Podmienky boli katastrofálne, vraví Vlhová

(Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|31. jan 2016 o 11:56

Po sobotňajšom žrebovaní slalomu žiarila spokojnosťou. Vytiahla si totiž jednotku. Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej napokon šťastie nepriniesla.

MARIBOR. Na zrušené preteky v Maribore dvadsaťročná zjazdárka len tak ľahko nezabudne. Do prvého kola slalomu Svetového pohára vyrazila ako prvá. Po odjazdení najlepších pretekárok figurovala na výbornom treťom mieste

Mali to zrušiť skôr

Jej bezprostredné pocity ukončení pretekov boli mrzuté. „Niečo takéto som zažila prvýkrát. Padli aj škaredšie slová. Najskôr ma to poriadne nahnevalo. Podstatné je, že sa nikto nezranil. Bolo to totiž na hrane,“ uviedla liptovská rodáčka.

Po prvom kole si vytvorila dobrú východiskovú pozíciu. Na najvyšší stupienok strácala len 9 stotín sekundy. Športovo uznala, že pre pretekárky s vyšším štartovým číslom bola trať extrémne náročná. „Podmienky boli naozaj katastrofálne. Voči ostatným dievčatám by to nebolo fér,“ dodala.

gk__7393_r4780.jpg

Petra Vlhová. FOTO SME - Gabriel Kuchta.

O konci pretekov rozhodli organizátori spoločne s trénermi. Tí sa zišli na trati a každý vyjadril svoj názor. Jemný dážď v kombinácii s teplým počasím im nedal veľa šancí na výber. Zvíťazil napokon zdravý rozum.

„Bolo to správne rozhodnutie. S Veronikou sme sa zhodli, že to mali zrušiť už pred prvým kolom. Keď sme boli v cieli, zamrzí to ešte viac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Podmienky boli katastrofálne, vraví Vlhová