Pálffy pokročil v rokovaniach o novej zmluve

SITA|16. júl 2004 o 15:14

BRATISLAVA 16. júla (SITA) - Hokejový útočník Žigmund Pálffy je zatiaľ stále bez zmluvy. Po uplynulej sezóne v NHL sa 32-ročný rodák zo Skalice stal voľným hráčom, lebo sa so svojím doterajším klubom ...

BRATISLAVA 16. júla (SITA) - Hokejový útočník Žigmund Pálffy je zatiaľ stále bez zmluvy. Po uplynulej sezóne v NHL sa 32-ročný rodák zo Skalice stal voľným hráčom, lebo sa so svojím doterajším klubom Los Angeles nedohodol na novom kontrakte. V minulých dňoch Pálffy odmietol ďalšiu ponuku Kings, hoci svojmu najproduktívnejšiemu hráčovi navrhovali trojročný kontrakt na 19,5 milióna dolárov. Ponuka, ktorú zmietol zo stola v máji, bola o tri milióny nižšia. V súčasnosti rokuje Pálffy s viacerými klubmi, v hre sú však stále aj Kings. O šikovného krídelníka sa údajne zaujímajú Ottawa, Detroit, Chicago a New York Rangers. "Záujem je naďalej aj z Los Angeles, každý deň telefonujú môjmu agentovi. Ani pred pôsobením v Kings nezatváram dvere. Pravda, ak mi ponúknu, čo požadujem. V hre sú však ďalšie štyri či päť tímov. V rokovaniach ohľadom mojej zmluvy sa posúvame ďalej," povedal Žigmund Pálffy, ktorý vlani zarobil 7 miliónov dolárov.


Majster sveta z Göteborgu 2002 už dávnejšie oznámil, že v prípade lockoutu v NHL bude hrať za rodnú Skalicu. Na tomto rozhodnutí sa nič nezmenilo. "Nedá sa na sto percent povedať, že bude lockout, ale je to dosť pravdepodobné. Aj preto sa pri rokovaniach o novej zmluve nemám kam ponáhľať," uviedol Pálffy, ktorý v aktuálnom ročníku zaznamenal v 35 zápasoch 41 kanadských bodov a potom si 8. januára zranil rameno. Po operácii vynechal MS v Česku, na Svetovom pohári na prelome augusta a septembra v zámorí by však nemal chýbať. "Zdravotne som už stopercentne v poriadku, na Svetový pohár sa teším. Aj moja súčasná príprava smeruje k tomuto podujatiu. Ešte pred začiatkom reprezentačného zrazu by som chcel ísť na niekoľko dní na dovolenku, aby som sa trochu odreagoval," dodal Pálffy, ktorý v 311 zápasoch v drese Kings zaznamenal 340 kanadských bodov a 150 gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pálffy pokročil v rokovaniach o novej zmluve