Po odchodoch treba káder VSS doplniť

Kamil Kuzma. Prípravu začal, ale opäť laboruje.
Kamil Kuzma. Prípravu začal, ale opäť laboruje. (Autor: Judita Čermáková)
Bohuslav Matia|16. feb 2016 o 00:00

Futbalisti FC VSS Košice síce museli oželieť tradičné zimné sústredenie v Turecku, ale aj kemp na Ukrajine stál za to.

Futbalisti FC VSS Košice síce tentoraz museli oželieť tradičné zimné sústredenie v Turecku, ale aj krátky päťdňový kemp na Ukrajine, neďaleko Užhorodu, rozhodne stál za to.

KOŠICE. Takéto alternatívne riešenie v rámci zimnej prípravy privítal aj nový tréner žlto-modrých Jaroslav Galko.

„Na Ukrajinu sa určite oplatilo ísť, keďže v Košiciach boli a sú veľké problémy s počasím. U nás bolo aj ihrisko s umelou trávou pod vodou, a hoci pršalo aj na Ukrajine, tam sme našli výborne pripravené ihriská s umelým trávnikom, na ktorých sme mali ideálne podmienky na trénovanie. Ja som potreboval viac spoznať najmä tých nových, mladších hráčov, vyskúšať ich v zápasoch, a som rád, že sme ich odohrali dva (s prvoligovým ukrajinským tímom FK Hoverla Užhorod remizovali Košičania 3:3 a s treťoligovým FK Užhorod vyhrali 7:0 – pozn. red.), lebo doma sme v tomto smere nemali nič vyriešené. Spokojní boli aj chlapci s podmienkami, ktoré nám na Ukrajine dokázali vytvoriť, takže to sústredenie bolo síce krátke, ale účelné.“

Spokojný s prístupom

Po úvodnom prípravnom zápase s Lokomotívou sa tréner Jaroslav Galko trošku sťažoval, že v mužstve viazne najmä súhra smerom dopredu.

Aj keď na Ukrajine mu chýbali dvaja ofenzívni legionári Jésus Konnsimbal a nová akvizícia Mulumba Mukendi, a do zápasov nemohol nastúpiť ani zranený Kamil Kuzma, dá sa hovoriť o nejakom pokroku v tejto hernej činnosti?

„V tých dvoch zápasoch sme dali desať gólov, z nich tri prvoligovému mužstvu, a chlapci, aj keď sa hralo na užšom ihrisku, si aj proti nemu dokázali vytvoriť dostatok gólových príležitostí, takže útočná fáza našej hry, aj bez tých hráčov, ktorí nám chýbali, nebola zlá, môžem s ňou byť celkom spokojný. Hráčov musím pochváliť za zodpovedný prístup nielen k obom zápasom, ale aj k tréningom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po odchodoch treba káder VSS doplniť