Moja jediná šanca sú majstrovstvá, hovorí Sagan o olympiáde v Paríži

Peter Sagan štartoval na horskom bicykli na olympiáde v Rio de Janeiro 2016.
Peter Sagan štartoval na horskom bicykli na olympiáde v Rio de Janeiro 2016. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|29. mar 2023 o 06:00

Neprezradil, či okrem MS bude štartovať v horskej cyklistike.

BRATISLAVA. Každé preteky v tejto sezóne majú preňho rovnaký prívlastok. Posledné. Trojnásobný majster sveta v cyklistike Peter Sagan absolvuje akúsi rozlúčkovú jazdu po prestížnych cyklistických podujatiach, na ktorých v minulosti víťazil. 

V najbližších dňoch ho čaká dvojica monumentálnych klasík – Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. 

„Mojím cieľom je stále predvádzať, čo najlepšie výkony, ale rovnako si chcem túto poslednú sezónu užiť a stráviť čas s fanúšikmi, ktorí ma podporovali,“ uviedol Sagan pre Eurosport. 

„Po klasikách ma znovu čaká Tour de France. Aj na nej sa pokúsim byť v čo najlepšej forme. Každé preteky sú pre mňa posledné a je to aj pre mňa veľmi emotívne. Budúci rok bude asi iný, keďže už budem v horskej cyklistike,“ vravel. 

Nápad na návrat dostal vlani

V minulosti platilo, že na jednorazovkách bol najväčší favorit. Pretekár, ktorý udával tón, bol nebezpečný a súperi si ho neustále strážili. 

Na Okolo Flámska zvíťazil v roku 2016, na Paríž-Roubaix o dva roky neskôr. Oba triumfy dosiahol v drese majstra sveta a patria medzi Saganove najpamätnejšie víťazstvá. 

V tejto sezóne však nepatrí medzi cyklistov, ktorí by o najlepšie priečky bojovali. Aspoň to ukazuje doterajší priebeh sezóny. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Moja jediná šanca sú majstrovstvá, hovorí Sagan o olympiáde v Paríži