Žilina ich deklasovala 14:0. Ten stroj sa nedal zastaviť, vravel kapitán

Spoločná fotka TJ Slovan Zemianske Kostoľany a MŠK Žilina.
Spoločná fotka TJ Slovan Zemianske Kostoľany a MŠK Žilina. (Autor: Ivan Mriška)
Ivan Mriška|15. sep 2021 o 20:46

Hetrik zaznamenali Timotej Jambor a Kristián Bari.

ZEMIANSKE KOSTOĽANY. Hráči vraveli o splnenom sne, fanúšikovia o veľkej slávnosti.

Piatoligista TJ Slovan Zemianske Kostoľany nastúpil proti sedemnásobnému majstrovi Slovenska MŠK Žilina.

„Raz sa tu predstavili Internacionáli Slovenska, ale takýto veľký zápas sa u nás nikdy nehral,“ spomína kronikár a funkcionár klubu František Maslonka.

Maslonka: Padlo nám sebavedomie

Exhibičný zápas bol súčasťou krstu zrekonštruovaných priestorov štadióna a osláv 70. výročia klubu.

Žilinčania hrali s plnou vážnosťou a súpera rozdrvili 14:0.

„Dúfali sme, že bezgólový stav vydrží dlhšie, no už v druhej minúte sme prehrávali. V krátkom slede sme potom dostali ďalšie tri góly a padlo nám sebavedomie.

Valila sa na nás akcia za akciou, miestami sme nevedeli, kde nám hlava stojí. Ten stroj sa nedal zastaviť,“ opisuje domáci stopér a kapitán Tomáš Maslonka.

Hrať deväťdesiat minút bolo pre neho náročné, pretože pre pracovné povinnosti trénuje minimálne.

„Práca je na prvom mieste. Žilinčania trénujú každý deň, čo je vidieť. Vedia o sebe naslepo, dávajú si časované lopty. Nespomínam si, že by nejakú loptu pokazili. Ten výkonnostný rozdiel bol obrovský,“ dodal.

Veľký zážitok

Napriek tomu, že jeho tím vysoko prehral, na stretnutie proti Žiline bude spomínať veľmi rád.

„Proti takémuto súperovi sa nehrá každý deň. Chalanov sledujeme v televízii proti Slovanu či v európskych súťažiach. A keď zrazu stoja proti vám, je to pekný pocit.

Dnes nemali mená na chrbte, ale presne sme vedeli, o koho ide. Otcovia nám vraveli, ako kedysi hral Slovan finále PVP. Našim deťom raz budem vyprávať ja, ako som hral proti MŠK Žilina,“ uviedol Maslonka.

TJ Slovan Zemianske Kostoľany – MŠK Žilina 0:14 (0:7)

Góly: Bari 3, Jambor 3, Kaprálik 2, Gerebenits, Jánošík, Straka, Yenne Tenton, Filip Magát, Samuel Gidi

Zemianske Kostoľany: Roman Blažek, Pavol Hrdý, Miroslav Pavkeje, Marián Hancko, Kamil Martinusík, Andrej Zaťko, Patrik Mišeje, Dalibor Šuhajda, Patrik Čičmanec, Marek Liptaj, Boris Botoš, Boris Stankovský, Peter Mrtvík, Tomáš Maslonka, Leonard Daubner, Adam Mäsiar, Matúš Pös.

MŠK Žilina: Marek Teplan, Vladimír Majdan, Filip Magát, Matúš Capko, Martin Matejčík, Patrik Myslovič, Denis Straka, Lukáš Jánošík, Adrián Kaprálik, Kristián Bari, Richmond Owusu, Tenton Yenne, Timotej Jambor, Samuel Gidi, Roland Gerebenits, Martin Gomola, Samuel Hostačný.

Brankár Zemianskych Kostolian sa v zápase nenudil a ubránil svoj tím od vyššej prehry. Napriek tomu chcel zlikvidovať pokusov viac.

„Pri nájazdoch som si veril, ale chýbala mi rýchlosť. Keby som vystúpil agresívnejšie, možno chytím viac. Trochu ma to mrzí, ale na druhej strane som spokojný.

Nastúpili sme proti mužstvu, na ktoré budeme dlho spomínať. Je to zážitok na celý život. A je jedno, aký bol výsledok. Ten nebol taký podstatný,“ vravel po životnom zápase Roman Blažek.

Brankár Žiliny bol pozorovateľom

V prvom polčase inkasoval Blažek sedem gólov, po prestávke ho zastúpil kolega, ktorý takisto vyťahoval loptu zo siete sedemkrát.

„Letela na mňa strela za strelou, preto som sa snažil sústrediť. Na dresoch máme napísané, že reprezentujeme obec s hrdosťou, a tak sme to aj robili,“ dodal.

Premiéru na lavičke Žiliny si odkrútil tréner Viktor Pečovský. „Prízvukoval nám, aby sme nič nepodcenili a išli na sto percent.

Veľa roboty som nemal, ale stále som sa snažil byť v zápase. Dnes som bol síce hlavne pozorovateľom, ale zápas som si užil,“ povedal žilinský brankár Marek Teplák.

Jambor: Súperi sa snažili

Hetrik v exhibičnom stretnutí, ktoré bolo tiež súčasťou 690. výročia obce strelil Timotej Jambor.

Viac ako z troch gólov sa tešil z toho, že ako tím spravili radosť ľuďom, ktorí hrajú futbal pre zábavu.

„Verím, že to bol pre nich zážitok. Kvalita bola na našej strane, preto je výsledok, aký je. Ale to nie je podstatné.

Súperi sa snažili a treba ich pochváliť. Hrali na to, na čo mali a nič si nedokazovali. V ich hre nebolo nič zákerné, preto sme si to užili aj my,“ vravel po stretnutí Jambor.

Prestrihávanie pásky a otváranie nového štadióna.
Prestrihávanie pásky a otváranie nového štadióna. (Autor: Ivan Mriška)

Toho, že by mal cez víkend problém prepnúť na vyšší rýchlostný stupeň sa neobáva.

„Všetko je v hlave. Keď sa nastavím, že idem hrať proti prvoligistovi, budem hrať proti prvoligistovi,“ dodal.

Dlhodobá spolupráca

S nápadom zorganizovať stretnutie prišiel ako prvý prezident TJ Slovan Zemianske Kostoľany. V Žiline má veľa priateľov a dodáva do MŠK tréningové pomôcky.

„Máme spolu dlhodobú spoluprácu. So Zemianskymi Kostoľanmi nás spájajú tiež osobné väzby. Je preto logickým vyústením, že sme tu hrali práve my.

Miestnemu klubu sa podarila veľká vec, preto si zaslúži dôstojný zápas. Sme radi, že sme mohli prispieť ku krásnej slávnosti,“ hovoril asistent trénera MŠK Žilina Peter Černák, ktorý je rodákom z regiónu.

Žilina je známa výbornou prácou s mladými hráčmi. Mnohí tam putovali aj z okresu Prievidza.

„Je dobré, že je záujem o náš futbal. S Prievidzou sme prepojení nielen po hráčskej, ale i trénerskej stránke. Sme radi, že spolupráca funguje a budeme ju zveľaďovať,“ dodal.

Podobná akcia nebola

Organizátor osláv bol zo zápasu nadšený. Pred stretnutím otvoril novučičké priestory štadióna v Zemianskych Kostoľanoch.

Marián Rybár počas príhovoru.
Marián Rybár počas príhovoru. (Autor: Ivan Mriška)

„Je vo mne veľa emócií. Podobná akcia tu nikdy nebola, preto sme cítili veľkú zodpovednosť. Keď som dostával prvé správy od podporovateľov, začal som si uvedomovať, že ide o veľkú vec.

Som preto šťastný, že všetko vyšlo na výbornú. Keď sa ľudia spoja, dokážu robiť veľké veci. Ďakujem preto všetkým, ktorí sa akoukoľvek mierou pričinili o organizáciu osláv,“ uzavrel prezident TJ Slovan Zemianske Kostoľany Marián Rybár.

V predzápase sa stretli starí páni Zemianskych Kostolian a legendy Slovana Bratislava. Zaujímavosti zo stretnutia prinesieme už čoskoro.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina ich deklasovala 14:0. Ten stroj sa nedal zastaviť, vravel kapitán