Praha sa teší na Gáboríka. Ešte nevie, či bude hrať

Marián Gáborík (vľavo) a asistent trénera NY Rangers Mike Sullivan.
Marián Gáborík (vľavo) a asistent trénera NY Rangers Mike Sullivan. (Autor: TASR/AP)
Tomáš Prokop|27. sep 2011 o 20:38

Slovenský útočník New Yorku Rangers verí, že v českej metropole bude mať rovnako vrúcne prostredie ako v Bratislave, kam zavíta so svojím tímom v nedeľu.

PRAHA. New York Rangers a Česko majú k sebe už pár rokov blízko. Všetko začal pred šiestimi rokmi Jaromír Jágr, ktorý spolu s ďalšími krajanmi vytvoril v Rangers malú českú enklávu. Nebolo nezvyčajné, že v tíme bolo aj päť českých hokejistov.

Aj preto pred tromi rokmi zavítal do Prahy. Žiaľ, už bez Jágra, ale s Michalom Rozsívalom a Petrom Průchom.

Rangers bez Čechov

Newyorský klub sa do Prahy vrátil, ale už bez Čechov. Najväčším lákadlom je tak pre divákov Marián Gáborík. Popularita hviezdneho Trenčana bola očividná už na prvom utorkovom tréningu v Tesla aréne. Po ňom sa naňho vrhla desiatka novinárov.

Na slovenskom útočníkovi bolo badať únavu po deväťhodinovom lete. Prvý tréning absolvoval v miernejšom tempe.

"Je to pre mňa niečo nové takto začať sezónu a teším sa. Verím, že v Prahe sa budem cítiť podobne ako v Bratislave, škoda, že doma budeme len pol dňa, ale je to super, že slovenskí diváci majú možnosť vidieť nás na vlastné oči."

Rangers prileteli do Prahy hneď po poslednom prípravnom zápase za morom s Philadelphiou, ktorý prehrali 3:5. Marián Gáborík v zápase nehral.

Tréner John Tortorella neskrýval sklamanie. "Viacerí hráči ma v zápase s Flyers sklamali, môžu sa v týchto zápasoch ukázať. Najmä útočníci bojujú o svoje miesto."

Americký tréner priviedol do Európy tridsaťpäť hráčov, z ktorých vyberie zostavu na novú sezónu. Zatiaľ neprezradil, ktoré zo štyroch zápasov proti európskym súperom odohrajú najväčšie hviezdy jeho tímu. "Neviem ešte povedať, v ktorých zápasoch budú hrať Marián Gáborík, Brad Richards či Henrik Ludqvist, rozhodne sa podľa situácie."

Tréning NY Rangers v Prahe. Autor: iDnes.cz

Proti Slovanu by mal hrať

"Je na trénerovi, v ktorých dueloch so mnou počíta, ale v nedeľu proti Slovanu a proti Zugu by sme mali hrať všetci. Neviem však povedať, či budem hrať aj proti Sparte vo štvrtok a Frölunde v piatok," dodal Gáborík.

Zámorský tím čaká náročný program. V priebehu desiatich dní odohrá šesť zápasov. Turné zakončí úvodnými zápasmi novej sezóny NHL, keď vyzvú 8. a 9. októbra v Štokholme Los Angeles a Anaheim.

"Čaká nás náročný program, ale práve takáto zmena časť hráčov naštartuje k lepším výkonom. Všetci sa na to tešia a verím, že tím nájde v Európe svoj systém," doplnil Tortorella.

Gáboríkovi by mal robiť centra v prvom útoku skúsený Brad Richards. "S Bradom sa mi hrá veľmi dobre, je to skúsený útočník, ktorý má výbornú prihrávku. Uvidíme, kto bude s nami nastupovať naľavo. Zatiaľ hral s nami Vojtek Wolski, išlo nám to celkom dobre, ale tréner asi vyskúša aj iných hráčov," dodal dvadsaťdeväťročný Slovák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Praha sa teší na Gáboríka. Ešte nevie, či bude hrať