Našli jednu z osôb a vrak lietadla, v ktorom sedel nezvestný futbalista Sala

Plagát argentínskeho futbalistu Emiliana Salu pred tréningovým kempom FC Nantes.
Plagát argentínskeho futbalistu Emiliana Salu pred tréningovým kempom FC Nantes. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. feb 2019 o 23:29

Lietadlo zmizlo nad Lamanšským prielivom.

LONDÝN. Špeciálny pátrací tím našiel na morskom dne vrak lietadla, na palube ktorého bol argentínsky futbalista Emiliano Sala. Informoval o tom portál bbc.com.

Lietadlo našli v hĺbke približne 63 metrov.

Stroj zmizol z radarov 21. januára nad Lamanšským prielivom. Sala mal prestúpiť do waleského klubu Cardiff City za rekordných 15 miliónov libier.

Rozpoznali jedno telo

"Vrak lietadla, na palube ktorého boli Emiliano Sala a pilot David Ibbotson, lokalizovala v nedeľu ráno záchranná loď FPV MORVEN. Polícia o tom informovala rodiny Salu i Ibbotsona," povedal riaditeľ súkromnej pátracej akcie David Mearns.

"V tejto chvíli je to možno najlepší výsledok, v ktorý sme kvôli ich rodinám dúfali," poznamenal Mearns. "Zachytili jeho registračné číslo a najväčším prekvapením bolo, že tam bolo takmer celé lietadlo," dodal.

O pár hodín neskôr britskí vyšetrovatelia rozpoznali jedno telo v troskách lietadla.

"Jeden cestujúci je viditeľný uprostred trosiek. Stredisko výskumu leteckých nehôd (AAIB) zvažuje ďalší postup po konzultáciách s rodinami pasažiera a pilota a políciou," píše sa vo vyhlásení AAIB.

Letel do Cardiffu

Dvadsaťosemročný argentínsky futbalista letel na stroji PA 46 Malibu z francúzskeho Nantes do Cardiffu, no malé lietadlo zmizlo z radarov nad Lamanšským prielivom.

Oficiálne pátranie záchranári bezúspešne ukončili po troch dňoch, pričom záchranári sa vyjadrili, že vo vtedajšom chladnom počasí boli šance na prežitie dvojice extrémne malé.

Následne však pokračovalo súkromné pátranie, ktoré podporili viacerí futbalisti i ďalší ľudia. Dokopy sa vyzbieralo 260 000 libier.

V pátraní tak pokračovali dve plavidlá, ktoré pomocou sonaru skúmali asi 14 štvorcových kilometrov.

Sala údajne poslal priateľom pred zmiznutím lietadla WhatsApp správu, že sa "veľmi bojí". Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Našli jednu z osôb a vrak lietadla, v ktorom sedel nezvestný futbalista Sala