Philadelphia aj Boston začali play off NHL prehrami

Buffalo oslavuje jediný gól zápasu.
Buffalo oslavuje jediný gól zápasu. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. apr 2011 o 07:15

Sériu medzi Bostonom a Montrealom začali lepšie Canadiens, ktorým vychytal výhru Carey Price.

NEW YORK. V štvrtkových dueloch 1. kola play-off zámorskej hokejovej NHL sa v domácom prostredí podarilo zvíťaziť iba tímu San Jose Sharks, ktorý zdolal Los Angeles Kings 3:2 po predĺžení.

Boston pred vlastnými fanúšikmi nestrelil Montrealu ani gól a prehral 0:2, Buffalo vyhralo tiež na nulu vo Philadelphii (1:0). Slovenskí hokejisti zatiaľ vo vyraďovacej časti bodovo mlčia, ani vo štvrtok sa nepresadil žiaden z nich.

PLAY OFF, 1. kolo

po.jpg

Východná konferencia

  • Washington - NY Rangers (Gáborík)
  • Philadelphia (Meszároš) - Buffalo (Sekera)
  • Boston (Chára) - Montreal
  • Pittsburgh - Tampa Bay


Západná konferencia

  • Vancouver - Chicago (Hossa, Kopecký)
  • San Jose - Los Angeles (Handzuš)
  • Detroit (Tatar) - Phoenix
  • Anaheim (Višňovský) - Nashville
kompletný rozpis a výsledky zápasov play off NHL

Hrdinom stretnutia medzi Bostonom a Montrealom sa stali brankár hostí Carey Price a dvojica útočníkov Brian Gionta a Scott Gomez. Kým mladý gólman si na svoje konto pripísal tretie čisté konto v play-off v kariére, o oba presné zásahy sa postaral skúsený Gionta a pri oboch mu asistoval Gomez.

Chárovi nestačilo ani päť striel

"Keby sme si pred play-off písali na papier želania, ako chceme do vyraďovacej časti vstúpiť, zo strany Montrealu by tam bol asi takýto priebeh,“ vtipkoval po zápase Price, ktorý zneškodnil všetkých 31 striel hráčov Bostonu vrátane piatich z hokejky slovenského kapitána "medveďov" Zdena Cháru.

Duel sa odohral bez rôznych pästných súbojov a v korektnej atmosfére, obaja súperi hodili za hlavu udalosť z 9. februára, keď práve Chára dosť nešťastne narazil Maxa Paciorettyho na mantinel a spôsobil mu zranenia. "To, čo sa stalo v základnej časti, sa v play-off nezopakuje. Mužstvá hrajú úplne inak," uviedol brankár Price. Najvyšší hráč celej súťaže Zdeno Chára k duelu poznamenal: "Táto prehra nás nemôže rozladiť, pretože sme hrali veľmi dobre, iba sa nám nepodarilo skórovať."

Kaleta rozhodol o výhre Buffala

Iba jediný gól videli diváci vo Philadelphii, kde zvíťazilo Buffalo 1:0. Autorom rozhodujúceho presného zásahu bol Patrick Kaleta, ktorý brankára Flyers Bobrovského prekonal v 46. min. Iba druhý shutout v play-off v kariére si pripísal gólman Sabres Ryan Miller, ktorý zneškodnil všetkých 35 striel "letcov". "

Hneď v úvode série je dôležité poznanie, že aj s takýmto súperom dokážeme hrať vyrovnanú partiu," poznamenal R. Miller. Vo farbách Philadelphie rovnako ako jeho spoluhráči pálil "slepými" aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý na Millera vyslal tri pokusy. Naopak, za Buffalo nenastúpil bek Andrej Sekera, ktorý pre svalové zranenie hornej časti tela vynechal už dva posledné zápasy základnej časti. V najbližších dueloch by sa však už mal vrátiť do zostavy Sabres.

Najväčšiu drámu štvrtkového večera priniesol duel San Jose proti Los Angeles. Rozhodnutie prišlo až v predĺžení, v ktorom sa v 75. min presadil Pavelski a stal sa prvou hviezdou duelu. Veľký podiel na domácom triumfe "žralokov" má Ryane Clowe, ktorý si pripísal asistenciu pri každom z troch gólov svojho mužstva.

Aktérom kalifornského súboja bol aj Banskobystričan Michal Handzuš, ktorý na bránku súpera vystrelil iba raz a do štatistík si pripísal dve "mínusky". Za zmienku stojí aj úvodný gól zápasu Danyho Heatleyho, ktorý Quicka v bránke Kings prekonal už v 28. sekunde, čím vytvoril nové maximum Sharks v play-off. Držiteľom predchádzajúceho rekordu bol Jonathan Cheechoo s gólom v 36. sekunde.

NHL, 1. kolo play off:

Východná konferencia:

Philadelphia - Buffalo 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) - stav série: 0:1

Góly: 3. Gionta (Gomez), 57. Gionta (Gomez).

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 31:20. Brankári: T. Thomas - Price. Diváci: 17 565.

Boston - Montreal 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) - stav série: 0:1

Gól: 46. Kaleta (Gragnani, Gaustad).

Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 35:25. Brankári: Bobrovskij - R. Miller. Diváci: 19 929.

Západná konferencia:

San Jose - Los Angeles 3:2 po predĺžení (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0) - stav série: 1:0

Góly: 1. Heatley (Clowe, I. White), 31. Couture (Clowe, D. Murray), 75. Pavelski (Wellwood, Clowe) - 28. D. Brown (Justin Williams), 37. Justin Williams (Smyth).

Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: Eager - Clifford (obaja 5 min za bitku), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 45:35. Brankári: Niemi - J. Quick. Diváci: 17 562.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Philadelphia aj Boston začali play off NHL prehrami