Pezinskí basketbalisti získali ôsmy majstrovský titul

Pezinok získal už svoj ôsmy titul v slovenskej extralige. Po prvý raz ako nováčik.
Pezinok získal už svoj ôsmy titul v slovenskej extralige. Po prvý raz ako nováčik. (Autor: TASR)
TASR|11. jún 2008 o 21:00

Vo štvrtom zápase finálovej série play off extraligy basketbalistov prehral Inter Bratislava s pezinským tímom SKANSKA 92:111.

Bratislava 11. júna (TASR) - Celkovým pomerom 3:1 na duely oslávil na Pasienkoch tím hostí svoj prvý titul v novej ére, keď v tej prvej, resp. v prvých dvoch od začiatku slovenskej samostatnosti sa Pezinok tešil zo 7 triumfov.

Šesť predchádzajúcich získal v rokoch 1997-2002 pod úspešnou značkou Slovakofarma a vôbec prvý v najvyššej národnej súťaži v roku 1993 ako Davay. Naopak Interu zostáva jediný titul z roku 1996, lebo podobne ako vlani (proti TU Košice) neuspel vo finále. To tohtoročné verne odzrkadlilo poradie na špici po dlhodobej časti.

  • Inter Bratislava - SKANSKA Pezinok 92:111 (45:53)

Zostavy a body: Pandula 26, Novák 24, Míčka 20, Živický 5, Futo 3 (Blagojevič 12, Ďuriš 2, Homola 0) - Lukjanec 27, Mičuda 23, Whisby 15, Williams 12, Kozlík 2 (Holešovský a Urland po 12, Brliť 5, Snopko 3). Rozhodcovia: Sudek, Brziak, Hlinka. TH: 16/11-43/33, trojky: 9:9, osob. chyby: 30:16, 3100 divákov. Konečný stav série: 1:3.

Úvodný kôš zaznamenali hostia a súpera v celom zápase do vedenia vôbec nepustili. V prvej štvrtine to bol dynamický basketbal so silnými ofenzívnymi úsekmi a stavom 24:27. V druhej časti sa Pezinčanom podarilo súperovi odskočiť, keď hrali trpezlivo, ale dôrazne v defenzíve a pohotovo na druhej strane palubovky. Po obrátke nervózne tri minúty domácich pomohli Pezinčanom do trháku, keď 15 minút pred koncom bolo o 13 bodov, neskôr aj o 18. Hostia skvele riešili kontry, výslednice ich dôslednej obrany, v ktorej bol doťahujúci tím úplne stratený. Dirigent Míčka nemal komu prihrať a Novák sa nedostával k obávaným trojkovým pokusom. Po oddychovom čase však akoby hostia stratili dych, Inter to využil a pred záverečnou štvrtinou bolo 67:77. V nej však Inter dokázal znížiť iba rýchlo na 7-bodové manko, potom sa príliš ponáhľal a čas mu unikal paralelne so súperovým náskokom. Dve minúty pred klaksónom Inter rezignoval na snahu o zázračný zvrat a zápas sa dohral za neúnavných a hlučných osláv početnej fanúšikovskej obce nového majstra.

Oto Matický, tréner Interu: "Myslím, že o titule Pezinka rozhodol širší káder súpera. Mali kvalitnejších hráčov na striedačke. My sme mali po zraneniach Nováka a Futa, nemohli hrať úplne naplno, ináč si myslím, že by sme dnes boli vyhrali."

Milan Černický, tréner Pezinka: "Určite rozhodlo to, že sme boli viac rozohratí, dominovali sme pod košom. Mali sme aj širšiu lavičku. Myslím, že vôbec celé finále bolo pre divákov výborné, dnes 111 bodov, boli tam pekné individuálne akcie, jednoducho super."

Fotogaléria z rozhodujúceho finálového zápasu extraligy

pezinok1b.jpg

pezinok2.jpg

pezinok3.jpg

pezinok4.jpg

pezinok5.jpg

pezinok6.jpg

pezinok7.jpg

pezinok8.jpg

pezinok9.jpg

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Pezinskí basketbalisti získali ôsmy majstrovský titul