Kométa z Michaloviec. Regenda žiari na mieste, kde strávil rok ako junior

Pavol Regenda a Juraj Slafkovský na MS v hokeji 2022.
Pavol Regenda a Juraj Slafkovský na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|17. máj 2022 o 14:35

Najproduktívnejší Slovák na MS v hokeji 2022 prezradil svoje doterajšie dojmy zo šampionátu.

Po historickom bronze na olympiáde v Pekingu zažíva na MS v hokeji 2022 druhý veľký šampionát. Už počas sezóny, v ktorej si obliekal dres Michaloviec, sa o neho začali zaujímať viaceré kluby z popredných európskych líg.

Napokon sa rozhodol podpísať zmluvu s tímom českej extraligy z Mladej Boleslavy. PAVOL REGENDA patrí na šampionáte vo Fínsku medzi najaktívnejších hráčov výberu Craiga Ramsayho. Na konte má zatiaľ dva góly a jednu asistenciu.

Z Helsínk

píše reportér Sportnet.sk Patrik Fotta.

Ako sa cítite po prvých troch zápasoch na majstrovstvách sveta?

Osobne sa mi hralo celkom dobre. Najťažší zápas pre mňa bol proti Nemcom, pretože hrali veľmi fyzicky. Duel s Kanadou som si užíval. Myslím, že sme hrali dobre. Bojovali sme ako tím. Škoda, že sme ho výsledkovo nezvládli lepšie. Začínala úradovať únava. Ale máme deň voľna, takže si oddýchneme a naberieme nové sily.

V stredu vás čakajú Švajčiari, ktorí vyhrali prvé dva zápasy so skóre 11:2. Budú patriť aj medzi favoritov na medailu. Ako ich vnímate?

Myslím, že na tomto turnaji môžeme zdolať kohokoľvek. Aj proti Kanade, ktorá mala hviezdy, sme boli väčšinu zápasu lepším tímom. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám streliť góly. Ak budeme pokračovať v našej hre, môžeme poraziť aj Švajčiarov. Musíme byť efektívnejší a nerobiť hlúpe chyby.

Na zimnej olympiáde v Pekingu ste odohrali výborný turnaj. Vo Fínsku ste zatiaľ strelili dva góly, ste veľmi aktívny. Prežívate ideálne hokejové obdobie?

Veľa ľudí mi hovorilo, že hrám dobre, ale ja osobne taký pocit zo seba nemám. Myslím si, že zatiaľ nepredvádzam také dobré výkony, ako na olympiáde. Snažím sa dať do toho maximum a robiť si svoju prácu.

Samozrejme, teší ma, že som strelil aj nejaké góly. Bohužiaľ, zatiaľ sa nám nedarí vyhrávať. Pre mňa bude vždy viac tímový úspech, ako moje štatistiky. Keď sa v tom zlepšíme, budem ešte šťastnejší.

V štúdiu RTVS vás chválili Marián Gáborík aj s Borisom Valábikom. Trochu nadľahčene spomínali, že ak by ste nepodpísali tak skoro zmluvu s Mladou Boleslavou, mohla vám možno prísť aj ponuka z NHL. Zachytili ste to?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Kométa z Michaloviec. Regenda žiari na mieste, kde strávil rok ako junior