Petr Jonák: Ponuka Popradu ma oslovila

Petr Jonák. Nový tréner popradských hokejistov.
Petr Jonák. Nový tréner popradských hokejistov. (Autor: archív)
Richard Hudeček|27. jún 2016 o 00:00

Novým trénerom popradských hokejových kamzíkov sa stal 41-ročný Čech Petr Jonák, ktorý ostatných šesť rokov pôsobil v zámorí.

Naposledy bol asistent hlavného trénera v tíme Flint Firebirds v OHL. Jeho asistent v HK Poprad bude popradský odchovanec Ľudovít Jurínyi, ktorý v ostatnom čase pracoval v projekte univerzitnej ligy a viedol Paneuropu Kings.

POPRAD. Petr Jonák, rodák z Plzne, je jeden z najznámejších mládežníckych trénerov v Česku. Počas dlhodobého pobytu v zámorí, kde viedol rôzne výbery a dvakrát s nimi vyhral americký šampionát do 18 rokov, vyštudoval najvyššiu úroveň trénerskej licencie.

Pán tréner, ako sa zrodilo vaše pôsobenie v extraligovom HK Poprad?

„S Popradom som bol v spojení už od marca, bola to jedna z možností na nasledujúcu sezónu, ktorá ma vo finále najviac oslovila. Hlavne kvôli skvelej tradícii popradského hokeja, mestu Poprad, výborným fanúšikom a celkovej obrode celého klubu.“

Asistenta Jurínyiho ste si vybrali vy alebo vedenie klubu? Odkiaľ sa poznáte?

„Asistenta sme vybrali spoločne s vedením a teším sa na prácu s ním. Je to skvelý človek a odborník, ktorý má drive a chce pracovať.“

Člen realizačného tímu je aj kondičný tréner hokejistov Liberca Aleš Pařez. Akou formou s ním budete spolupracovať v Poprade?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Petr Jonák: Ponuka Popradu ma oslovila