Poprad doma neuspel proti Martinu

Matej Paločko z Popradu (vľavo) a Tomáš Brňák z Martina.
Matej Paločko z Popradu (vľavo) a Tomáš Brňák z Martina. (Autor: TASR/Oliver Ondráš)
Sportnet|9. okt 2016 o 19:38

Rozhodnutie zápasu 11. kola Tipsport ligy prišlo v druhej tretine.

POPRAD. Hokejisti Martina si aj v druhej tohtosezónnej konfrontácii v Tipsport lige poradili s hráčmi Popradu.

V nedeľu v 11. kole zvíťazili pod Tatrami 5:3 najmä zásluhou 4-gólovej druhej tretiny.

Na zásah Petra Lipanca už z úvodnej minúty odpovedali v 23. min Matej Dírer (v presilovke o dvoch korčuliarov) a v 25. min Patrik Koyš - 1:2.

"Kamzíkom" sa síce podarilo kontrovať zásluhou Aleša Ježeka v 29. min (2:2), lenže potom opäť dvakrát skórovali "kosačky": v 29. min ich poslal do vedenia opäť Koyš a v 35. min zvýšil na 4:2 pre hostí Sergej Korostin.

V záverečnej minúte druhej tretiny strelil kontaktný gól na 3:4 Adam Lapšanský. Posledné slovo však patrilo hosťom - v 60. min do prázdnej bránky zavŕšil svoj hetrik Koyš.

Martin si 11. septembra doma poradil s Popradom 4:1.

Hlasy po zápase

Petr Jonák, tréner Popradu: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Strelený gól nás upokojil a následne sme poľavili. Všade sme boli neskôr, prehrávali sme súboje a to nás stálo body. V tretej tretine sme sa snažili, ale nedostali sme sa už do zápasu. Hlúpe chyby ako keď prihráme súperovi na gól, a prehraté osobné súboje 1 na 1 nás stáli lepší výsledok."

Pavel Paukovček, tréner Martina: "Na dnešný zápas sme sa zodpovedne pripravovali. Chlapci na ľade splnili do bodky, čo sme si pred zápasom povedali. Dve tretiny sme boli lepším tímom, v tretej tretine sme ustrážili presilové hry súpera. Celému kolektívu od brankára až po posledného hráča patrí pochvala."

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 3:5 (1:0, 2:4, 0:1)

Góly: 1. Lichanec, 29. Ježek (Kroták), 40. Lapšanský (Zagrapan, Lichanec) - 23. Dírer (J. Tabaček, Brňák), 25. P. Koyš, 29. P. Koyš (Heizer, Dírer), 35. Korostin (Dokšin, Pulli), 60. P. Koyš (Pulli, J. Tabaček)

Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff, Jura - Bogdaň, Jobbágy, 863 divákov

Poprad: Šúrek - Kurali, R. Suchý, Š. Fabian, Dinda, Chaloupka, Cutting, Potechin, Lubor Pokovič - Lichanec, Zagrapan, Lapšanský - Matej Paločko, Ježek, Kroták - Štrauch, Troliga, D. Bondra - Danielčák, Mlynarovič, Výhonský

Martin: Corbeil - M. Dvořák, J. Tabaček, Brňák, Salija, Rantanen, Pulli, M. Leško, Pacalaj - P. Koyš, Heizer, Dírer - D. Rzavský, Galamboš, Surovka - Korostin, Dokšin, Hölli - Poliaček, Jurášek, F. Nemček

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad doma neuspel proti Martinu