Pozrite si výstavu o histórii ženského basketbalu v Košiciach

Na snímke basketbalová obuv americkej reprezentantky Good Angels Košice Janel McCarville.
Na snímke basketbalová obuv americkej reprezentantky Good Angels Košice Janel McCarville. (Autor: TASR/František Ivan)
Judita Čermáková|2. máj 2016 o 14:12

Východoslovenské múzeum predstavuje dresy, poháre, vyznamenania, lopty, fotografie a ďalšie predmety.

Výstavu pod názvom Podkošový svet, zameranú na dejiny ženského basketbalu v Košiciach, otvorili v pondelok vo Východoslovenskom múzeu (VSM). Návštevníci na nej môžu vidieť dresy, poháre, vyznamenania, lopty, fotografie a ďalšie predmety súvisiace s týmto športom. Múzeum organizuje výstavu pri príležitosti titulu Európske mesto športu. Výstava potrvá do 11. septembra.

"Predstavujeme verejnosti vývoj ženského basketbalu v našom meste od prvých detských krôčikov v medzivojnovom Československu, až po spanilú jazdu Good Angels Košice v slovenskej extralige a na euroligových palubovkách," priblížil autor výstavy Martin Konečný.

Návštevníci sa dozvedia tiež podrobnosti o ťažkej ceste košických ženských basketbalových tímov do spoločnej československej ligy po druhej svetovej vojne, o úspešnom účinkovaní slávnej Lokomotívy Košice v 70. a 80. rokoch minulého storočia, ale aj o výsledkoch košických klubov v ére slovenského ženského basketbalu po roku 1993.

Pondelková vernisáž vo VSM na Námestí Maratónu mieru sa uskutočnila v rámci osláv Dňa mesta Košice. Jej súčasťou bolo rozkrojenie torty v podobe polovice basketbalovej lopty. Pomáhali pritom aj primátor Košíc Richard Raši a generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.




Na snímke vľavo prvá a vpravo posledná zlatá medaila v hráčskej kariére Ivany Jalčovej v tíme Good Angels Košice.





Na snímke zľava primátor Košíc Richard Raši a generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský počas krájania basketbalovej torty.



Na snímke pohárová trofej basketbalistiek Good Angels Košice za 1. miesto v extralige žien v sezóne 2015/2016.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pozrite si výstavu o histórii ženského basketbalu v Košiciach