Vlhovej chýbajú kilá aj ľahkosť. Všetko je v hlave, myslí si jej tréner

Slovenka Petra Vlhová v cieli po druhom kole slalomu v českom Špindlerovom Mlyne.
Slovenka Petra Vlhová v cieli po druhom kole slalomu v českom Špindlerovom Mlyne. (Autor: TASR)
Boris Vanya, Laura Bérešová|29. jan 2023 o 15:50

Slovenke slalomy v Špindlerovom Mlyne nevyšli.

ŠPINDLEROV MLYN. Raz si hore, raz si dolu, platí často v športe. Svoje už o tom vie aj Petra Vlhová. Ani po jednom z dvoch slalomov Svetového pohára, ktoré sa šli cez víkend v Špindlerovom Mlyne, nevystúpila na stupne najlepších.

V sobotu skončila štvrtá, v nedeľu až trinásta, čo je jej najhorší slalomový výsledok v pretekoch, ktoré dokončila, od roku 2016 (osemnásta v St. Moritzi).

Mikaela Shiffrinová si momentálne v slalome aj obrovskom slalome jazdí vlastnú ligu, ale v nedeľu nevyhrala.

Napriek tomu, že po prvom kole viedla pred Lenou Dürrovou s veľkým náskokom 0,67 s, v druhom nešla perfektne a v cieli stratila na Nemku šesť stotín sekundy.

Američanka má v historickej tabuľke naďalej 85 víťazstiev a na vyrovnanie rekordu Švéda Ingemara Stenmarka v počte triumfov vo Svetovom pohári jej ešte jedno chýba.

Dürrová dosiahla premiérové víťazstvo v slalome v kariére, doteraz vyhrala len paralelné preteky. Nemecko oslavovalo víťazku slalomu po takmer desiatich rokoch, v Levi 2013 sa tešila Maria Höflová-Rieschová.

Vlhová: Robila som veľa chýb

Špindlerov Mlyn sú tento víkend Tatry, poznamenal výstižne jeden z českých fanúšikov lyžovania na sociálnej sieti.

Do Krkonôš na severe Česka zamierili stovky fanúšikov z rôznych kútov Slovenska: Pukanec, Oravská Lesná, Zvolen, Sološnica, Liptovský Hrádok..., prezrádzali nápisy na vlajkách.

Petre Vlhovej vytvorili domáce prostredie, ale registrovala ich aj Mikaela Shiffrinová. „Diváci sú fantastickí. Je ich veľmi počuť. Viem, že je tu veľa slovenských fanúšikov, ktorí robia tento šport lepším,“ vravela v rozhovore pre FIS po sobotňajšom víťazstve.

Vlhová veľmi chcela nadviazať na výkon z večerného slalomu vo Flachau, kde v januári dosiahla zatiaľ jediné víťazstvo v tejto sezóne, ale ani nedeľňajšie preteky na zjazdovke Svatý Petr jej nevyšli.

„Robila som chyby a bolo ich veľa. Potom (moja snaha) nestačí. Nebudem hovoriť, čo sa mi odohráva v hlave, lebo by som bola veľmi úprimná.

Samozrejme, že ma to mrzí ale taký je šport. Oddýchnem si, načerpám nové sily a pokúsim sa dobre pripraviť na majstrovstvá sveta,“ hodnotila pred kamerami televízie JOJ Šport.

Medzi novinárov v mix zóne prišiel jej brat Boris.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej chýbajú kilá aj ľahkosť. Všetko je v hlave, myslí si jej tréner