Päť rokov s Magonim má oneskorený efekt. Vlhová je psychicky vyčerpaná

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|2. feb 2023 o 16:00

Analyzuje česká expertka Eva Kurfürstová.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa neukázala na poslednej zastávke pred majstrovstvami sveta vo Francúzsku v najlepšej forme. Pôsobila strnulo, upracovane a chýbala jej ľahkosť. 

V nedeľňajších slalomových pretekoch v Špindlerovom Mlyne dokonca skončila na trinástom mieste, čo je jej najhorší slalomový výsledok v pretekoch, ktoré dokončila, od roku 2016 (osemnásta v St. Moritzi). 

„Je vidieť z jej výrazu, že sa posledné dni trápi. Stále patrí medzi najlepšie lyžiarky. Najlepšia štvorka je top úroveň, o ktorej sa málokomu zdá,“ povedala pre Sportnet česká expertka z televíznej stanice Eurosport Eva Kurfürstová. 

Predbehli ju aj iné lyžiarky

Už je isté, že Slovenka malý glóbus za slalom neobháji. V predstihu si ho zabezpečila jej rivalka Mikaela Shiffrinová, ktorá momentálne lyžuje najlepšie v kariére.  

Američanka má pred záverečnými dvoma pretekmi pred dvojicou Holdenerová a Vlhová nedostihnuteľný 255-bodový náskok.

Program žien na MS v lyžovaní:

Pondelok 6.2. - Alpská kombinácia 1. kolo 11:00, 2. kolo 14:30
Streda 8.2. - Super-G 11:30
Sobota 11.2. - Zjazd 11:00
Utorok 14.2. - Tímová súťaž 12:15
Streda 15.2. - Paralelný obrovský slalom 12:00
Štvrtok 16.2. - Obrovský slalom 1. kolo 10:00, 2. kolo 13:30
Sobota 18.2. - Slalom 1. kolo 10:00, 2. kolo 13:30

„Petra naháňala Mikaelu a porážala ju. Verila, že to tak bude aj naďalej a túžila po víťazstvách. Keď neprichádzali, respektíve prišlo iba jedno, tak psychicky trpí. Nechce byť štvrtá.

Vidím na nej, že ju to vnútorne hnevá. Prispieva tomu aj fakt, že Američanka je teraz naozaj takmer nezdolateľná. Sama povedala, že je s ňou ťažké súperiť. 

Predtým to bol súboj iba medzi Petrou a Mikaelou. Teraz sa pred Slovenku dostávajú aj ďalšie dievčatá a zakaždým je to niekto iný,“ analyzovala Kurfürstová. 

Vlhová sa niekoľkokrát vyjadrila, že sa môže oprieť o svoj tím, vďaka ktorému sa dokázala vo Flachau vrátiť na prvé miesto. Na úspech v Rakúsku však nenadviazala.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Päť rokov s Magonim má oneskorený efekt. Vlhová je psychicky vyčerpaná