15

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu uspeli v severolondýnskom derby, Tottenham zdolali v nedeľňajšom zápase 28. kola anglickej Premier League 2:1. Skomplikovali tak svojmu rivalovi boj o európske klubové súťaže.

Zverenci Josého Mourinha nebodovali naplno po troch dueloch a patrí im siedma priečka v tabuľke, Arsenal je desiaty. Hrdinom mohol byť hosťujúci Erik Lamela, ktorý parádnym spôsobom otvoril skóre v 33. minúte, štvrťhodinu pred koncom bol ale vylúčený.

Medzitým Arsenal otočil skóre, ešte pred prestávkou vyrovnal Martin Odegaard, rozhodujúci gól strelil v 64. minúte z pokutového kopu Alexandre Lacazette.

Iba na lavičke Arsenalu presedel duel Pierre-Emerick Aubameyang, tréner Mikel Arteta ho vynechal zo zostavy z disciplinárnych dôvodov.

"Mal nastúpiť v základnej zostave, no sú tu isté disciplinárne záležitosti. Budeme to riešiť interne. Sú tu ďalší hráči, ktorí si zaslúžia hrať." povedal pred stretnutím podľa AFP španielsky kouč.

Futbalisti tímu Manchester United zvíťazili nad West Hamom jediným gólom, o výsledku rozhodol vlastným gólom stopér Craig Dawson.

United neprehrali v súťaži v deviatich stretnutiach za sebou a upevnili si druhú priečku v tabuľke. Na mestského rivala Manchester City strácajú 14 bodov, no majú zápas k dobru.

Leicester si poradil s posledným Sheffieldom United 5:0, keď štyri góly strelil po prestávke. Tromi presnými zásahmi sa zaskvel nigérijský útočník Kelechi Iheanacho.

Futbalisti Brightonu ukončili päťzápasovú šnúru bez víťazstva triumfom v juhoanglickom derby na trávniku Southamptonu 2:1.

Premier League - výsledky

Southampton - Brighton & Hove Albion 1:2 (1:1)

Góly: 27. Adams - 16. Dunk, 56. Trossard

Leicester - Sheffield United 5:0 (1:0)

Góly: 39., 69. a 78. Iheanacho, 64. Perez, 80. Ampadu (vlastný)

Arsenal - Tottenham 2:1 (1:1)

Góly: 44. Odegaard, 64. Lacazette (z 11 m) - 33. Lamela. ČK: 76. Lamela (Tottenham) po 2. ŽK

Manchester United - West Ham 1:0 (0:0)

Gól: 53. Dawson (vlastný)

Priebežná tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Lamela zosmiešnil Arsenal, londýnske derby ale prehral. Iheanacho nešetril posledný tím