Vlhová bude mať nového trénera zo Švajčiarska, tvrdia Taliani

Petra Vlhová s veľkým krištáľovým glóbusom.
Petra Vlhová s veľkým krištáľovým glóbusom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. apr 2021 o 00:14

Vlhovci sú údajne len krok od dohody s novým trénerom.

BRATISLAVA. Petru Vlhovú by mohol po odchode Livia Magoniho viesť švajčiarsky tréner Mauro Pini. Informáciu priniesol taliansky novinár Fabio Poncemi z portálu Neveitalia, ktorý sa v posledných rokoch intenzívne venoval hodnoteniu spolupráce Magoniho s Vlhovou. 

Pini (ročník narodenia 1965) má bohaté skúsenosti s pôsobením v bielom cirkuse. Viedol Španielku Maríu Contrerasovú (šesť víťazstiev v pretekoch SP), svojich krajanov Didiera Cucheho a Laru Gutovú, pracoval v rôznych pozíciách pre švajčiarsku reprezentáciu a koučoval tiež Slovinku Tinu Mazeovú. 

Rodák z Ticina naposledy pracoval ako šéf lyžiarskeho strediska The Airolo - Pesciüm.

Podľa portálu Neveitalia pribudne do tímu Vlhová aj český servisman Miloš Machytka, ktorý predtým spolupracoval s Ester Ledeckou a ešte skôr so Šárkou Strachovou.

Mauro Pini v roku 2011.
Mauro Pini v roku 2011. (Autor: Wikimedia/Fanny Schertzer)

S Liviom Magonim Vlhová ukončila spoluprácu začiatkom apríla, hoci Talian mal s Vlhovej tímom zmluvu ešte na budúcu sezónu, ktorej vrcholom bude zimná olympiáda v Pekingu. Spoločným cieľom mala byť olympijská medaila.

Magoni viedol Vlhovú päť rokov, prevzal ju ako slalomovú špecialistku, no Slovenka postupne napredovala aj v ostatných disciplínach, najskôr v obrovskom slalome a v poslednej sezóne aj v zjazde a super-G.

Pod jeho vedením získala tri individuálne medaily na majstrovstvách sveta 2019 v Are (zlato v obrovskom slalome, striebro v kombinácii a bronz v slalome) a ďalšie dve pridala nedávno na šampionáte v Cortine (striebro v kombinácii aj v slalome).

Okrem toho prispela výrazne aj k druhému miestu v tímovej súťaži na MS 2017. 

Vo Svetovom pohári získala Vlhová vlani dva malé glóbusy za prvenstvo v slalome a v paralelných pretekoch a v uplynulej sezóne zavŕšila úspešne snahu o zisk najcennejšej lyžiarskej trofeje - veľkého glóbusu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová bude mať nového trénera zo Švajčiarska, tvrdia Taliani