Pača môže zaútočiť z druhej priečky

Sportnet|11. dec 2015 o 00:00

Futbalisti Pače sa už niekoľko sezón snažia o návrat do I. triedy.

Snáď i napriek problémom to nevzdajú ani v aktuálnom ročníku, veď zimujú na druhom mieste so štvorbodovou stratou na jesenného lídra z Kružnej. Okrem pekného umiestnenia majú v kádri tretieho najlepšieho strelca súťaže Ľ. Gajdoša.

PAČA. Futbalisti Pače pred siedmimi rokmi vypadli z I. triedy, ale s touto skutočnosťou sa akosi nedokážu uspokojiť. Rok čo rok bojujú o návrat, ale končia najmenej už tri roky na druhom mieste na konci súťaže, podobne ako aj po jesennej časti.

Vlani im postup uchmatla z rúk Nižná Slaná, ktorá nakoniec bola lepšia iba o bod, ale po jeseni viedla podobne ako teraz Kružná o štyri body.

V aktuálnom ročníku však situácia nie je čo sa kádra týka najružovejšia, ale futbalisti Pače okrem Kružnej a nováčika zo Štítnika väčšiu konkurenciu nemajú.

Vlaňajší neúspech niektorých odradil

Ešte pred štartom novej sezóny 2015/2016 sa hľadali chyby, príčiny a hlavne vinníci dôvodu neúspešného postupu. Niektorých hráčov to dokonca odradilo natoľko, že využili nový prestupový poriadok a klub opustili.

„Pravdou je, že postup sa nám nepodaril. Niektorí hráči mi dávali za chybu, že som nepristúpil k 'osvedčeným' praktikám. Následne prebehli ostré debaty, nakoľko z mojej strany nikdy takýto futbal Pača hrať nebude. Na ihrisku boli predovšetkým hráči a nie ja a jednoznačne sme v Nižnej Slanej mali zápas vyhrať, no kanonier, akým bol Šomšák, netrafil ani bránu a detto v Bohúňove. Pred štartom na hráčskej schôdzi všetci hráči okrem jedného sľúbili, že ostanú a ešte zabojujeme. Po návrate z dovolenky bol však opak pravdou a päť hráčov bolo zrazu v Krh. Dlhej Lúke, dokonca aj brankár. Boli sme pred dilemou, kde týždeň pred štartom zohnať hráčov a brali sme všetko, čo bolo po ruke. Niektorí to však nevydržali a dali prednosť iným aktivitám. Osobne si myslím, že zo strany zväzu bolo treba promptne riešiť situáciu s Honcami, nakoľko až do poslednej chvíle brzdili štart mužstva z druhého miesta a to nie prvýkrát. Na Pači by sa tak bola hrala I. trieda a dovolím si tvrdiť, že mužstvo sme na to mali,“ uviedol starosta obce a hráč FK Sokol Pača Ladislav Zagiba.

Rakovnica ich zaskočila

V jesennej časti v domácom prostredí nenašli premožiteľa a postupne zdolali rezervu Gemerskej Hôrky, Slavošovce, Plešivec i Štítnik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pača môže zaútočiť z druhej priečky