MS v hokeji do 20 rokov 2022: Slovensko vyhralo po nájazdoch

Slovensko vs. Lotyšsko, online prenos s MS v hokeji do 20 rokov 2022.
Slovensko vs. Lotyšsko, online prenos s MS v hokeji do 20 rokov 2022. (Autor: hockeyslovakia.sk)
Sportnet|12. aug 2022 o 18:00

Sledovali ste online prenos z MS v hokeji U20 2022: Slovensko - Lotyšsko.

EDMONTON. Slovensko a Lotyšsko dnes hrali na MS v hokeji do 20 rokov 2022 svoj tretí zápas.

Turnaj sa mal pôvodne konať na prelome rokov, ale pre pandémiu koronavírusu, ktorá sa rozšírila, ho organizátori zrušili.

Oproti prvému šampionátu chýbajú v slovenskom tíme hviezdne mená ako Juraj Slafkovský, FIlip Mešár, Šimon Nemec, ktorí boli draftovaní v 1. kole NHL.

Oba tímy mali pred zápasom bilanciu nula výhier a dve prehry. Vo vzájomnom dueli napokon uspeli Slováci po výsledku 3:2 po sam. nájazdoch.

Hokej ste sledovali naživo ako online prenos.

ONLINE: Slovensko - Lotyšsko dnes na MS v hokeji do 20 rokov 2022 (live, hokej, dnes, piatok, výsledky)

Majstrovstvá sveta do 20 rokov Skupina A 2021/2022
13.08.2022 o 00:08
Slovensko
3:2
(1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:0)
65' minúta
Ukončený
Lotyšsko
Prehľad
Góly a asistencie: 18. Sýkora (Demek, Nátny), 30. Dvorský (Nemec, Faith) – 10. Ločmelis (Lavinš, Bergmanis), 33. Fenenko (Andersons, Bergmanis).
Prenos
Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc alebo dobré ráno.
Matej Kašlík sa stal slovenským hrdinom v nájazdoch. Získali sme dva body a aj keď definitívu postupu do štvrťfinále ešte nemáme, sme veľmi blízko k tomu, aby sme sa dostali medzi osem najlepších tímov. Skupinu uzavrieme v nedeľu o 20:00 proti Fínsku.
Koniec zápasu.
Raimonds VITOLINŠ nepremieňa.
Matej KAŠLÍK premieňa.
Sandis VILMANIS nepremieňa.
Oleksij MYKLUCHA nepremieňa.
Girts SILKALNS nepremieňa.
Dalibor DVORSKÝ nepremieňa.
Darels DUKURS premieňa.
Servác PETROVSKÝ nepremieňa.
Dans LOČMELIS nepremieňa.
Roman FAITH premieňa.
Samostatné nájazdy začínajú.
Predĺženie odohrali mladí Slováci fantasticky, chýbal tomu iba gól, ku ktorému sme mali niekoľkokrát nesmierne blízko. O víťazovi ale nakoniec rozhodnú až nájazdy.
65:00
Predĺženie sa skončilo.
64:51
importantVyhrali sme buly, Rayen Petrovický vystrelil, puk sa odrazil vedľa bránky, ktorú obišiel Adam Sýkora a zasúval kus čiernej gumy za čiaru. Dvíhal už ruky na znak radosti, lenže Bruno Bruveris sa bravúrne hodil a zamedzil rozhodnutiu. Tešila sa aj naša striedačka. Predčasne.
64:45
Oddychový čas Slovenska.
64:45
Zakázané uvoľnenie Lotyšska.
64:38
importantAdam Sýkora sa ďalšou fantastickou kľučkou predral cez posledného obrancu, Bruno Bruveris vytiahol prvý zákrok a pri ešte väčšej šanci – dorážke Dvorského, sa blysol takisto.
64:14
Jakub Demek prihrával pred bránku, Servác Petrovský bol dobre prikrytý a nedokázal zakončiť na bránku.
63:32
Až teraz sme prišli o puk. Okrem prvých 30 sekúnd je predĺženie jasne v našej réžii.
62:56
Sme veľmi dlho v útočnom pásme, tieto chvíle prinášajú iba kombináciu, prihrávky a žiadne zakončenie na Bruverisa.
62:05
importantAdam Sýkora si krásne potiahol puk od mantinelu na os ihriska, bol sám pred Bruverisom, ktorého backhandom neprekonal. Lotyš zasiahol pravou rukou.
61:11
importantServác Petrovský vystihol rozohrávku Lotyšska, dostal sa pred brankára, no ani na dvakrát ho vo veľkej šanci neprekonal!
60:41
importantRayen Petrovický získal puk v našom pásme a potiahol kontru dvoch proti jednému. Prihral pred bránku, Oleksij Myklucha tečoval do žrde!
60:01
Začalo sa predĺženie.
Predĺženie sa bude hrať päť minút vo formáte troch proti trom.
Každopádne, už teraz sme získali prvý bod na tomto letnom turnaji.
V riadnej hracej dobe sa nerozhodlo, o víťazovi tohto duelu rozhodne predĺženie alebo nájazdy. Isté je jedno, že tím, ktorý získa dva body ešte nemá istý postup do štvrťfinále, aj keď s najväčšou pravdepodobnosťou to bude stačiť, nakoľko my hráme na záver skupiny proti Fínsku a Lotyšsko vyzve rovesníkov z Česka.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:40
Slovensko je v plnom počte.
58:41
importantBogdans Hodass si naviezol puk medzi kruhy, poslal prudké zakončenie. Šimon Latkóczy výborne zasiahol pravou rukou. Nasledovali ďalšie vyhodenie.
58:07
Sandis Vilmanis strelou z prvej minul bránku. Následne sme puk získali a poslali ho preč cez všetky čiary.
57:40
Lotyšsko si zobralo oddychový čas.
57:40
Servác Petrovský spravil zbytočný faul na útočnej modrej čiare, kedy chcel odblokovať obrancu, aby sa Libor Nemec dostal do útočného pásma. Takto má Lotyšsko šancu rozhodnúť. Ak prehráme a nezískame ani bod, s istotou skončíme na poslednom mieste v skupine. Ako je však známe, na týchto MSJ sa nevypadáva.
57:40
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Servác Petrovský – 2 min., nedovolené bránenie.
56:56
Dalibor Dvorský stratil puk v strednom pásme a súper prešiel do toho nášho. Rainers Darzinš nebezpečne nahadzoval a Daniels Andersons potom strieľal prudko vedľa bránky.
55:46
importantZase raz sme zbytočne stratili puk pri rozohrávke vo vlastnom pásme. Razom mal veľkú šancu spred bránkoviska Dans Ločmelis, našťastie trafil pripraveného Latkóczyho.
54:53
Ralfs Bergmanis posielal nahodenie od modrej čiary, bol bol vysoký a smeroval mimo priestor bránky Slovenska.
Strely: 32 – 23
54:21
Reklamná prestávka.
52:41
Nahodený puk sa od zadného mantinelu nebezpečne odrazil do bránkoviska Slovenska, smerovali tam traja hráči Lotyšska. Šimon Latkóczy aj so šťastím a prispením Nátneho kus čiernej gumy dostal preč.
52:27
importantNa druhej strane sa zľava tlačil do bránkoviska Servác Petrovský, videl medzeru medzi žrďou a brankárom. Bruno Bruveris si dal veľký pozor.
52:09
importantDaniels Andersons výborne tečoval nahodenie od modrej čiary a nebyť toho, že puk trafil našich obrancov, Šimon Latkóczy by mal veľmi ťažkú pozíciu.
51:33
Momentálne sme to my, kto súpera zatlačil v jeho pásme. Maroš Jedlička nahadzoval sprava, nepodarilo sa mu trafiť bránku ani nájsť spoluhráčov.
50:28
Jozef Viliam Kmec vystrelil prudko z pravého kruhu, Bruno Bruveris zase vyrážal, no Rayen Petrovický si puk nespracoval v snahe dorážať, preskočil mu hokejku.
50:01
Zakázané uvoľnenie Lotyšska.
49:11
Aj tretia tretina sa podobne ako záver tej druhej hrala bez výraznejšieho prerušenia, teraz ich prišla viacero v krátkom úseku, kedy sa nič nestalo.
48:27
importantAdam Sýkora sa snažil tečovať nahodenie sprava a následne aj dorážať. Vyzeralo to veľmi nádejne, lenže rozčapený a na ľade ležiaci Bruno Bruveris puk zastavil pred čiarou.
47:14
Matej Kašlík si naviezol puk na ľavý kruh, zakončenie švihom nasmeroval tesne vedľa vzdialenejšej žrdi bránky Lotyšska.
46:19
Peter Repčík sa dral k dorážke ďalšej odrazenej strele od modrej čiary, zablokoval ho obranca Daniels Goršanovs.
44:57
Rayen Petrovický nebezpečne strieľal od modrej čiary, Bruno Bruveris vyrazil puk pred seba. K dorážke sa Slováci neprebojovali.
44:19
importantMartins Lavinš strieľal z pravého kruhu po našej ďalšej zlej rozohrávke. Jeho pokus zneškodnil Šimon Latkóczy.
43:55
Zakázané uvoľnenie Lotyšska.
42:53
Nevedeli sme sa dostať z nášho pásma, to Lotyšsko držalo dosť dlho, no bolo to bez strely. Ralfs Bergmanis sa to snažil zmeniť, zlomil hokejku.
41:34
Jakub Demek a po ňom aj Maroš Jedlička sa snažili individuálne dostať do útočného pásma, čo sa podarilo, ale strely z toho neboli.
40:48
Dávid Nátny dostal puk medzi kruhy, ale pošmykol sa a prišiel oň. Chybná rozohrávka Lotyšska prináša zakázané uvoľnenie.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V prostrednej časti hry síce Dalibor Dvorský gólom poslal Slovensko do vedenia, ale Niks Fenenko s veľkým šťastím vyrovnal a od tohto momentu nás Lotyšsko do záveru druhej tretiny "dusilo".
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57
importantObrovskú možnosť mal k dispozícii Daniels Andersons, ktorý bol sám pred bránkoviskom. V stopercentnej možnosti nechal vyniknúť Latkóczyho.
39:28
Raimonds Vitolinš sprava strieľal na bránku, Šimon Latkóczy vyráža puk do rohu hracej plochy. Hrá sa však veľmi plynulo, neprerušilo sa už viac ako päť minút.
39:01
Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
38:01
Niks Fenenko veľmi nebezpečne strieľal od modrej čiary na bránku, Šimon Latkóczy predviedol aj mrštnú lapačku.
37:16
Peter Repčík ani na dvakrát nepochodil strelami z pravého krídla. Lotyši prešli do nášho pásma, Šimon Latkóczy nemusel zasahovať.
36:09
Rainers Darzinš na pravom kruhu strieľal švihom, trafil stred bránky a tam bol pripravený Šimon Latkóczy, ktorý sa ani dnes nenudí. Lotyši sú momentálne na koni.
35:17
importantZrazené nahodenie od modrej čiary si medzi kruhmi našiel Felikss Gavars, pokus z dobrej pozície nesmeroval medzi tri žrde.
33:49
Matej Kašlík pekne prihral pred bránkovisko, Servác Petrovský sa razom ocitol vo veľkej šanci. Bruno Bruveris s ďalším úspešným zákrokom.
33:15
Anri Ravinskis si potiahol puk cez Kašlíka, zľava nebezpečne strieľal pod brvno. Tentoraz si Šimon Latkóczy dal pozor.
32:39
32:39
goalLotyšsko dalo gól!
Obranca NIKS FENENKO si potiahol puk na ľavé krídlo, od mantinelu z bránkovej čiary nahodil a Šimon Latkóczy si nanajvýš nešťastne zrazil puk betónom do siete. Kus čiernej gumy trafil taký malý priestor, že keby to Lotyš skúsil tisíckrát, podarí sa mu to raz a ten jeden raz práve teraz prišiel.
30:58
Maroš Jedlička zo značného uhlu strieľať a lá Pavol Demitra, hokejka medzi nohami. Nemieril presne, ale keby áno, bol by z toho výstavný kúsok.
30:32
Dávid Nátny strieľal prudko od modrej čiary, Bruno Bruveris vyrazil puk do rohu hracej plochy. Po strelenom góle sme aktívni.
29:54
29:54
goalSlovensko dalo gól!
Roman Faith sa spoza bránky natlačil do bránkoviska, backhandom trafil korčulu Nemca, no odrazený puk si našiel DALIBOR DVORSKÝ a dostal ho do siete.
28:41
Lotyšsko je v plnom počte.
27:34
Dalibor Dvorský strieľal nepresne, Matej Kašlík tečoval pokus od modrej čiary. Ostali sme na puku, ale Maxim Štrbák nedostal dobrú prihrávku na modrú čiaru.
26:48
importantRayen Petrovický hneď po buly poslal prudké nahodenie, ktoré sa odrazilo tak, že Oleksij Myklucha videl prázdnu časť bránky, lenže Bruno Bruveris sa skvele presunul.
26:41
Vylúčenie v tíme Lotyšsko:
Dans Ločmelis – 2 min., podrazenie.
25:26
importantMartin Mišiak z ničoho-nič ostal osamotený sám pred bránkoviskom, kde mu obetavo puk vybojoval Jedlička. Pokus o backhandový blafák Bruno Bruveris vystihol.
25:10
Boris Žabka sa dobre uvoľnil na modrej čiare a poslal prudké nahodenie, minul ním bránku.
24:45
Zakázané uvoľnenie Lotyšska.
23:46
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
23:29
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
22:47
Rainers Darzinš síce spadol v snahe zakončiť, faul tam nebol. Využil to na zakončenie Daniels Andersons, brankár Šimon Latkóczy si priestor betónmi postrážil.
21:25
importantPo buly v obrannom pásme sa Lotyši dravo dostali do nášho pásma, od mantinelu prišla prihrávka pred bránku, ale Girts Silkalns v obrovskej šanci stroskotal na Latkóczym.
21:09
Slovensko je v plnom počte.
21:08
Zakázané uvoľnenie Lotyšska.
20:39
Lotyšsko sa zatiaľ nevie dostať do nášho pásma, kde by sa usadilo. Vylúčenie Faitha zvládame doposiaľ úspešne.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Lotyšsko bolo v prvých desiatich minútach aktívnejším tímom a išlo do vedenia, ale naši po inkasovanom góle zvýšili aktivitu, podarilo sa im zásluhou Sýkoru vyrovnať.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:09
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Roman Faith – 2 min., nedovolené bránenie.
18:36
Jedlička predviedol na zadnom mantineli tvrdý, ale čistý hit. Lotyšsko napriek tomu získalo puk, avšak nahodenie Šimon Latkóczy kryl.
17:57
17:57
goalSlovensko dalo gól!
ADAM SÝKORA sa predviedol v plnej paráde. Získal puk v strednom pásme, krásne prešiel okolo dvoch hráčov na ľavom kruhu, vymenil si prihrávku s Demekom a zakončil do odkrytej časti bránky, kam sa Bruno Bruveris nestihol presunúť.
17:23
Lotyšsko je v plnom počte.
16:46
importantSme v útočnom pásme, nevedeli sme sa dlho dostať k strele. Nakoniec to vyšlo a pokus Dalibora Dvorského skončil na žrdi!
15:47
Po vyhratom buly sa snažil tečovať Demek, čo sa nepodarilo. Ďalší pokus nasmeroval Faith priamo do gólmana Bruverisa.
15:23
Vylúčenie v tíme Lotyšsko:
Ralfs Bergmanis – 2 min., držanie.
14:36
importantVeľké šance znova pred našou bránkou. Šimon Latkóczy si najskôr poradil s nájazdom sprava, vyrazil aj pokus od modrej a jeho obrancovia nedopustili dorážky.
13:57
importantDalibor Dvorský strieľal z pravého kruhu, pokus švihom vyrazil Bruno Bruveris znova pred seba, kde dorážkou nepochodil Maroš Jedlička.
13:44
Lotyšsko je v plnom počte.
12:34
importantNahodenie do bránkoviska Bruno Bruveris iba vyrazil pred seba, aktívni Sýkora s Demekom však puk nepretlačili za čiaru!
12:06
importantJakub Demek strieľal z ľavého kruhu a nemieril vôbec zle. Trafil konštrukciu lotyšskej svätyne.
11:44
Vylúčenie v tíme Lotyšsko:
Ralfs Bergmanis – 2 min., nedovolené bránenie.
11:37
importantKonečne sme to rozpohybovali v útočnom pásme. Matej Kašlík zblízka neprestrelil obrancu, Servác Petrovský predtým nebezpečne tečoval puk.
11:21
Oleksij Myklucha a Servác Petrovský zakombinovali v útočnom pásme, zakončenie išlo tesne vedľa lotyšskej svätyne.
10:37
Reklamná prestávka. Počas nej si teda môžeme povedať, že Slováci nezachytili úvod zápasu dobre. Lotyšsko je pohybovo lepšie a už aj vyhráva. Napriek tomu, že s Kanadou sme hrali ani nie 24 hodín dozadu, musíme pridať.
09:44
09:44
goalLotyšsko dalo gól!
Ralfs Bergmanis nahodil puk od modrej čiary, ten sa pred bránkoviskom odrazil od trojice hokejistov tak, že si ho našiel DANS LOČMELIS a zblízka trafil odkrytú časť bránky Latkóczyho. Inkasujeme v oslabení.
09:24
Lotyšsko hrá presilovku dobre, boli tam tri nádejné strely. Prvá išla tesne vedľa, druhá zostrelila Kmeca a tretiu vytesnil Šimon Latkóczy.
08:37
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Maxim Štrbák – 2 min., podrazenie.
07:36
Šimon Latkóczy zasiahol pri svojej žrdi po strele z mierneho uhlu, Martins Lavinš ho backhandom neprekvapil.
07:01
Servác Petrovský tečoval nahodenie od modrej čiary, puk nasmeroval vedľa bránky, ktorú stráži jednotka nášho súpera Bruno Bruveris.
06:20
Dávid Nátny strieľal od modrej čiary. Libor Nemec sa snažil tečovať, lenže Bruno Bruveris istým zákrokom hru prerušil.
05:41
Bogdans Hodass nebezpečne strieľal z vrchu pravého kruhu, mieril iba tesne vedľa priestoru troch slovenských žrdí.
05:26
Harijs Brants strieľal z krídla, Šimon Latkóczy vyrazil puk pred seba, kde boli dvaja lotyšskí útočníci. Našťastie sa ani jeden z nich nedostal k dorážke.
04:13
Oleksij Myklucha sa síce dostal do útočného pásma, lenže na modrej čiare spravil kľučku a lotyšskí hráči mu puk odobrali.
03:27
Peter Repčík po súboji v strednom pásme skončil na ľade, ostal otrasený a bez hokejky zamieril na striedačku. Mal by byť v poriadku.
02:49
Zatiaľ je to zaujímavý úvod stretnutia. Vidieť na oboch stranách, že toto bude rozhodujúci zápas v boji o štvrté miesto. Nikto nechce urobiť prvú vážnu chybu.
01:43
Adam Sýkora sa natlačil do bránkoviska, ale nepodarilo sa mu prekonať gólmana súpera. Bruno Bruveris takisto pokryl puk betónom. Poradil si aj s pokusom Faitha z diaľky.
00:59
Darels Dukurs strieľal z pravého kruhu, brankár Šimon Latkóczy predviedol prvý zákrok stretnutia betónom.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Latkóczy (Boľo) – Kmec, Petrovický (C), Štrbák, Nátny, Groch, Stripai, Žabka – Myklucha, Kašlík, Petrovský – Sýkora (A), Jedlička, Demek – Faith (A), Dvorský, Nemec – Repčík, Mišiak, Honzek – Stümpel.

Lotyšsko: Berzinš (Bruveris) – Fenenko, Bergmanis (C), Simanovičs, Brants, Ozolinš, Hodass, Goršanovs – Silkalns, Ravinskis, Veinbergs – Ločmelis, Lapinskis, Vilmanis – Lavinš (A), Dukurs, Gavars – Vitolinš (A), Andersons, Darzinš – Purmalis.
Netradične v letnom augustovom termíne sa odohrajú MS do 20 rokov v kanadskom Edmontone. Po dobre známych incidentoch v klasickom zimnom období sa turnaj opakuje.

Bohužiaľ pre Slovensko, bez našich najväčších hviezd ako Slafkovský, Nemec, Kňažko, Stacha, Chromiak či Mešár. S nimi by sme minimálne papierovo mohli pomýšľať na medailu, takto medzi favoritov nepatríme. Napriek tomu sa mužstvo trénera Feneša pokúsi o čo najlepšie umiestnenie.

Novým kapitánom slovenského výberu sa stal obranca Rayen Petrovický, jeho asistentmi Roman Faith a Adam Sýkora, najvyššia draftová voľba NY Rangers. Zmenou je takisto americký tréner Scott Moser, ktorý bude na MSJ vedený oficiálne ako asistent hlavného kouča Ivana Feneša.

Počas prípravy na šampionát Slovensko porazilo Nemecko (5:3) a prehralo proti Švajčiarsku (2:3). Poslednými hráčmi, ktorí vypadli z nominácie sú Jakub Kolenič a Michal Laurenčík. Na súpisku sa dostalo 25 hráčov, čo je maximálny počet, z toho sú traja brankári.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»MS v hokeji do 20 rokov 2022: Slovensko vyhralo po nájazdoch