Majster je v kríze. Prehral aj v Zlatých Moravciach a zostáva bez bodu

Tréner MŠK Žilina Adrián Guľa rozdáva pokyny svojím zverencom.
Tréner MŠK Žilina Adrián Guľa rozdáva pokyny svojím zverencom. (Autor: TASR)
Sportnet|5. aug 2017 o 00:00

Futbalisti MŠK Žilina prehrali všetky tri doterajšie zápasy Fortuna ligy. A všetky proti outsiderom.

Fortuna liga 2017/2018 - 3. kolo:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Góly: 27. Orávik, 73. Gešnábel

ŽK: 7. Gešnábel - 21. Chvátal, 88. Káčer, rozhodovali: Hrčka - Somoláni, Jenčura, 2024 divákov

Zlaté Moravce-Vráble: Pavel Kováč - Gešnábel (80. Karlík), Záhumenský, Dobrotka, M. Nikolič - Orávik, Bariš, Chren, Cléber (86. Ewerton Paixao da Silva) - Mateus, Urgela (89. P. Sládek)

Žilina: Holec - Chvátal (73. S. Mráz), Vavro (28. Hancko), Králik, Mazáň - Káčer, I. Diaz, Škvarka - Holúbek, Otubanjo, Polievka (46. Špalek)

FK Železiarne Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 64. Djordjevič

ŽK: 34. J. Kostelný, 79. D. Leško - 37. Kavka, rozhodovali: Ochotnický - Hancko, Weiss, 1080 divákov

Podbrezová: Martin Kuciak - M. Turňa, Krivák, J. Kostelný, Djordjevič - Migaľa, Kupčík - Viazanko, Kuzma (62. D. Leško), Bernadina (46. Válovčan) - Rendla (86. K. Bilič)

Michalovce: Bieszczad - Carrillo, Sviarčinskij, Kavka, Šimčák - Koscelník (71. Antonov), Grič - I. Žofčák, S. Danko, Božok - Bragin (71. Kushta)

BRATISLAVA. Úvod sezóny im absolútne nevychádza. V Lige majstrov skončili už v druhom predkole a v domácej najvyššej súťaži prehrali všetky zápasy.

A vo všetkých pritom čelili skôr outsiderom - najprv na ihrisku Nitry neuspeli po výsledku 0:1, potom doma nestačili (2:3) na Prešov, ktorý vlani obsadil vo Fortuna lige 2016/2017 posledné (po odstúpení Myjavy) jedenáste miesto.

Teraz futbalisti úradujúceho majstra MŠK Žilina podľahli aj FC ViOn Zlaté Moravce (0:2), ktorý vlani skončil v lige pred Prešovom na desiatej priečke.

Žilina je posledná

Skóre stretnutia otvoril v 27. minúte prudkou strelou zvnútra šestnástky druhým gólom v sezóne Peter Orávik.

Konečný rezultát sobotňajšieho duelu stanovil v 73. minúte hlavičkou Róbert Gešnábel po Orávikovom centri.

ViOn má tento rok na konte z troch duelov šesť bodov. Na úvod zdolal Ružomberok 2:1, pred týždňom prehral na pôde Slovana Bratislava 1:2. Žilina je v tabuľke senzačne na poslednej pozícii.

Minigaléria: FC ViOn - Žilina 2:0 (autor: Jozef Bedej): fotogaléria

7.8.2017

Michalovce ešte nedali gól

Prvé body v sezóne si naopak pripísali futbalisti Podbrezovej, ktorí doma zdolali hráčov Michaloviec najtesnejším rozdielom 1:0.

Podbrezovčania rozhodli až v druhom polčase, keď sa k odrazenej lopte dostal Lazar Djordjevič a prekonal brankára hostí Gerarda Bieszczada.

Michalovce majú po troch kolách v tabuľke iba bod a ešte stále sa im nepodarilo skórovať. V ďalšom kole doma privítajú Prešov.

Hlasy trénerov:

ZLATÉ MORAVCE-VRÁBLE - ŽILINA

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Po zbabranom zápase na Slovane sme naše novotvoriace sa mužstvo na dnešné stretnutie pripravili dobre. Videli sme dobrý futbal, som rád, že prišlo tých dvetisíc divákov. Verím, že ich bude nabudúce ešte viac. Sme radi za toto víťazstvo."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Myslím, že sme dnes videli kvalitný zápas, dramatický, dobrý pre divákov. Podľa mňa rozhodla väčšia razancia v koncovke. Domáci si v závere skúsene udržali víťazstvo."

PODBREZOVÁ - MICHALOVCE

Karol Praženica, tréner Podbrezovej: "Od začiatku sme chceli súpera dostať pod tlak, aj sa nám to darilo, no nepremieňali sme šance. Po zmene strán o všetkom rozhodol prekrásny gól Djordeviča. Myslím si, že sme si víťazstvo aj vďaka tomuto momentu zaslúžili."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Najmä prechodová fáza nám robila v prvom polčase problémy. Postupne sme sa zlepšovali, mali sme aj možnosti, no pri zakončení nám chýbal väčší pokoj."

Online prenos: FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MŠK Žilina (Fortuna liga 2017/2018)

Fortuna liga 3. kolo 2017/2018
05.08.2017 o 19:00
Z. Moravce - Vráble
2:0
(1:0, 1:0)
90+4 minúta
Ukončený
Žilina
Prehľad
Góly: 27. Orávik (Urgela), 73. Gešnábel (Orávik). ŽK: 7. Gešnábel (ZMO) – 21. Chvátal (ZIL), 88. Káčer (ZIL). Rozhodca: P. Hrčka, T. Somoláni, P. Jenčura. Diváci: 2024.
Prenos
Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje toto stretnutie. Žilinské bodové suchoty pokračujú už tretím kolom. Podbrezová dnes v zápase proti Michalovciam naplno bodovala, čo znamená, že sa šošoni posúvajú na úplny chvost tabuľky. Dnes sa domáci sústredili na zadné rady a udrieť sa pokúšali po protiútokoch a naopak hostia sa takmer počas celého stretnutia nachádzali na súperovej polovici, kde si medzi sebou vymieňali krátke prihrávky, ale to na výbornú defenzívu Vionu nestačilo. Zápas sa končí výsledkom 2:0, vďaka čomu sa Zlaté Moravce posunú na priebežnú piatu priečku. Odo mňa to je z tohto zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek.
Pozápasové štatistiky:
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:2.
Střely mimo: 3:3.
Rohy: 5:9.
Ofsajdy: 4:3.
Fauly: 12:16.
90+4
Koniec zápasu.
90+4
Beží posledná minútka zápasu a už sa nezmení nič na veci, že si Zlaté Moravce z dnešného stretnutia odnesú plný bodový zisk. Žilinský tlak v závere neprichádza a zápas sa už len viac-menej dohráva.
90+3
Pavol Kováč si zakričal, vybehol zo svojej obvyklej pozície a centrovaný pokus Káčera si zo vzduchu stiahol ku svojej moci.
90+2
Už to vyzeralo tak, že sa hneď trojica šošonov dostane do zlatej príležitosti, ale v tom ich zastavil verdikt postranného rozhodcu. V čase prihrávky sa Otubanjo nachádzal v postavení mimo hry.
90+1
importantPatrik Hrčka nadstavuje v dnešnom stretnutí ešte štyri minútky navyše.
90
Lopta sa nachádza na polovici MŠK, kde domáci hráči hrajú vysoký pressing, vďaka čomu sa súperovi ťahšie zakladá útočná snaha smerom dopredu.
89
changeStriedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Ľubomír Urgela, prichádza Peter Sládek.
88
yellowCardŽltú kartu dostáva Miroslav Káčer (MŠK Žilina). To si vyslúžil za nedovolený zákrok na striedajúceho Karola Karlíka.
87
Domáci získali outové vhadzovanie na polovici súpera, kde sa budú snažiť usadiť a nazbierať cenné sekundy.
86
changeStriedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Cleber Silva Nascimento, prichádza Ewerton Paixao da Silva.
86
Po centrovanej lopte sa ku hlavičke dostal Otubanjo, ale lopta si to len namierila presne do rukavíc pripraveného Pavla Kováča, ktorý si tak pripisuje jednoduchý, ale hlavne úspešný zákrok.
85
Musíme konštatovať, že domáca defenzíva dnes funguje na výbornú a svojmu dnešnému súperovi ponúkajú len minimum priestoru na hracej ploche.
84
Dlhý pas na ľavú stranu bol nepresný a Holúbek sa k lopte nedostal. Lopta smerovala za postrannú čiaru a to znamená, že domáci budú zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici.
83
Dobrotka už stojí na nohách a vyzerá to tak, že v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
82
importantChren sa teraz nepríjemne stretol v súboji s Dobrotkom. Práve druhý menovaný zostáva ležať na trávniku a potrebuje pomoc lekárskeho tímu.
81
Karol Karlíksi splnil svoje obranné povinnosti, keď na pravej strane zastavil rozbiehajúci sa útok súpera.
80
changeStriedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Róbert Gešnábel, prichádza Karol Karlík.
79
Holúbek si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý svojim hvizdom prerušuje hru.
78
Domáce publikum sa búri, pretože si všimli, že jeden z hráčov Žiliny zahral loptu rukou, ale ani v tomto prípade si ani jeden z rozhodcov nič nevšimol.
77
Sledovali sme centrovaný pokus, po ktorom sa do hlavičkového súboja dostal pred bránou striedajúci Samuel Mráz, ale jeho hlavička smerovala nad brvno Kováčovej bránky.
76
Lopta sa už nachádza na polovici Žiliny, kde ju majú hosťujúci hráči pevne pod kontrolou.
75
Pri lopte sú opäť domáci futbalisti, ktorí si dokázali vynútiť faul v strede pola. Zlaté Moravce teraz budú zbierať každú cennú sekundu vo svoj prospech.
73
Zdroj: www.huste.tv
73
goalZlaté Moravce dali gól!
Peter Orávik poslal veľmi prudký center na hranicu malého vápna, kde si zbehol nikým nestrážený RÓBERT GEŠNÁBEL, ktorý presnou a prudkou hlavičkou našiel voľný priestor pod brvnom. Stav stretnutia je 2:0!
73
changeStriedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Juraj Chvátal, prichádza Samuel Mráz.
72
Špalek sa dokázal dostať ku zakončeniu, ale bola to len taká čerešnička na torte pre pozorného Pavla Kováča.
71
Zdroj: www.huste.tv
71
importantGóóól! No moment, tak nie. Po nedovolenom zákroku mohli domáci hráči skórovať z voľného kopu. Peter Orávik sa postavil ku realizácii a poslal tvrdú strelu medzi tri žrde. Lopta síce skončil až v sieti, ale gól neplatí pre údajný ofsajd. Tento strelecký pokus bol tečovaný jedným z domácich hráčov.
70
importantCleber sa hnevá, pretože si všimol, že jeden z obrancov MŠK zahral rukou vo vlastnej šestnástke. Arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia. Z opakovaného záznamu je viac ako jasné, že sa mal zahrávať pokutový kop.
69
Máme tu prestávku na občerstvenie. Približne o minútku sa v hre bude pokračovať ďalej.
68
K lopte sa dostal Pavol Kováč, ktorý nemohol hrať rukami a tak ju okamžite odkopol za postrannú čiaru. MŠK Žilina bude zahrávať outové vhadzovanie.
67
MŠK Žilina si v dnešnom stretnutí nedokázal vypracovať takmer žiadnu situácii na väčšie ohrozenie súpera.
66
Špalek sa snažil nájsť dobre postaveného spoluhráča na hranici veľkého vápna, ale prihrávka nebola vôbec presná. Domáci sa vrhajú do rýchleho protiútoku, ktorý končí verdiktom postranného arbitra. Ofsajd!
65
Ak by sa výsledok dnešného stretnutia už nemenil a takisto by sa nemenil ani v zápase Podbrezovej, tak by sa náš minuloročný majster prepadol na posledné miesto.
64
Škvarka našiel na pravej strane voľného Špaleka, ale ten sa nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
63
Králik vyslal do pokutového územia center, ale v čase, keď sa tam nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov. Pavol Kováč vyutekal smerom k lopte, ktorú následne zachytil.
62
Ľubomír Urgela dostal viac priestoru ako je zdravé, čo sa snažil využiť ku presnej prihrávke. To sa mu však nepodarilo, pretože jeho nepresnú prihrávku zachytil jeden z hráčov MŠK.
61
Domáci si dokázali vytvoriť po peknej kombinácii streleckú pozíciu, ale zakončenie Gešnábela bolo zblokované. Ihneď po tejto udalosti sa Chvátal dopustil faulu, vďaka čomu budú domáci zahrávať voľný kop.
60
importantHlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 2024 platiacich divákov.
59
Centrovaný pokus po rohovom kope smeroval do hĺbky veľkého vápna, kde sa najlepšie zoorientoval obranca MŠK, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečnej vzdialenosti.
58
Peter Orávik sa individuálnym spôsobom dostal až do šestnástky súpera, odkiaľ už nestihol loptu poslať do predbránkového priestoru. Po obrannom zákroku Miloša Nikolića budú domáci zahrávať rohový kop.
57
importantGešnábel si dokázal spracovať dlhý pas a nikým nestrážený sa nachádzal vo veľkom vápne súpera. Tam sa snažil zakončiť do protipohybu brániaceho hráča, ktorý však dokázal jeho strelu zblokovať.
56
Hostia dostali výhodu rohového kopu. K zástavke sa postavil opäť Škvarka, ale jeho centrovaný pokus skončil len v rukaviciach gólmana.
55
Gešnábel teraz vyslal medzi tri žrde veľmi štiplavú strelu smerujúcu ku pravej žrdi. Dominik Holec bol pripravený a pokus likviduje.
54
Domáci teraz pekne kombinovali na polovici hostí, kde sa do zakončenia dostal Peter Orávik, ale jeho strelecký pokus z väčšej diaľky nebol vôbec presný.
53
Lopta sa nachádza na polovici Žiliny, ale sú to práve hosťujúci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
52
Sledovali sme zrazenú centrovanú loptu smerujúcu do priestorov šestnástky MŠK, kde si loptu pohodlne prevzal Dominik Holec.
51
Miloš Nikolić teraz perfektne zasiahol pred Kováčom, čím nedovolil nikomu z hráčov MŠK zakončiť.
50
Cleber sa rozbehol smerom dopredu, aby zachytil dlhý pas svojho spoluhráča, ale loptu ako prvý zachytil Dominik Holec.
49
Škvarka poslal nadýchaný center z ľavej zástavky, ale v šestnástke sa najlepšie zoorientoval Kováč, ktorý loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.
48
Záhumenský to teraz neurobil veľmi šikovne. Jednoduchý odkop zbytočne smeroval za bránkovú čiaru, vďaka čomu môžu hostia vyrovnať po rohovom kope.
47
Otubanjo sa v pokutovom území súpera snažil elegantnou pätičkou nájsť lepšie postaveného spoluhráča, ale lopta sa až k nemu nedostala.
46
changeStriedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Nikolas Špalek.
46
Začal sa druhý polčas.
Hvizd hlavného arbitra prišiel troška neskôr ako sa predpokladalo, ale môže za to vyšetrenie zraneného Gešnábela v nadstavenom čase. V prvom dejstve sme mali možnosť sledovať pomerne atraktívne futbalové divadlo z pohľadu oboch strán. Domáci futbalisti sa dnes spoliehajú na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách a naopak hostia vsadili na kombinačný štýl hry, čo im zatiaľ neprinieslo želanú odmenu v podobe presného zásahu. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
45+3
Prvý polčas sa skončil.
45+2
Defenzíva Žiliny nemala s týmto rohovým kopom vôbec žiadne problémy. Lopta sa už nachádza mimo ohrozenia.
45+2
importantJeden z domácich hráčov vyslal na bránku MŠK veľmi nepríjemnú strelu z voleja. Dominik Holec mal s touto strelou veľké problémy, pretože lopta tesne pred ním nepekne poskočila. Dominik Holec strelecký pokus vyráža na rohový kop.
45+1
importantPatrik Hrčka nadstavil v prvom polčase ešte jednu minútku navyše.
45
Sledovali sme dlhý pas jedného z hráčov hostí, ale tá lopta bola príliš prudká a ani nie moc presná. Nabiehajúci Chvátal tento pas nemal šancu stihnúť.
44
Futbalisti MŠK Žilina sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom nájsť medzeru v defenzíve Zlatých Moraviec.
43
Róbert Polievka má po súboji s Petrom Orávikom nejaké problémy s nohou. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
42
Peter Orávik hľadal prihrávkou Ľubomíra Urgeľu, ktorého však nenašiel. Pri lopte sú hostia, ktorí zahrávajú out na vlastnej polovici.
41
importantŠkvarka svojou prihrávkou našiel perfektne stojaceho Otubanja na hranici malého vápna, ktorému chýbali centimetre, aby loptu zasunul do bránky. Zatiaľ najväčšia šanca MŠK.
40
Cleber posunul loptu po ľavej strane ihriska, ale tam si loptu nestihol spracovať Ľubomír Urgela, vďaka včasnému zákroku brániaceho hráča.
39
Peter Orávik sa pokúšal vyslať center z pravej strany ihriska, ale trafil len oproti stojaceho brániaceho hráča. Domáci budú zahrávať out.
38
Centrovaný pokus smeroval na bližšiu žrd, ale obranci Zlatých Moraviec počítali aj s touto alternátivou a loptu dokázali odvrátiť.
37
Miroslav Káčer sa po ľavej strane vrhal do vápna súpera, kde mu to defenzívou Vionu nebolo dovolené. Napriek tomu budú hostia zahrávať rohový kop.
36
Miroslav Káčer sa teraz prezentoval skvelým obranným zákrokom, keď prinútil súpera zahrať loptu za brankovú čiaru. Nasleduje odkop od bránky MŠK.
35
Róbert Polievka sa odhodlal k centru, ale lopta letí až ku rohovej zástavke, odkiaľ budú domáci zahrávať outové vhadzovanie.
34
Chvátal sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti, ale ten nemusel vôbec zasahovať. Tento tvrdý strelecký pokus zblokoval jeden z brániacich hráčov.
33
Otubanjo sa vrátil do zadných radov, kde dokázal vybojovať loptu pre svoj tím. Následne sa snažil založiť rýchly protiútok, ale nemal komu prihrať a tak o loptu prišiel.
32
Lopta sa nachádza v náručí Kováča, ktorý ju posúva vedľa stojacemu spoluhráčovi.
30
Peter Orávik teraz pripravoval streleckú pozíciu nabiehajúcemu spoluhráčovi, ktorý však nestihol loptu zachytiť. Tá si to namierila až za bránkovú čiaru. Nasledovať bude dlhý odkop od bránky Dominika Holeca.
29
Po krátkej prestávke, ktorú dostali hráči k občerstveniu hra pokračuje ďalej. Hostia získali outové vhadzovanie na polovici súpera, kde sa budú snažiť usadiť.
28
changeStriedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Denis Vavro, prichádza Dávid Hancko.
27
Zdroj: www.huste.tv
27
goalZlaté Moravce dali gól!
PETER ORÁVIK si spracoval milimetrovú prihrávku z kopačky Ľubomíra Urgelu a presnou strelou ponad rameno gólmana zaznamenáva svoj druhý gól v tohtoročnej sezóne. Stav stretnutia je 1:0!
26
MŠK Žilina mala možnosť ohroziť súpera po rohovom kope, ale exkútor center veľmi pretiahol a tak si lopta nenašla cestu ku žiadnemu z hráčov.
25
Beží nám 25. minúta zápasu a sledujeme zatiaľ bezgólový priebeh zápasu, ale nemôžme sa zatiaľ sťažovať. Stretnutie má zatiaľ svoju kvalitu a sme svedkami zaujímavých situácii na oboch stranách.
24
Polievka zbytočne nešpekuloval a vyslal tvrdý pokus medzi tri žrde. Tam si Kováč svoj priestor postrážil a letiaci projektil bez problémov zachytil.
23
Domáci futbalisti sa dostali do prečíslenia štyria proti trom, ale túto situáciu vyriešili najhoršie ako mohli. Celá akcia bola zakončená veľmi nepresnou strelou z uhla.
22
K lopte sa po sérii krátkych prihrávok dostal aj gólman Kováč, ktorý hral na istotu a ďalekým odkopom poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
21
yellowCardŽltú kartu dostáva Juraj Chvátal (MŠK Žilina). Faul z kategórie taktických. Ak by tak Juraj Chvátal neučinil, tak by sa pravdepodobne súper dostal do nebezpečného protiútoku.
20
Urgela si spracoval prihrávku v pokutovom území súpera, ale ani nadvakrát nedokázal poslať loptu medzi tri žrde. V tomto prípade skvelo zapracovala obrana MŠK.
19
Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrd, kde lopta prepadla, ale ako prvý sa k nej dostal brániaci hráč, ktorý ju okamžite poslal do bezpečia.
18
Domáci si vybojovali rohový kop, ktorý budú zahrávať z pravej strany ihriska. Nechajme sa prekvapiť, či túto situáciu dokážu zúžitkovať vo svoj prospech.
17
Denis Vavro sa za postrannou čiarou opäť obul a už sa hlási späť do hry. Vyzerá to tak, že zatiaľ bude v poriadku a do hry nastúpi.
16
Domáci futbalisti sa usadili na polovici súpera, kde si krátkymi prihrávkami hľadajú priestor ku založeniu útočnej snahy.
15
Lopta sa nachádza na polovici MŠK Žiliny, ale sú to práve hostia, kto má loptu pevne pod kontrolou.
14
importantDenis Vavro opäť zostáva ležať na hracej ploche a vyzerá to tak, že sa bude striedať. Denis Vavro odchádza z ihriska na nosidlách.
13
MŠK Žilina zahrávala rohový kop, po ktorom sa k centru dostal Škvarka, ale jeho centrovaný pokus smeroval len na kopačku brániaceho hráča.
12
importantCleber sa spoločne s loptou pekným individuálnym spôsobom dostal až do pokutového územia, kde prešiel ako nôž maslom defenzívou Žiliny a napokon zakončil. Jeho strela smerovala len do miest, kde stál pozorný Dominik Holec.
11
Otubanjo získal loptu na polovici súpera a okamžite ju preposlal vedľa stojacemu spoluhráčovi. Ten loptu usmernil do vápna súpera, kde však s prehľadom loptu zachytil gólman.
10
importantChren dokázal odcentrovať z pravej strany ihriska loptu do šestnástky súpera. Tam sa z ničoho nič ocitol Gešnábel, ktorý sa do lopty oprel hlavou. Jeho hlavičkový pokus smeroval vedľa ľavej tyčky.
10
Dlhý pas Denisa Vavra mal nájsť nabiehajúceho Otubanja, ale ten sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
9
Hra už pokračuje ďalej. Vyzerá to tak, že to nakoniec nebude nič vážne a Denis Vavro bez problémov bude pokračovať v hre.
8
Denis Vavro sa po súboji ocitá tvárou ku trávniku. Denis Vavro potrebuje opateru lekárov.
7
yellowCardŽltú kartu dostáva Róbert Gešnábel (FC ViOn Zlaté Moravce).
7
Ivan Diaz posúval loptu na ľavú stranu ihriska, kde si zbiehal jeden z jeho spoluhráčov. Prihrávka však nebola presná a tak loptu už nestihol.
6
Do šestnástky Žiliny prišla centrovaná lopta z kopačky Škvarku, ale tá si nenašla cestu ku tomu správnemu hráčovi. Dominik Holec loptu zachytil.
5
Domáci futbalisti majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
4
Exekútor rohového kopu zvolil možnosť krátkej rozohrávky a tak môžu hostia aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
3
Hostia si vďaka svojej útočnej aktivite dokázali vybojovať prvý rohový kop zápasu.
2
Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorí po páde Chvátala bol nútený prerušiť hru. Pri lopte sú momentálne šošoni, ktorí kombinujú v strede pola.
1
Výhodu úvodného výkopu mali FC Vion Zlaté Moravce.
1
Stretnutie sa práve začalo.
V dnešnom stretnutí nastúpi ako brankárska jednotka Dominik Holec, ktorý po šiestich rokoch zažíva debut v drese rodnej MŠK a hneď v zápase proti súperovi, ktorý bol jeho prvým klubom vo Fortuna lige.
Úvodné zostavy:

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Nikolić, Záhumenský, Nascimento, Gešnábel – Chren, Dobrotka, Bariš, Orávik – Urgela, De Oliveira Silva.
Náhradníci: Novota – Karlík, Renan Renan, Paixao da Silva, Sládek, Ujlaky.

MŠK Žilina: Holec – Chvátal, Vavro, Králik, Mazáň – Káčer, Diaz, Škvarka – Holúbek, Otubanjo, Polievka.
Náhradníci: Volešák – Vallo, Hancko, Cociuc, Mráz, Špalek, Jánošík.

Rozhodca: P. Hrčka, T. Somoláni, P. Jenčura.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 3. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže, kde FC ViOn Zlaté Moravce privíta na svojom trávniku MŠK Žilinu. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

FC VION ZLATÉ MORAVCE: Futbalisti tohto celku momentálne figurujú na siedmej priečke zo ziskom troch bodov. To sa im podarilo po jedinej výhre z prvého kola na vlastnom trávniku v zápase s Ružomberkom. Tých dokázali poraziť výsledkom 2:1. Naposledy sa ukázali na Pasienkách, kde sa pokúsili prekvapiť favorizovaný Slovan, čo sa im nepodarilo. Už v 6. minúte otvoril stav stretnutia Sekulić. Zlatým Moravciam sa podarilo vyrovnať až pred koncom druhého polčasu, kedy v 41. minúte presne zakončil Orávik. V 52. minúte sa opäť do vedenia dostal domáci Slovan zásluhou Savićevića a neskôr sa už skóre nemenilo a takisto sa nemenilo nič na veci, že Vion cestoval domov bez bodu.

MŠK ŽILINA: Ak si človek predstaví klub, akým je Žilina, tak ho ako prvé napadne slovíčko "majster" alebo len zaspomína na nedávne víťazstvo v 2. predkole Európskej ligy v zápase proti Kodani, ale ak sa pozrie na aktuálnu situáciu v lige, tak zistí, že Žilina zatiaľ figuruje na 10. priečke bez bodového zisku. Hráči MŠK v tejto sezóne odohrali dve stretnutia, kde sa očakávalo plné bodové ohodnotenie, ale opak bol pravdou. V prvom kole vycestovali na štadión nováčika súťaže, ale tam sa Nitra postarala o prvé veľké prekvapenie sezóny výsledkom 1:0 zásluhou Balaja. Streleckú chuť si tak chceli napraviť v druhom kole, kde na svojom trávniku hostili trápiaci sa Prešov. Hneď z úvodu stretnutia, presne v 4. minúte dostal Prešov do vedenia Černák. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. Prišla hneď o tri minútky neskôr z kopačky Polievku a stav stretnutia bol tak vyrovnaný. V 16. minúte išli opäť do vedenia hostia a to vďaka Černákovi, ktorý si pripísal druhý gól v priebehu dvanástich minút. MŠK Žilina dostala v 40. minúte možnosť vyrovnať z bieleho bodu, čo perfektne využil Vavro. Stav stretnutia sa ešte raz menil v 61. minúte, kedy Streno taktiež využil výhodu pokutového kopu. Diváci už ďalší gól nevideli a tak sa Prešov postaral o ďalšie veľké prekvapenie.

Z pozície komentátora sa na Vás bude tešiť Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Majster je v kríze. Prehral aj v Zlatých Moravciach a zostáva bez bodu