Vlhová a švajčiarsky tréner? Nie je to definitívne. V hre sú ešte štyri mená

Igor Vlha.
Igor Vlha. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|16. apr 2021 o 10:50

Vlhovci stále rokujú.

BRATISLAVA. Keď sa definitívne ukončila spolupráca medzi Petrou Vlhovou a jej talianskym trénerom Liviom Magonim, lyžiarsky svet spozornel.

Je voľné miesto trénera najlepšej lyžiarky na svete? Na lukratívny post sa ihneď začali hlásiť viacerí záujemcovia.

„Už máme nejaké ponuky, ozvalo sa nám šesť trénerov. Chceme nájsť toho najlepšieho. Sú to všetko zahraniční tréneri. Na národnosti sa ma už nepýtajte,“ priznal pred týždňom Vlhovej otec Igor.

V hre sú ešte štyria tréneri

Vo štvrtok taliansky novinár Fabio Poncemi z portálu Neveitalia napísal, že novým trénerom slovenskej lyžiarky má byť Švajčiar Mauro Pini.

„Ešte to nie je definitívne,“ vyhlásil Igor Vlha pre Sportnet.

„Rokovali sme s ním, ale ešte sme sa nedohodli. V hre sú okrem neho ďalší traja tréneri. Aj dnes máme s jedným rokovanie. Meno nového trénera však chceme uzavrieť v krátkom čase,“ doplnil Vlha.

Mauro Pini v roku 2011.
Mauro Pini v roku 2011. (Autor: Wikimedia/Fanny Schertzer)

Pini (ročník narodenia 1965) má bohaté skúsenosti s pôsobením v bielom cirkuse. Viedol Španielku Maríu Contrerasovú (šesť víťazstiev v pretekoch Svetového pohára), svojich krajanov Didiera Cucheho a Laru Gutovú.

Pracoval tiež v rôznych pozíciách pre švajčiarsku reprezentáciu a spolupracoval aj so Slovinkou Tinou Mazeovou.

Rodák z Ticina bol posledné roky lyžiarskym expertom pre televíziu RSI a pracoval ako šéf lyžiarskeho strediska The Airolo - Pesciüm.

Končí aj taliansky servisman

Podľa portálu Neveitalia pribudne do tímu Vlhová aj český servisman Miloš Machytka, ktorý predtým spolupracoval s Ester Ledeckou a ešte skôr so Šárkou Strachovou.

„Do tímu by zrejme mali prísť dvaja noví ľudia,“ vravel Igor Vlha.

Okrem trénera Magoniho skončil aj taliansky servisman Pierluigi Parravicini. Vo Vlhovej tíme ostáva slovenský tréner Matej Gemza i taliansky tréner a servisman Matteo Baldissarutti.

„Kľúčové bolo, že Petra chcela, aby som ostal. Povedala, že potrebuje dobrých ľudí, ktorí jej vytvoria pohodu, pokoj a dobré podmienky na prácu a tréning. Rozhodol som sa rýchlo,“ prezradil Baldissarutti.

To, že by servismanom bol Čech Machytka, je logické, keďže pri výbere lyží rozhodujú detaily. A pre Vlhovú bude lepšie komunikovať o nich v blízkom jazyku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová a švajčiarsky tréner? Nie je to definitívne. V hre sú ešte štyri mená