Osobné problémy? Nunes odchádza z American Top Team, zakladá si vlastný klub

Amanda Nunes.
Amanda Nunes. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|19. jan 2022 o 10:17 (aktualizované 19. jan 2022 o 10:21)

Po prehre sa rozhodla vydať sa vlastnou cestou.

LAS VEGAS. Dlhoročná spolupráca je na konci. Historicky najúspešnejšia ženská bojovníčka UFC Amanda Nunes opúšťa tím American Top Team.

So správou ako prvý prišiel brazílsky reportér Raphael Marinho.

Špičkový americký klub zmiešaných bojových umení bol pre Nunes domovom od roku 2014. Od tej chvíle sa začala aj sedemročná neporaziteľnosť Nunes v UFC.

33-ročná zápasníčka získala opasok ženskej bantamovej a perovej váhy, pričom stihla poraziť tie najznámejšie mená.

Za obeť jej padla napríklad Valentina Shevchenko, Ronda Rousey a Cris Cyborg.

Amanda opustí tím z Floridy spolu so svojou partnerkou Ninou Nunes. Ich zámerom by malo byť založenie vlastného klubu MMA.

Je za tým prehra s Peñou?

Úmysel Amandy Nunes ukončiť úspešnú spoluprácu s American Top Team nenechalo chladným bývalého titulového vyzývateľa UFC Chaela Sonnena.

Ten si myslí, že za odchodom stojí nespokojnosť Brazílčanky s prípravou na posledný súboj, ktorým Nunes v decembri stratila jeden z dvoch titulov.

„Privádza ma to k jednej zásadnej otázke. Opustila by American Top Team, aj keby zvíťazila nad Peñou? Nemám na to odpoveď, al keď si otvárate vlastný tím, tak chcete, aby bol čo najväčší, chcete niečo vybudovať.

Logicky sa musíte niečoho vzdať. Amanda nepotrebuje tvojich sto dolárov ako registračný poplatov v gyme. Tak čo potom robí? Neviem. Verí, že jej posledná prehra sa stala vinou niekoho v tíme?

Nemám to rád, keď niekto opustí klub. Fakt nie. Čo sa týka peňazí, je to zvláštne rozhodnutie, čo ma privádza k tomu, že si myslím, že je to osobné. Verím, že je (Nunes) presvedčená, že sa niečo stalo alebo sa k nej nesprávali dobre,“ načrtol možné pozadie za rozhodnutím súčasnej kráľovnej perovej divízie známy komentátor.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Osobné problémy? Nunes odchádza z American Top Team, zakladá si vlastný klub