Poprad ulovil prvých desať kamzíkov

Dobrá nálada. Zľava: Peter Žifčák, Petr Jonák a Ľudovít Jurínyi.
Dobrá nálada. Zľava: Peter Žifčák, Petr Jonák a Ľudovít Jurínyi. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|25. júl 2016 o 12:39

Až okolo 80 hokejistov sa objavilo v pondelok v úvodnom kempe extraligového HK Poprad v Spišskej Novej Vsi.

Okrem Slovákov vykorčuľovali na ľad aj hráči z Česka, Kanady či Ruska.

SP. NOVÁ VES. Káder kamzíkov v súčasnosti tvorí desať hokejistov. Zmluvy na novú sezónu majú v Poprade podpísané brankár Maximilián Pajpach, obrancovia Radoslav Suchý, Štefan Fabian, Mário Kurali, Ľubomír Dinda, Denis Šterbák a útočníci Arne Kroták, Adam Lapšanský, Andreas Štrauch a Peter Lichanec.

„Kostru mužstva už máme, základný káder je podpísaný. Okrem toho máme prostredníctvom našich agentov vytypovaných viacerých hráčov. Posily ešte prídu, čakáme na hráčov z Ameriky a Ruska, ktorí tu prídu na mesačnú skúšku. Prvotne sa na try-out prihlásilo 112 hokejistov. Na úvodný kemp ich prišlo asi 80. Máme z čoho vyberať, miest už ale nie je veľa. Pôvodne sme chceli vybrať dvoch – troch, ak to dobre dopadne, možno ich bude aj päť. Teraz je na nás, aby sme to dobre vyskladali,“ prezradil nový tréner HK Poprad Petr Jonák.

Testy na ľade aj na suchu

Tréningové jednotky budú prebiehať americkým spôsobom. Hráči sa rozdelili do štyroch tímov a až do štvrtka budú hrať zápasy medzi sebou.

„Hráčov potrebujeme vidieť v hre. Už počas úvodných troch dní budeme vylučovať tých, ktorí by tu len zdržovali ostatných. Okrem toho robíme aj testy mimo ľadu, aby sme videli ako na tom sú. Hodnotiť budeme stránku na ľade aj na suchu. Nasledovať budú individuálne pohovory s hráčmi. Vo štvrtok odohrajú all-star zápas, kde ostane 25 až 30 hráčov,“ vysvetlil systém vyraďovania Petr Jonák.

Veľký záujem ich prekvapil

Na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi sme medzi 80 hráčmi zazreli aj také mená ako Jaroslav Jabrocký či Peter Gápa. Na tribúne bol aj Peter Bondra, keďže medzi mantinelmi korčuľovali aj jeho dvaja synovia David a Nicholas.

„Voľných miest nie je veľa. V zostave sú otvorené možno štyri okienka. Je to o tom, aby konkurencia bola čo najväčšia. Hráči musia cítiť tlak na miesto v zostave. Je to na tréneroch ako sa rozhodnú. Veľký záujem nás dosť prekvapil. Nečakali sme taký počet hráčov. Okrem Slovákov a Čechov prišli aj hokejisti z Kanady a Ruska. Uvidíme, aká bude nakoniec kvalita,“ povedal výkonný riaditeľ HK Poprad Peter Žifčák.

Výšku rozpočtu na novú sezónu zatiaľ konkretizovať nechcel.

„Náš rozpočet je stabilný, viac povieme pred sezónou. Teraz na tom veľmi intenzívne pracujeme,“ dodal Peter Žifčák.

Obrovský záujem. Na ľad vykorčuľovalo okolo 80 hráčov.

Foto k článku: RISO

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad ulovil prvých desať kamzíkov