Vlhová skúša novinku. Nie je to tajomstvo, ale nepotrebujem to rozoberať, vraví

Petra Vlhová počas prípravy v stredisku Jasná.
Petra Vlhová počas prípravy v stredisku Jasná. (Autor: World Cup Jasná)
Marián Szűcs|3. mar 2021 o 15:45

Liptáčka už trénovala v Jasnej.

JASNÁ, BRATISLAVA. Petra Vlhová má za sebou prvý tréning v Jasnej pred víkendovými pretekmi Svetového pohára. Bol dlhší a intenzívny.

„Bolo to trošku náročnejšie, lebo po zjazdoch sa musím preorientovať na slalom a predsa len je to niečo iné,“ reagovala slovenská lyžiarka v rozhovore pre organizačný tím podujatia.

Venovala sa slalomu i obrovského slalomu a v tréningu skúšala aj novinky. Bližšie o nich však hovoriť nechcela.

„Nejde o lyže, ale skúšam jednu vec. Nie je to tajomstvo, ale nepotrebujem to rozoberať. Ide o to, aby som mala v slalome lepší pocit. To už sú naozaj detaily,“ naznačila.

Tréneri vedia, že sa trápi

Vlhovej sa podmienky pozdávali. „Všetko je super, akurát okolo jedenástej už bolo veľmi teplo a to nemám rada. Už sa teším, že sa cez víkend trošku schladím,“ narážala na predpoveď počasia, ktorá hlási od piatka výrazný pokles teplôt.

V Jasnej sa pôjde v sobotu obrovský slalom a v nedeľu slalom. Kým v klasickom slalome je Vlhová líderkou Svetového pohára, v obrovskom slalome sa jej v tejto sezóne nedarí podľa predstáv.

Jej tréneri v minulosti viackrát naznačili, že v tréningoch jazdí veľmi dobre, ale v pretekoch to nedokáže potvrdiť. Liptáčka s tým však nesúhlasí.

„Neviem, čo hovoria tréneri, ale vedia, že ani na tréningoch sa necítim dobre. V obráku sa trošku trápim,“ reaguje.

Petra Vlhová trénuje na Svetový pohár v Jasnej 2021.
Petra Vlhová trénuje na Svetový pohár v Jasnej 2021.
Petra Vlhová trénuje na Svetový pohár v Jasnej 2021.

Vlhová: Musím útočiť

Vlhová minulý víkend po trojici pretekov v rýchlostných disciplínach vo Val di Fassa stratila pozíciu líderky celkového poradia Svetového pohára, na ktorej bola takmer sto dní.

Teraz je na čele Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá má pred Slovenkou náskok 187 bodov.

Vlhová však má stále veľmi nádejnú pozíciu a môže útočiť na veľký glóbus. Do konca sezóny sa totiž pôjde ešte osem pretekov a z toho sú až štyri slalomy, ktoré Švajčiarka vôbec nejazdí.

„Som teraz v pozícii, že musím útočiť, aby som sa vrátila na prvé miesto,“ vraví Vlhová. O útoku na veľký glóbus však hovorí opatrne.

Ak budem riešiť, že chcem byť prvá, že chcem získať dvesto bodov, tak ich nezískam, lebo sa na to zameriam a to bude zlé.


Petra Vlhová

„Budem sa snažiť podať svoj výkon, mať z toho dobrý pocit, dať zo seba maximum. A neriešiť, či budem prvá, druhá, či sa posuniem v rebríčku alebo stratím body. Snažím sa sústrediť sama na seba. Dám do toho maximum a potom budeme rozoberať, ako to je, či som prvá alebo druhá, či ešte mám šancu,“ vysvetľovala.

„Ak budem riešiť, že chcem byť prvá, že chcem získať dvesto bodov, tak ich nezískam, lebo sa na to zameriam a to bude zlé,“ doplnila.

Všetky oči na mne

Vlhová býva v Liptovskom Mikuláši, ktorý je len kúsok od Jasnej. Čakajú ju preteky na kopci, kde vyrastala.

„Na jednej strane je skvelé, že môžem byť doma, na druhej strane je to také... Ako by som to povedala. Je to iné. Keď som niekde v zahraničí, nikto ma nerieši a idem. Tu sú v podstate všetky oči na mne. Nie je to jednoduché, ale som s tým v pohode,“ reagovala.

Hoci býva neďaleko, vo štvrtok sa presunie do Jasnej a bude tam až do nedele. Doma ostať nechcela.

„Chcem byť mimo, chcem mať ten režim ako pred každými inými pretekmi. Budem chodiť len z hotela na kopec,“ naznačila.

Hoci sa preteky budú konať bez prítomnosti divákov, zopár fanúšikov v cieli predsa mať bude.

„Určite príde celá moja rodina aj priateľ. Majú to 15 minút do Jasnej a budem šťastná, keď tu budú môcť byť,“ dodala Vlhová. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová skúša novinku. Nie je to tajomstvo, ale nepotrebujem to rozoberať, vraví