Sagan absolvuje preteky v Kanade. Bude čeliť obrovskej konkurencii

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR)
SITA|29. aug 2019 o 16:04

Sagan už v minulosti preteky vyhral.

BRATISLAVA. Mimoriadne silná konkurencia čaká na Petra Sagana na dvojici kanadských jednorazových pretekov v Québec City a Montreale (13. a 15. 9.).

Okrem trojnásobného majstra sveta z tímu Bora-Hansgrohe sa na najväčších severoamerických klasikách patriacich do prestížneho seriálu WorldTour predstavia aj Talian Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Francúz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step), Austrálčan Michael Matthews (Sunweb), Brit Geraint Thomas, Poliak Michal Kwiatkowski (obaja Ineos) či Belgičania Greg van Avermaet (CCC Team) a Tim Wellens (Lotto Soudal).

V Québecu sa bude jazdiť na členitom mestskom okruhu s dĺžkou 12,6 km, cyklisti ho absolvujú 16-krát, čiže dovedna 201,6 km.

V Montreale si cyklisti pridajú dva okruhy navyše a dovedna na nich čaká 219,6 km (12,2x 18). Sagan vyhral klasické preteky v Québec City v rokoch 2016 a 2017. V edícii 2017 to bolo vtedy jeho jubilejné sté víťazstvo v profikariére na ceste.

V Montreale bol rovnako úspešný už v roku 2013. Najväčšie kanadské cyklistické preteky sa tento rok uskutočnia po desiaty raz.

"V Québec City a Montreale už desaťročie vítame výkvet svetového profipelotónu. Cyklisti sem radi chodia pre skvelú organizáciu aj vrelé prijatie fanúšikmi.

Fantastické štartovné pole v roku nášho desiateho výročia je odmenou za všetky hodnoty, ktoré sme vložili do tohto podujatia," povedal videprezident GPCQM Marcel Leblanc v tlačovej správe organizátorov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan absolvuje preteky v Kanade. Bude čeliť obrovskej konkurencii