Podľa Čechov bol gól Nisterlooya regulárny a Holanďanov poškodili

TASR|21. jún 2004 o 11:11

Praha 21. júna (TASR) - Gól holandského futbalistu Ruuda van Nisterlooya, po ktorom "tulipány" viedli už 2:0, síce mnohým českým fanúšikom pohol žlčou, ...

Praha 21. júna (TASR) - Gól holandského futbalistu Ruuda van Nisterlooya, po ktorom "tulipány" viedli už 2:0, síce mnohým českým fanúšikom pohol žlčou, ale podľa názoru odborníkov išlo pri ňom o klasické mŕtve postavenie mimo hry. Ako píše český Sport, španielsky rozhodca Mejuto Gonzáles, ktorý Čechom v zápase niekoľkokrát pomohol, gól správne uznal.

"Rozhodujúce je postavenie hráča v čase, keď na neho spoluhráč zahráva loptu," vysvetlil predseda pravidlovej komisie ČMFS Jan Hora s dovetkom: "A v tom okamžiku van Nisterlooy v postavení mimo hry nebol. Vo chvíli, keď v ňom stál, išla Davidsova prihrávka na Robbena, nie na neho." To isté tvrdí aj popredný český asistent Evžen Amler. "Keď Robben prihrával Nisterlooyovi, holandský útočník v ofsajde nebol. Že v ňom stál predtým, je úplne jedno, pretože neclonil brankárovi, ani nijako neovplyvňoval jeho počínanie, alebo počínanie obrancov. Tí totiž Nisterlooyovi nevenovali pozornosť." Rovnako videl tento moment aj hlavný rozhodca Karel Vidlák, pričom si ale všimol aj situácie, keď španielsky rozhodca Čechom pomohol. Napríklad v 30. minúte, keď Ujfaluši v pokutovom území stiahol na zem Nisterlooya. "To sú presne zákroky, ktoré nám sú neustále predkladané, že ich máme pískať," povedal Vidlák a dodal: "Neviem v akom uhle rozhodca stál, ale faul Ujfalušiho mal vidieť." Ako veľmi prísne videl aj posúdenie Heitingovho faulu na Nedvěda, po ktorom Holanďan videl červenú kartu. "Pavel Nedvěd tomu trocha pomohol. Rozhodne to nebol faul na vylúčenie," tvrdí Vidlák a podľa neho sa mu nezdalo ani Španielovo rozhodnutie v 65. minúte zápasu, v ktorej zákrok Rosického na unikajúceho Nisterlooya posúdil ako čistý. "To sa určite pískať malo a žltá karta Rosického minúť nemala," uzavrel Vidlák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Podľa Čechov bol gól Nisterlooya regulárny a Holanďanov poškodili