Košice po predĺžení zdolali Banskú Bystricu, Trenčín si vypracoval mečbaly

Hráči Košíc sa radujú z víťazstva.
Hráči Košíc sa radujú z víťazstva. (Autor: TASR)
Sportnet|21. mar 2018 o 00:00

Poprad musí vyhrať štyrikrát za sebou, aby postúpil medzi elitnú štvorku.

POPRAD, KOŠICE. Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili na ľade HK Poprad v stredajšom treťom stretnutí štvrťfinále Kaufland play off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy.

Domáci skórovali ako prví, v 18. minúte sa presadil Samuel Mlynarovič, hostia však ešte do konca prvej tretiny zásluhou Tomáša Starostu vyrovnali. Na gól hosťujúceho Petra Sojčíka z 29. minúty ešte dokázal o 67 sekúnd odpovedať Dávid Bondra.

Trenčania sa však potom ujali dvojgólového vedenia. Presadili sa Lukáš Bohunický a Boris Sádecký. Domáci zásluhou presného zásahu Lukáša Hvilu znížili na rozdiel jedného gólu, víťazstvo hostí však gólom do prázdnej bránky spečatil kapitán Branko Radivojevič.

Dukla po víťazstve v Poprade vedie 3:0 v sérii a od postupu do semifinále ju delí už len jeden triumf.

Hokejisti HC Košice zvíťazili 3:2 po predĺžení nad hráčmi HC ‘05 iClinic Banská Bystrica. Úvodný gól duelu strelil v 27. minúte domáci David Pacan, na jeho zásah stihol odpovedať ešte do konca druhej tretiny bývalý hráč domácich Marek Bartánus v presilovej hre.

Hostia boli po góle Guillama Asselina z 50. minúte blízko k tretiemu triumfu v sérii, domáci Michel Miklík však v 58. minúte poslal stretnutie do predĺženia. V ňom rozhodli domáci, v jeho druhej minúte skóroval Gabriel Spilar.

Košice dosiahli svoj prvý triumf v sérii, Banská Bystrica má na svojom konte dve víťazstvá.

Pozrite si momentky zo zápasu Košice - Banská Bystrica: fotogaléria

21.3.2018

Tipsport liga 2017/2018 - štvrťfinále play off:

Poprad - Trenčín 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Góly: 18. Mlynarovič (Svitana, McDowell), 30. D. Bondra (Abdul), 55. Hvila (Mlynarovič, Svitana) - 20. Starosta (D. Hudec), 29. Sojčík, 45. Bohunický (Ölvecký), 55. Sádecký (Hecl), 60. Radivojevič

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák, Lauff - Bogdaň, Gavalier, 2365 divákov

Poprad: Ivanov - Petran, Fabian, D. Brejčák, P. König, McDowell, Česánek, Dinda, Davydov - Buc, Heizer, Matúš Paločko - Svitana, Mlynarovič, Štrauch - Abdul, Matej Paločko, D. Bondra - Hvila, Ježek, Vartovník

Trenčín: M. Valent - Starosta, Bačík, Frühauf, Cebák, Holenda, Bohunický, L. Romančík - Bezúch, Sojčík, Radivojevič - Marcel Hossa, Sádecký, Hecl - J. Švec, Ölvecký, T. Varga - D. Hudec, Dlouhý, Gašparovič - Deveaux

/stav série - 0:3/

Hlasy po stretnutí:

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Chýbalo nám šťastie. Chlapcov mi je až ľúto. Spravili sme dve hrubé chyby, ale nemyslím si, že to rozhodlo. Neboli sme horší ako Trenčín, ale ten vedie už 3:0 na zápasy. Musíme sa pozviechať, čaká nás štvrtý zápas. Boli sme viac ako vyrovnaný súper Trenčína."

Ján Pardavý, asistent trénera Trenčína: "Bol to parádny zápas z oboch strán. Odohrali sme ho tak, ako sme chceli. Druhá tretina bola z našej strany najlepšia, vytvárali sme si potrebný tlak. V tretej tretine sme podržali náš výkon až do samého záveru a zaslúžene sme vyhrali. Každý zápas s Popradom je ťažký. Ešte ale nie je rozhodnuté, zajtra nás čaká ďalší zápas."

Košice - Banská Bystrica 3:2pp (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 27. Pacan (L. Nagy), 58. Miklík (Šedivý, Čížek), 62. Spilar (B. Kessel, Pulli) - 40. Bartánus (Hrnka, Hohmann), 50. Asselin (Skalický, Faille)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše Pulli - Asselin obaja 10 min za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Stano - Smrek, Stanzel, 5087 divákov

Košice: Habal - Šedivý, Čížek, Koch, B. Kessel, Michalčin, Pulli, Pavúk - L. Nagy, Pacan, Miklík - Šoltés, Suja, Spilar - Hovorka, Klíma, Kafka - Koyš, Š. Petráš, Hričina - Vrábeľ

Banská Bystrica: Lukáš - Kubka, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Delisle, G. Gélinas, J. Brejčák - Lamper, Bortňák, Hrnka - Hohmann, Bubela, Bartánus - Skalický, Faille, Asselin - Brittain, Češík, Kabáč - Gabor

/stav série - 1:2/

Hlasy po stretnutí:

Roman Šimíček, tréner HC Košice: "Začiatok nám vyšiel lepšie, dostali sme sa do vedenia. Som veľmi rád a ďakujem chlapcom za to, že to nezabalili. Máme za sebou tri zápasy, ktoré boli vyrovnané a v ktorých sa šťastie priklonilo na stranu domáceho tímu. Veľmi ma teší, že sme po dlhšom čase dokázali vyhrať zápas. Pomohlo nám aj fantastické publikum. Pred zápasom sme si vraveli, že mi sami si musíme divákov získať aktívnou hrou a častou streľbou. Zápas bol vyrovnaný a v takom prípade rozhodujú maličkosti. Stále však prehrávame 1:2 v sérii a nemôžeme žiť z toho, že sme dnes vyhrali."

Vladimír Országh, tréner HC '05 iClinic Banská Bystrica: "Videli sme kvalitné stretnutie, ktoré bolo dramatické až do konca. V prvej tretine sme prehrávali veľa osobných súbojov, no neskôr sme sa zlepšili. Otočili sme skóre na 1:2, no tak, ako sa šťastie priklonilo na našu stranu v prvom zápase u nás, tak sa teraz priklonilo ku Košičanom. Tí využili našu chybu v predĺžení. My máme na čom stavať, no musíme hrať zodpovedne po celých 60 minút."

Online prenos: Poprad - Trenčín (Tipsport liga 2017/2018, play off, 3. zápas)

Kaufland play-off Tipsport ligy Štvrťfinále 2017/2018
21.03.2018 o 18:00
Poprad
3:5
(1:1, 1:1, 1:3)
60' minúta
Ukončený
Trenčín
Prehľad
Góly a asistencie: 18. Mlynarovič (Svitana, McDowell), 30. Bondra (McDowell), 55. Hvila (Mlynarovič, Svitana) – 20. Starosta (Hudec), 29. Sojčík (Bezúch), 45. Bohunický (Hecl, Holenda), 55. Sádecký (Hecl), 60. Radivojevič (Bohunický). Rozhodca: Novák, Lauff – Bogdaň, Gavalier.
Prenos
Tretia tretina napokon priniesla rozlúštenie tohto stretnutia. Bohunický poslal Trenčín do vedenia v 45. minúte, následne skóroval v 55. minúte Sádecký, rýchlo znížil Hvila, no už sa Popradu nepodarilo streliť vyrovnávajúci gól. Na 3:5 napokon gólom do prázdnej brány pečatil Radivojevič, a tak Dukla môže zajtra sériu pod Tatrami ukončiť.

Ďakujeme za pozornosť, tešíme sa na vašu priazeň opäť zajtra.
Koniec zápasu.
59:56
Popradčania ešte raz odvolali brankára, nahodili puk do pásma. Sojčík s Matúšom Paločkom sa pustili do menšej roztržky, hra je prerušená a vhadzuje sa pred Valentom.
59:27
goalTrenčín dal gól!
Powerplay domácim nepomohla. O osude stretnutia je rozhodnuté! Bohunický vyhodil puk von z obranného pásma, BRANKO RADIVOJEVIČ si ho spracoval v strednom pásme a poslal ho okamžite do prázdnej bránky.
Asistencia: Lukáš Bohunický.
59:06
Puk je za popradskou bránkou, asi posledná šanca na popradský útok. Gólman Ivanov už odchádza z bránky.
58:48
Hlavný rozhodca Lauff odpískal popradskú prihrávku rukou a hra je teda vykázaná späť do stredného pásma a Ivanov ostáva v bráne.
58:27
Alexej Ivanov zatiaľ ostáva v bránke, vhadzuje sa v strednom pásme po predchádzajúcom ofsajde.
58:18
importantDomáci tréner Marcel Ozimák si berie oddychový čas!
58:18
Popradčanom sa zatiaľ darí držať útočné pásmo. Ivanov však stále ostáva v bránke a domáci sa zatiaľ k odvolaniu brankára nerozhodli.
57:40
Trenčania vyšli s pukom do stredného pásma a Radivojevič iba nahodil smerom na Ivanova. Hostia šli striedať.
57:08
Mlynarovič z pravej strany strieľal cez Cebáka. Valent sa za strelou iba otočil, keďže puk letel na plexisklo.
56:41
Hvila vyštartoval dopredu po pravom krídle, dostal sa k strele z kruhu, no nedokázal trafiť priestor bránky.
55:51
Hossa prihral medzi kruhy Sádeckému, ktorý to skúsil ľahkou strelou, no Ivanova neprekvapil. Dukla ešte ostáva v pásme.
55:30
Bondra si spracoval ťažkú prihrávku na modrej čiare a vnikol s pukom do pásma, no v hre pokračovať nemohol. Rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.
54:59
goalPoprad dal gól!
Kamzíci strieľajú kontaktný gól a sú späť v hre! Mlynarovič vybojoval puk pri zadnom mantineli, otočil sa smerom do hry a perfektnou prihrávkou medzi kruhy našiel LUKÁŠA HVILU, ktorý strelou z prvej prekonal Valenta!
Asistencia: Samuel Mlynarovič.
54:22
goalTrenčín dal gól!
Dukla odskakuje Popradu na dva góly! Buc absolútne naslepo prihrával v strednom pásme, prihral na hokejku BORISA SÁDECKÉHO, ktorý prihral Heclovi na pravý kruh, ktorý prihrával pred bránku a Sádecký iba jeho prihrávku dorazil za Ivanovov chrbát!
Asistencia: Marek Hecl.
54:07
Varga s Fabianom spadli na ľad za popradskou bránkou. Neboli tam známky nedovoleného zákroku, a tak hra pokračuje ďalej.
53:25
Dávid Bondra si našliapol po pravom krídle a bekhendom nastrelil puk na bránku. Valent lapačkou s istotou skrotil tento puk a hra bola prerušená.
52:45
König naštartoval po pravom krídle Hvilu, ktorý vypálil z kruhu, následne sa z dorážky pokúšal zakončiť Mlynarovič, no už bolo neskoro.
52:18
Popradčania vyhrali buly v útočnom pásme, Fabian nahodil puk bekhendom na bránku. Valent ho nemal pod kontrolou a o dorážku sa ešte pokúšal Heizer, no vtedy už gólman Dukly zaúradoval.
52:07
Hra bola prerušená, keďže sa puk dotkol ochrannej siete a vhadzovať sa bude po pravej ruke brankára Michala Valenta.
51:21
Gašparovič prekorčuľoval stredné pásmo a ešte aj vystrelil z ľavého kruhu. Ivanov vyrazil puk na zadný mantinel a následne ho pre istotu prikryl.
50:35
Pred Lukášom Hvilom sa otvoril priestor, no napokon to neriskoval, vrátil puk dozadu a domácim sa podarilo nazbierať niekoľko cenných sekúnd.
49:48
Vargovu krížnu prihrávku Hecl púšťal Hossovi, no Marcel Hossa napokon puk nezachytil. Popradčania sa potom po pár sekundách oslobodili.
49:09
Útočný faul na domácej strane. Na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou si sadne Andreas Štrauch.
48:26
Bačik sa zastavil s pukom za bránkou a nikam sa neponáhľal, keďže všetci jeho spoluhráči odišli striedať.
47:43
Bondra vyštartoval dopredu po pravom krídle a z kruhu strieľal na bránku, pred ktorou už bol aj Abdul, ktorý poriadne znepríjemnil situáciu Valentovi.
47:24
Buc neprestrčil puk dopredu, Hecl ho zachytil na modrej čiare a nahadzoval na bránku. Ivanov pred nebezpečným Marcelom Hossom radšej prikryl.
46:28
Patrik Svitana vykorčuľoval po pravom krídle a skúsil to strelou švihom z kruhu. Valent využil svoj pravý betón. Poprad dlho pásmo neudržal, no vráti sa tam po icingu Dukly.
45:57
importantHolenda výbornou prihrávkou medzi kruhy našiel Petra Sojčíka, ktorý vystrelil z prvej a Ivanov si vôbec nebol istý, či puk má v moci. Potom tam vznikla veľká skrumáž, ale hra bola napokon prerušená.
45:28
Po neúspešnej rozohrávke Dukly bolo odpískané zakázané uvoľnenie a hra sa teda sťahuje späť pred Valenta.
44:44
goalTrenčín dal gól!
Dukla sa dostáva do vedenia v zápase opäť. Holenda vybojoval puk pri mantineli v pásme, zmocnil sa ho potom Hecl, ktorý vymyslel perfektnú prihrávku pred bránku LUKÁŠOVI BOHUNICKÉMU, ktorý bol pred bránkou absolútne osamotený a Ivanova prekonal prudkou strelou.
Asistencie: Marek Hecl, Matúš Holenda.
44:08
Sádecký vyviezol puk von z obranného pásma a prenechal ho na modrej čiare Hossovi, ktorého strela bola zblokovaná a letela mimo.
43:18
Fabian nahadzoval puk od modrej čiary, ale Valent bol úspešný. Následne sa podarilo hosťom dostať puk preč, Štefan Fabian však vykorčuľoval po pravom krídle a nahodil na bránku. Valent puk vykryl a Poprad získava buly v pásme.
42:30
Brejčák vypálil od modrej čiary. Valent ju vyrazil nad seba a následne mu už pomohli spoluhráči.
41:44
Olvecký vysunul Vargu po pravom krídle. Následná Vargova strela letela mimo bránky a Dukla už útočné pásmo neudržala.
41:10
Fruhauf zachytil puk v strednom pásme. Dopredu sa však veľmi nehrnul, keďže všetci jeho spoluhráči odišli striedať.
40:24
Sojčík skúšal prekvapiť Ivanova z ostrého uhla. Bol už viacmenej za bránkovou čiarou. Popradský gólman si dal pozor.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Prostredná časť hry bola viacmenej rovnaká ako predošlá, tiež sa skončila výsledkom 1:1. Do vedenia najprv šiel ale Trenčín, keď sa v 29. minúte presadil Sojčík. Poprad však o minútku vyrovnal, presadil sa Bondra. Pred treťou tretinou je teda všetko otvorené. Zostaňte s nami.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:22
Valent poľahky pristavil puk Starostovi, ktorý asi rozohrá posledný útok Trenčína. Možno sa už ani Dukla o nič snažiť nebude.
38:28
Hudec prenechal na pravom kruhu Dlouhému, ktorý to skúsil jemne bekhendom, ale nepodarilo sa mu trafiť priestor bránky.
37:37
Fruhaufovi odskočila Bačikova prihrávka, ale ešte ju dokázal skrotiť a následne puk vyhodiť, i keď za cenu zakázaného uvoľnenia.
36:46
Bondrovi sa podarilo zachytiť dlhú prihrávku na modrú čiaru. Následne prihral medzi kruhy Abdulovi, ktorý strieľal švihom, no mieril mimo.
35:41
Fabian v závere presilovky zatiahol puk do útočného pásma, no Popradčania už asi veľa vzruchu v tejto početnej výhode nenarobia.
35:06
Brankovi Radivojevičovi sa podarilo zaútočiť aj v oslabení, vypálil spoza pravého kruhu. Ivanov vyšiel z bránkoviska a do lapačky pekne zachytil jeho delovku.
34:11
Svitana posunul puk na modrú čiaru, kde bol König, no tomu absolútne nevyšla strela a Trenčanom sa podarilo oslobodiť.
33:41
Poprad získava presilovku. Patrik Bačik dostáva dve minúty za držanie.
33:24
Olvecký našiel medzi kruhmi Vargu, ktorý strieľal na bránku, no Ivanov si dal opäť pozor a bol úspešný.
32:04
importantJuraj Bezúch šikovnými kľučkami vyzvŕtal popradských hráčov a dostal sa až tesne pred bránku! Následne strelou švihom trafil ľavú žrď!
31:49
Starosta po modrej čiare posunul Dlouhému, ktorý nahadzoval smerom na bránku, no Ivanov si opäť dal pozor a puk zastavil.
31:18
Varga posunul na modrú čiaru Holendovi, ktorý strieľal švihom, no jeho strela mierila iba na plexisklo. Následne sa Podtatranci oslobodili, no aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
30:38
Svitana posunul puk na modrú čiaru Petranovi, ktorý ešte strieľal a o teč sa pokúšal Mlynarovič, no nepodarilo sa mu to. Valent si pripísal ďalší úspešný zákrok.
30:07
Sádecký narobil nepríjemnosti Fabianovi v obrannom pásme Popradu, podarilo sa mu získať puk pri zadnom mantineli a Trenčín sa snaží udržať pásmo.
29:10
goalPoprad dal gól!
Vidíme veľmi pestré dianie. Poprad prináša rýchlu odpoveď. McDowell krížnou prihrávkou z ľavej strany našiel na pravom kruhu DÁVIDA BONDRU, ktorý najprv strieľal, Valent vyrazil a následne puk šiel za bránkovú čiaru. Bondra to skúsil z ostrého uhla spoza bránkovej čiary, ideálne nastrelil Valenta, od ktorého sa puk odrazil do bránky a je vyrovnané.
Asistencia: James McDowell.
28:58
Švec z ľavého kruhu šikovne prihrával pred bránku, kde bol Tibor Varga, no už nedokázal usmerniť puk do bránky.
28:28
Marek Hecl sa natlačil po pravej strane a bekhendom skúsil prekvapiť Ivanova. Popradský gólman si však pripísal úspešný zákrok.
28:03
goalTrenčín dal gól!
Dukla sa dostáva do vedenia v stretnutí! PETER SOJČÍK získal puk v strednom pásme, vnikol do útočnej tretiny, prenechal Bezúchovi, ktorý Sojčíkovi vrátil pred bránku. Jeho následná strela prenikla popri pravej žrdi. Gól ešte musel byť odobrený videorozhodcom, keďže Ivanov si v čase gólu posunul bránku.
Asistencia: Juraj Bezúch.
27:44
Vartovník ešte zastavil puk v útočnom pásme. Ježek si pýtal prihrávku na dobrú pozíciu, no napokon ju nedostal. Vartovníkovu strelu Valent vyrazil na ochrannú sieť.
27:34
Matejovi Paločkovi sa pred bránkou už ukazoval McDowell, no prihrávku z rohu klziska dokázal zastaviť hokejkou gólman Valent.
26:56
Petran založil útok po pravom krídle cez Jindřicha Abdula, ktorý vystrelil z kruhu, no Valent vytasil svoj pravý betón.
26:26
Petran zachytil puk na modrej čiare a bekhendom ho nahadzoval na bránku. Romančík si postrážil pred bránkou Mateja Paločka a nedovolil mu dorážať.
26:24
Sádecký pekne zrýchlil po ľavom krídle. Hľadal prihrávkou pred bránku Mareka Hecla, no ten už zakončiť nestihol.
25:18
Gašparovič z obranného pásma prihrával naslepo a následne Popradčania iba spätne nahodili do útočnej tretiny a šli striedať.
24:39
Gašparovič pálil okamžite po vyhratom buly v útočnom pásme. Ivanov nevedel, kde mu puk skončil, ale napokon bola hra prerušená a našiel ho.
24:22
importantDukla ešte udržala pásmo a vytvorila si ďalšie výborné príležitosti. Cebák priťukol pred bránku Olveckému, ktorý strieľal z tesnej blízkosti, no Ivanov podržal svoj tím.
23:54
Fruhaufova rana od modrej čiary bola mierne tečovaná a letela mimo bránky. Trenčania postupne obmieňajú hráčov v útočnom pásme.
22:50
Trenčania ešte ostali v útočnom pásme a podarilo sa im vyprodukovať ďalšiu príležitosť. Romančík pálil do tretice a jeho delovku od modrej tečoval Sojčík. Ivanov bol opäť úspešný.
22:18
Ďalšia Romančíkova strela od modrej čiary už nebola taká nebezpečná, Ivanov ju bezpečne zachytil do lapačky a hra je opäť prerušená.
21:54
Bohunický nepríjemne strieľal od modrej. Ivanov veľa toho nevidel, navyše mu Dlouhý znepríjemňoval život. Brankár Ivanov to však následne zvládol a následne musel reagovať aj na Romančíkovu strelu.
21:32
Varga z rohu klziska hľadal pred bránkou Šveca, ktorému sa však puk nepodarilo spracovať. Pre Popradčanov sa črtala dobrá šanca na protiútok, no skončilo sa to ofsajdom.
20:29
Radivojevič jednoducho nahodil puk do pásma zo stredného pásma. Ivanov ho zachytil lapačkou, no nebola tam žiadna hrozba zo strany hostí, a tak pokojne rozohral pre spoluhráčov.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V úvodnej tretine sme videli naozaj zaujímavé dianie so šancami na oboch stranách. Dlho bol bezgólový stav, no Popradu sa podarilo skórovať v 18. minúte, keď sa presadil Mlynarovič. Trenčín vyrovnal pomerne rýchlo, v 20. minúte sa presadil Starosta.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:35
goalTrenčín dal gól!
Dukla vcelku rýchlo prináša odpoveď na gól Popradu! Popradčania mierne zaváhali a zle striedali, hostia presunuli hru na ľavú stranu. Hudec prihral na kruh TOMÁŠOVI STAROSTOVI, ktorý sa pretlačil pred bránku a popri Ivanovovej vyrážačke skóroval!
Asistencia: Denis Hudec.
18:40
importantNa opačnej strane však aj príležitosť pre Trenčín. Holenda vymyslel výbornú prihrávku na Radivojeviča pred bránku, no ten už úspešne zakončiť nedokázal.
18:07
Poprad pokračuje v ofenzívnom ťažení. Jindřich Abdul to skúšal, nakorčuľoval dopredu po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Valent zasiahol správne.
17:46
goalPoprad dal gól!
Kamzíci sa prvýkrát v sérii ujímajú vedenia v zápase! Patrik Svitana potiahol prečíslenia po pravom krídle a z kruhu perfektne naservíroval pred bránku SAMUELOVI MLYNAROVIČOVI, ktorý z prvej zakončil do prázdnej bránky.
Asistencie: Patrik Svitana, James McDowell.
17:06
Patrik Svitana to skúsil sám a z úrovne modrej čiary vypálil na bránku. Valenta však veľmi nevystrašil, bola to strela z diaľky.
16:42
Hudec nahadzoval od modrej čiary a hľadal Gašparovičovu hokejku na teč tejto strely. Zakončenie napokon bolo nepresné.
16:05
Bezúch z ľavého kruhu časoval prihrávku Bačikovi medzi kruhy. Skúsený obranca Fabian však včas vystihol túto prihrávku.
15:27
Popradu nevyšiel pokus o hybridný icing. Heizerovi sa nepodarilo dokorčuľovať puk skôr ako Bačikovi.
14:38
Valentova bránka sa mierne vychýlila, a tak bola hra prerušená. Vhadzovať sa bude po pravej ruke trenčianskeho gólmana.
14:26
Paločko posunul puk medzi kruhy Abdulovi, ktorý ďalej našiel Bondru, no jeho strelu z ľavého kruhu Valent bez problémov našiel vo výstroji.
13:50
Hecl so Sádeckým odvážne napádali popradskú rozohrávku a podarilo sa im mierne zneistiť Königa. Popradu sa potom do pásma nepodarilo dostať.
13:15
Peter König vypálil od modrej čiary, jeho delovka bola síce prudká, no Valent ju bez problémov vykryl.
12:44
importantValent bol zasiahnutý do masky po Bucovej strele, následne Fabian mal ešte obrovskú šancu, no už to bolo po odpískaní.
12:22
Marcel Petran dvakrát pálil od modrej čiary. Valent zatiaľ jeho strely bez problémov prečítal. Poprad naďalej ostáva v útočnom pásme.
11:36
Poprad získava presilovku. Denis Hudec dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou a takisto po dve minúty dostávajú za hrubosť Hvila a Holenda.
11:20
Jakub Gašparovič sa šikovne uvoľnil na pravom kruhu a rýchlym prudkým švihom sa snažil prekvapiť Ivanova, ktorý však bol pripravený a použil svoju vyrážačku.
10:30
Bezúch sa ukazoval Vargovi pred bránkou, no bola to veľmi náročná prihrávka na spracovanie. Dukla sa vyhodila z útočného pásma.
09:55
Hossa nabil Fruhaufovi, no tomu nesadla veľmi strela. Sádecký následne prihral Radivojevičovi, ktorý hľadal medzi kruhmi Hecla, ale ten bol zablokovaný.
09:18
Starostovu strelu vytečoval Petran na zadný mantinel a následne sa Fabianovi podarilo vyhodiť puk.
08:50
Vylučuje sa opäť. Za domácich si na dve minúty za hákovanie sadne Samuel Mlynarovič.
08:36
Svitana to skúsil spoza pravého kruhu. Valent jeho strelu vyrazil a následne sa ešte Svitana pokúšal o prihrávku, no tá neprenikla.
07:46
Samuel Mlynarovič vyrazil dopredu a predral sa až medzi kruhy. Jeho strela bola nepresná a následne puk smeroval do hľadiska.
07:27
Popradčania hrajú túto hru štyroch proti štyrom iba takticky. Čakajú vo vlastnom obrannom pásme, kým Vartovník naskočí na ľad.
06:49
Cebák vyrazil dopredu a nastreľoval puk zo stredného pásma. Puk skončil na ochrannej sieti a hre je opäť po pár sekundách prerušená.
06:39
Následne sa však sily na ľade vyrovnávajú po zbytočnom útočnom faule. Juraj Bezúch dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
06:26
Bezúch na modrú čiaru posielal Starostovi náročnú prihrávku, ktorú trenčiansky obranca nezachytil a Trenčania sa vyhodili z pásma.
05:52
Trenčania sa dostali do útočného pásma, no následne to mierne spackali. Fruhauf zacúval tesne za modrú čiaru a puk si už spracúval v strednom pásme. Okamžite bol pískaný ofsajd.
05:31
Trenčín získava presilovú hru. Lukáš Vartovník dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
05:27
Bezúch sa v strednom pásme vyhol Hvilovi a pokračoval dopredu. Z ľavého kruhu však následne mieril mimo bránky.
04:56
Popradčania si teraz nerozumeli v rozohrávke a dopustili sa zakázaného uvoľnenia. Hra sa teda presúva späť pred Ivanova.
04:37
importantŠvec zrazil McDowella v útočnom pásme a podarilo sa mu získať pre svoj tím pásmo. Olveckému sa následne ideálne ukázal medzi kruhmi Varga, ktorý strieľal švihom, no namieril to iba priamo do stredu bránky. Ivanov nemal problém zakročiť.
04:00
Krížnu prihrávku v útočnom pásme Popradu zachytili hostia a dopredu vyrazil útočník Marek Hecl, ktorý vystrelil z ľavého kruhu. Ivanov mal situáciu pod kontrolou a puk bezpečne zachytil.
03:40
Sádeckému sa podarilo preniknúť do pásma a od zadného mantinelu hľadal niekoho z dvojice Hecl, Hossa, no nepodarilo sa mu to.
03:02
Peter Fruhauf si šikovne spracoval puk na modrej čiare. Mal tam ešte spoluhráča na kombináciu, no rozhodol sa spomedzi kruhov vystreliť sám a presný nebol.
02:49
Iľja Davydov skúšal vystreliť spomedzi kruhov, no jeho zakončenie vytečoval Bezúch ponad bránku. Navyše aj Valentova bránka bola posunutá.
02:18
Abdul prenikal do útočného pásma po pravom krídle a skúsil to len takým nahodením bekhendom z kruhu. Valent mal situáciu pod kontrolou.
01:43
Švec sa dostal s pukom do pásma. Posunul Bohunickému, ktorý posúval po modrej čiare Holendovi, no tomu strela vôbec nevyšla.
01:25
Holenda šikovnou dlhou prihrávkou vysúval po ľavom krídle Tibora Vargu, ktorý si však spracoval puk už v ofsajde.
00:41
Cebák zachytil puk na modrej čiare, no následne ho iba spätne nahodil do pásma a odišiel striedať.
00:10
Úvodné buly vybojovali hostia z Trenčína. Sojčík vysúval po pravom krídle Radivojeviča, ktorý si však Brejčáka neobhodil.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Útočník Popradu Patrik Svitana si ešte preberá cenu za najlepšieho strelca Popradu v základnej časti.
Na ľadovú plochu už nastupujú oba tímy. Popradčania v modrých dresoch a Trenčania v žltých. Čaká nás štátna hymna.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Ivanov – Fabian, Petran, König, Brejčák, Česánek, McDowell, Davydov, Dinda – Paločko, Heizer, Buc – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Bondra, Paločko ml., Abdul – Vartovník, Ježek, Hvila

Dukla Trenčín: Valent – Bačik, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík, Deveaux – Radivojevič, Sojčík, Bezúch – Hecl, Sádecký, Hossa – Varga, Ölvecký, Švec – Gašparovič, Dlouhý, D. Hudec

Rozhodca: Novák, Lauff – Bogdaň, Gavalier.
Štvrťfinálová séria medzi Popradom a Trenčínom sa dnes presúva pod Tatry, kde idú vo výhodnejšej pozícii hokejisti Dukly. Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z tretieho štvrťfinálového zápasu Kaufland play-off Tipsport ligy, v ktorom o 18:00 HK Poprad nastúpi proti Dukle Trenčín. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

VYROVNANÉ ZÁPASY, V KTORÝCH SA AJ ISKRILO

Pod hradom Matúša Čáka sme cez víkend videli dve rôzne stretnutia, ktoré mali podobný scenár. Málo gólov, divácky atraktívny hokej a dve víťazstvá „vojakov“ nad „kamzíkmi“. Úvodný sobotňajší zápas bol ešte viacmenej taký spoznávací, oba tímy začali opatrne. Oba tímy si vytvárali niekoľko príležitostí, no gól sme počas úvodných dvoch tretín nevideli. Tretia tretina bola takmer rovnaká a na štadióne Pavla Demitru za stavu 0:0 väčšina divákov očakávala predĺženie. Predpoklady sa však nenaplnili, pretože 34 sekúnd pred koncom udrel po Vargovej prihrávke Ondrej Mikula a poslal Trenčín do vedenia 1:0. Popradčania ešte v záverečných sekundách vyskúšali hru bez brankára, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

V druhom zápase chceli kamzíci jednoznačne zvíťaziť a prísť domov s vyrovnaným stavom série. Trenčín však mal v skvelej diváckej kulise dobre vytvorené podmienky na to, aby dokázal znovu zvíťaziť. Dukla začala hneď od úvodu aktívne a podarilo sa jej ísť do vedenia v 12. minúte vďaka gólu Gašparoviča. Druhá tretina sa opäť začala lepšie pre domácich, keďže v 29. minúte sa presadil Radek Dlouhý a Dukla viedla už 2:0. Popradu sa podarilo recept na vynikajúceho brankára Valenta nájsť až 22 sekúnd pred druhým klaksónom, keď na 2:1 znížil Fabian a Poprad mal ešte šance na víťazstvo. Na začiatku tretej tretiny však prišlo vyrovnanie Mlynaroviča, ktoré potrestal Tibor Varga a stanovil napokon konečný stav 3:1. V závere zápasu ešte došlo aj k pár šarvátkam a bez desaťminútového trestu sa nezaobišla domáca trojica Deveaux, Bohunický a Radivojevič a na hosťujúcej strane trio Svitana, Bondra a Ježek. Trenčín teda do Popradu cestuje s priaznivým náskokom 2:0 a vie, že Poprad je momentálne ten tím, ktorý doma musí ísť naplno, ak chce pomýšľať na postup do semifinále.

Štatistiky zápasov v Trenčíne


1. zápas
Trenčín – Poprad 1:0
(0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 60. O. Mikula (T. Varga)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely: 27:25, 4 645 divákov

2. zápas
Trenčín – Poprad 3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 12. J. Gašparovič (D. Hudec, Dlouhý), 29. Dlouhý (J. Gašparovič, D. Hudec), 44. T. Varga (Frühauf, Sádecký) – 40. Š. Fabian (Buc, Heizer)
Vylúčení: 9:6 na 2 min, navyše Mikula (Trenčín) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely: 34:31, 4 808 divákov

Srdečne vás teda pozývam k sledovaniu tretieho štvrťfinálového zápasu medzi Popradom a Trenčínom. Dúfajme, že uvidíme výborný hokej a sme radi, že vám môžeme formou on-line prenosu sprostredkovať aj tento duel. Pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice po predĺžení zdolali Banskú Bystricu, Trenčín si vypracoval mečbaly