Nečítala som hlúposti a zaočkovala sa. Vlhová vyzýva ľudí na vakcináciu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Sportnet|9. nov 2021 o 12:20

Slovenská lyžiarka reagovala na zhoršenú pandemickú situáciu.

BRATISLAVA. Počty nových nakazených ľudí na koronavírus sú na Slovensku v posledných dňoch najvyššie za celú pandémiu, nemocnice sú opäť na pokraji kolapsu.

Zaočkovanosť v krajine patrí k najnižším v Európe. Podporiť v tejto situácii očkovanie sa rozhodla slovenská lyžiarka Petra Vlhová.

Do svojho príbehu na sociálnej sieti instagram zdieľala výzvu zdravotníkov, ktorí prosia ľudí, aby zvážili očkovanie. Pridala k nej aj vlastný komentár.

"Chcela by som to zdieľať len so slovami: Ľudia, zaočkujte sa, prosím," napísala.

(Autor: Instagram Petry Vlhovej)

Najúspešnejšia slovenská lyžiarka je taktiež zaočkovaná. "Išla som dobrovoľne hneď v apríli s tým, že sa chcem zaočkovať a nečítala som žiadne hlúpe názory," napísala otvorene.

V príspevku reagovala aj na obavy z vedľajších účinkov, ktoré majú mnohí ľudia. "Som vrcholový športovec, ktorý ide veľakrát za hranice a nevidím žiadny rozdiel pred a po očkovaní," pokračovala.

"Akurát je rozdiel iba v tom, že chránim seba a mojich najbližších a v neposlednom rade aj všetkých ostatných," dodala.

Otvorene sa postaviť za očkovanie pre mnohé verejne známe osoby znamenalo aj kritiku verejnosti. Niečo podobné môže čakať po tomto vyhlásení aj jednu z najpopulárnejších športovkýň na Slovensku.

"Nevadí mi, ak ma vy neočkovaní budete odsudzovať, ale verím, že sa zamyslíte nad tým a prehodnotíte svoj názor," uzavrela.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Nečítala som hlúposti a zaočkovala sa. Vlhová vyzýva ľudí na vakcináciu