Tipos extraliga: HC Košice v 6. zápase zdolali HC Slovan Bratislava

HC Košice vs. HC Slovan Bratislava: ONLINE prenos zo semifinále play off Tipos extraligy (6. zápas).
HC Košice vs. HC Slovan Bratislava: ONLINE prenos zo semifinále play off Tipos extraligy (6. zápas). (Autor: TASR)
Sportnet|17. apr 2022 o 12:00 (aktualizované 17. apr 2022 o 21:25)

Sledovali ste s nami online prenos zo semifinále play off Tipos extraligy: HC Košice - HC Slovan Bratislava.

BRATISLAVA. HC Košice a HC Slovan Bratislava dnes hrali šiesty zápas semifinále play off Tipos extraligy 2021/2022.

Slovan mal mečbal, viedol 3:2 na zápasy. Z triumfu 4:2 sa však tešili Košice. Sériu tak rozhodne až siedmy zápas v Bratislave.

Hokej ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: HC Košice - HC Slovan Bratislava dnes (hokej, Tipos extraliga, semifinále play off, 6. zápas, NAŽIVO, LIVE, nedeľa)

Tipos Extraliga play-off Semifinále 2021/2022
17.04.2022 o 18:30
Košice
4:2
(0:1, 1:1, 3:0)
60' minúta
Ukončený
HC Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 31. Rogoň (Parshin), 49. M. Slovák (Pereskokov, Chovan), 59. McPherson (Šedivý, Ihnačák), 60. McPherson – 14. Harris, 28. Zigo (J. Valach, Belluš). Rozhodca: D. Konc st., Stano – Gegáň, Stanzel – Gajan.
Prenos
Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.
Domáce prostredie v tejto sérii vždy pomohlo k výhre. Dnes Slovan viedol 2:0, ale stratil svoj náskok. Košičania v poslednom dejstve tromi zásahmi rozhodli o výhre a vyrovnali na 3:3. O finalistovi tak rozhodne až siedmy zápas, v Bratislave sa bude hrať v utorok.
Koniec zápasu.
59:49
goalKošice dali gól!
Je rozhodnuté definitívne. Slovanu sa nepodarilo vymyslieť bez brankára nič. Prišlo jedno nahodenie, ktoré bolo zrazené a dokonca sa ALLAN MCPHERSON dostával pred prázdnou bránkou cez posledného obrancu. Ten fauloval a rozhodcovia rozhodli o technickom góle.
59:16
importantBrankár Windsor mieri na striedačku, Slovan ide do powerplay so šiestimi korčuliarmi.
59:01
Začala sa posledná minúta tretej tretiny.
58:32
V Košiciach sa stále nehrá, pretože fanúšikovia hodili nejaké predmety na hraciu plochu.
58:32
Tréner Andrej Podkonický si berie oddychový čas pre svoj Slovan.
58:32
goalKošice dali gól!
Minútu a pol pred koncom riadneho hracieho času idú domáci do vedenia. Po buly prišla tvrdá strela Šedivého, ktorú Windsor iba vyrazil a ALLAN MCPHERSON sa doslova hodil po puku, čím ho hokejkou dotlačil za bránkovú čiaru.
58:13
Tomáš Zigo strieľal z dobrej pozície. Riečický na všetko videl, puk chytil do lapačky a hru prerušil.
57:51
Marek Slovák dostal prihrávku medzi kruhy, lenže puk mu nesadol ideálne na hokejku a nedokázal ho nasmerovať na bránku.
57:06
Zakázané uvoľnenie Košíc.
56:37
importantTomáš Zigo zľava šiel na Riečického, v dobrej pozícii mieril k bližšej žrdi, kde mal košický gólman pripravenú vyrážačku.
56:11
McPherson sa zľava dostal k strele švihom, jeho pokus z kruhu skončil v lapačke Windsora. Nasleduje reklamná prestávka.
55:39
importantKlhůfek si za bránkou zobral puk na čepeľ a pokúsil sa o čoraz viac rozšírenejší gól, to mu nevyšlo! Zakrátko strieľal spred modrého priestoru vedľa takisto v ideálnej pozícii Parshin.
54:36
Rogoň poslal puk od mantinelu pred bránkovisko, kde sa dostal Marek Slovák k strele cez Bretona. Tá mu ale nesadla a nemieril na bránku.
53:55
importantBrian Ihnačák cez otvorený priestor prešiel medzi kruhy, kde mal veľmi dobrú pozíciu. Jeho strela iba tesne minula bránku Windsora.
53:17
Parshin sa chcel uvoľniť pred bránkou, čo sa mu takmer podarilo, no nezakončil. Prišlo iba následné nahodenie od modrej čiary, to Windsor chytil do lapačky.
52:36
Snuggeurd nahadzoval puk od mantinelu pred bránku, kde nemal spoluhráčov. Windsor to preto vyriešil zákrokom lapačkou.
52:15
importantPo súbojoch za bránkou sa dostal puk medzi kruhy na voľného Yogana, ktorý v obrovskej šanci nechal vyniknúť gólmana Riečického.
51:40
importantPo nahodení pred bránku Košíc nastal zmätok, puk sa nebezpečne odrazil a v páde zakončoval Takáč. Riečický kus čiernej gumy za seba nepustil. Následne z toho bol icing domácich.
51:16
importantJoona Jääskeläinen strieľal z otočky nad bránku, následne sa dostal k strele aj Sersen. Jeho pokus zasiahol Riečický ramenom.
50:17
Volgin si naviezol puk do streleckej pozície, Windsor ho vyrazil a prišla tam aj nebezpečná dorážka. Slovanisti vyhodili na zakázané uvoľnenie.
49:38
Snuggerud dostal po odohraní puku tvrdý hit pri mantineli. Aj keď chcel faul, tak ten sa nepíska. Každopádne, domáci sú teraz v laufe a snažia sa to využiť.
48:56
goalKošice dali gól!
Pereskokov bol vedľa bránky, prihral ponad hokejku protihráča a voľný MAREK SLOVÁK zakončil k bližšej žrdi, kde sa Windsor nestihol presunúť. Domáci vyrovnali skóre.
48:18
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Martin Belluš – 2 min., držanie hokejky).
47:54
Košice sú v plnom počte.
47:13
importantBreton našiel vedľa bránky voľného Jääskeläinena, ktorý mohol mať veľkú šancu. Netrafil puk podľa predstáv, preto sa Riečický stihol presunúť a zasiahnuť.
46:44
Slovan sa zatiaľ v presilovke nevie usadiť v útočnom pásme, hráči Košíc už dvakrát po sebe dostali puk cez všetky čiary.
45:54
Vylúčenie v tíme HC Košice (Brian Ihnačák – 2 min., hákovanie).
45:27
Bartánus sa na krídle nedostal cez Sersena, ten poslal puk ďaleko od vlastnej bránky ale tak, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie.
44:56
Tomáš Zigo sa chcel natlačiť do bránky súpera, čo sa mu tak trochu aj podarilo, ale Riečický si situáciu postrážil a zasiahol.
43:49
Sersen sa za vlastnou bránkou dostal pod tlak dvojice hráčov súpera, ale zvládol to. Slovan môže ísť dopredu.
43:08
Obranca Šedivý skončil v bránke súpera, zrámoval ju aj s Windsorom. Zase sa nejaký čas hrať nebude, kým sa to dá všetko dokopy.
42:50
Zakázané uvoľnenie Slovana.
42:39
Denis Parshin mal veľmi dobrú pozíciu na zakončenie z pravého kruhu, obetavý Harris puk nepustil na bránku Windsora. Zrazil ho na ochrannú sieť.
42:15
Valach sa ako obranca dostal k zárodku akcie Slovana, na útočnej modrej čiare však spravil kľučku a píska sa ofsajd.
41:44
Zakázané uvoľnenie Slovana.
41:27
Brian Ihnačák poslal puk na útočnú modrú čiaru, tam si ho zle prebral McPherson a nedostal sa k strele cez obrancov Slovana.
40:49
Začiatok tretej tretiny je zatiaľ opatrný hlavne zo strany Košíc, ktoré sa snažia pripraviť si útočnú aktivitu. Postupne, ak sa skóre nezmení, to ale budú musieť otvoriť viac.
40:01
Začala sa tretia tretina.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:45
Zakázané uvoľnenie Košíc.
38:56
importantParshin potiahol kontru Košíc, v prečíslení dvoch proti jednému tam mal ešte spoluhráča, ale zobral to na seba a zblízka tesne minul bránku Windsora.
38:01
Košice sú posledné minúty v laufe, snažia sa pridať druhý presný zásah. Napriek mnohým šanciam na vyrovnanie domáci čakajú márne.
37:13
Brian Ihnačák strieľal cez jedného z obrancov z mierneho uhlu nad bránku Windsora, ten ju nechtiac posunul, preto sa hra prerušila.
36:45
importantParshin a Slovák mali už po presilovke veľmi dobré pozície pri bránkovisku, Slovan teraz výrazne podržal brankár Windsor. Hostia odstrelili puk na icing.
36:32
Slovan je v plnom počte.
35:29
importantMcPherson poslal strelu, ktorú Windsor iba vyrazil pred seba. Okamžite prišla dorážka jedného z Košičanov, vo veľkej šanci zasiahol zámorský gólman betónom.
34:39
Snuggeurd mal po buly veľmi veľa času na strelu z kruhu, poslal tvrdý pokus, ktorým však netrafil bránku Windsora.
34:32
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michal Sersen – 2 min., nedovolené bránenie).
33:12
Náznak šance pre hráčov Košíc, zakončenie však bolo pred bránkou Windsora zablokované a puk neprešiel na slovanistického gólmana.
32:36
Michal Chovan sa takisto preštrikoval k strele z ľavého kruhu, znova pozorný Windsor zasiahol svojou lapačkou.
32:21
Volgin bol na konci rýchlej akcie svojho tímu, jeho zakončenie chytil do lapačky brankár Windsor.
31:43
Riečický pokryl ďalší pokus hráčov Slovana, puk zrazil na ochrannú sieť. Vhadzovať sa teda bude pred košickou bránkou.
30:57
Slovan Bratislava je v plnom počte.
30:36
Košice sú v plnom počte.
30:19
goalKošice dali gól!
Domáci sa veľmi dlho držali v útočnom pásme bez strely, až sa medzi kruhmi uvoľnil Parshin. Jeho pokus Windsor vyrazil pred seba, kde bol voľný PATRIK ROGOŇ. Ten na dvakrát dorazil puk do bránky, obrancovia Slovana ho tam trestuhodne zabudli, veľká chyba.
29:09
importantJääskeläinen nabral rýchlosť po pravom krídle, krásne prihral cez os okolo hokejok súperov na Harrisa, ten z kruhu z prvej bil k žrdi. Riečický vytiahol fantastický zákrok betónom po rýchlom presune.
28:57
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Samuel Takáč – 2 min., hrubosť).
28:49
Takáč si naviezol puk pred bránku súpera, zblízka zakončoval do Riečického. Následne Košice dostali puk do bezpečia.
28:36
Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., podrazenie).
28:09
Klhůfek sa chcel dostať do útočného pásma, jeho aktivitu zastavil ofsajd. Skôr tam išiel jeden z jeho spoluhráčov.
27:23
goalSlovan Bratislava dal gól!
Valach mal dosť času na modrej čiare, nahodil puk, ktorý si pred Riečickým prebral TOMÁŠ ZIGO, rýchlou kľučkou okolo betónu sa dostal pred prázdnu bránku a zvyšuje skóre.
27:22
Košice sú v plnom počte.
26:23
Tentoraz zakončoval Joona Jääskeläinen z ľavého kruhu. Znova zasiahol Riečický lapačkou, tentoraz to nebola až taká vyložená šanca.
25:43
importantRapuzzi dostal prihrávku od Takáča do bránkoviska, kde síce puk zasiahol, lenže bol až príliš blízko a cez Riečického to neprecedil.
25:29
importantHneď po buly prišlo niekoľko rýchlych prihrávok a strela Jääskeläinena do rohu bránky spomedzi kruhov. Riečický zasiahol lapačkou.
25:22
Vylúčenie v tíme HC Košice (Radek Deyl – 2 min., sekanie).
24:31
Dobrú pasáž Slovana ukončil zrazený pokus Bretona do ochrannej siete. Nasleduje reklamná prestávka.
24:07
importantValach a Jääskeläinen sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Po dobrej prihrávke zakončil fínsky útočník vedľa bránky Košíc.
23:36
importantAlex Breton si od modrej čiary potiahol puk do ľavého kruhu, mal tam poriadne veľa času. Riečického zachránila konštrukcia bránky!
22:38
Košice sa držali v útočnom pásme a pokúsili sa o strely od mantinelov. Prišli dve, ani jedna si nenašla smer bránka Slovanu.
22:06
Saucerman sa ocitol pri bránke, bol z uhlu. Napriek tomu mieril do bližšieho rohu, čo si postrážil Windsor a predviedol úspešný zákrok.
21:14
Yogan prihral medzi kruhy, Zigo strieľal do betónov Riečického. Ten si poradil aj s následnou dorážkou z uhlu.
20:48
Košice sa na zadnom mantineli nepresadili, podobne to dopadlo aj na opačnej strane hracej plochy.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Slovan Bratislava po úvodnom dejstve vyhráva zásahom Harrisa a lepšie vstúpil do šiesteho stretnutia séria. Stále je však za nami iba 20 minút, všetko ostáva otvorené.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:40
Zakázané uvoľnenie Košíc.
19:13
importantGachulinec strieľal z pravého kruhu, jeho nebezpečný pokus vytesnil lapačkou Riečický a k doráže sa už nedostal Harris. Celkovo veľmi dobrý úsek posledných sekúnd od Slovanistov.
19:01
Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
17:52
importantTakáč potiahol kontru Slovana, so Zigom šli dvaja na jedného. Dokonca tam prišiel aj Chalupa, ktorý dostal prihrávku a švihom zasiahol betón Riečického.
17:43
Slovan Bratislava je v plnom počte.
17:13
Matoušek a Zigo dostali puk do stredného pásma. Druhý menovaný takmer išiel do šance, spracovanie mu nevyšlo najlepšie.
16:39
Bartánusovi teč nahodenia nevyšiel, puk si našiel následne Klhůfek, neprestrelil Windsora. Ten pokryl betónom aj dobrý pokus Ihnačáka z ľavého kruhu.
16:04
Slovan začína oslabenie veľmi dobre, už dvakrát za krátky čas dostal puk vyhodením cez všetky čiary.
15:43
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Samuel Chalupa – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
15:29
Rogoň sklepol puk pred bránkou súpera, snažil sa ho dostať na Pereskokova. Ten sa k zakončeniu na Windsora nedostal.
14:32
Slovan je znova usadený v útočnom pásme. Puk si našiel medzi kruhmi Zigo, pokus švihom mu nesadol najlepšie. Zakončil vedľa bránky Riečického.
13:54
goalSlovan Bratislava dal gól!
Breton prišiel o puk v strednom pásme, ale Parshin po zisku rozohrával hrozne. Okamžite prešiel do útočnej tretiny BRANT HARRIS, ktorý švihom cez obrancu trafil pod lapačku Riečického.
13:25
Zakázané uvoľnenie Košíc.
13:03
Na oboch tímoch je cítiť, že sa hrá o veľa a nechcú hru len tak otvoriť. Aj preto sledujeme dá sa povedať pomenej šancí. Nejaké už ale samozrejme prišli.
11:53
Košice sa až teraz dostali k možnosti prestriedať, takže tak aj učinili a trochu upokojili situáciu rozohrávkou.
11:24
Slovan sa celkom dlho drží v útočnom pásme, je to bez vážnejšieho zakončenia. Aj keď už nejaké príde, je zablokované.
10:23
Puk sa po súbojoch za bránkou Košíc odrazil medzi kruhy, odkiaľ nepochodil strelou Valach a neujala sa ani dorážka Takáča. Ani jeden puk neprešiel cez hráčov na Riečického.
09:58
Yogan strieľal cez obrancov Košíc, jeho zrazený pokus smeroval do ochrannej siete. Hra sa prerušuje a je tu ďalšia reklamná prestávka.
09:27
Marek Slovák nahodil na bránku, Windsor rýchlo rozohral. Belluš sa individuálne pri mantineli nepresadil a prišiel o puk.
08:53
Košice sa po dlhej rozohrávke nedostali cez stredné pásmo plynulo, o puk veľmi rýchlo prišli. Neujala sa však ani kontra hostí.
08:13
Snuggerud od mantinelu poslal tvrdé nahodenie pred bránku, kde mu korčuľovali dvaja spoluhráči. Puk minul bránku a nebol tam ani teč.
06:55
importantParshin dostal krásnu prihrávku medzi obrancov od Šedivého, ktorý začal akciu za vlastnou bránkou. Rus si stiahol puk do bránkoviska a pokúsil sa o blafák. Windsor predviedol výborný zákrok betónom.
06:09
Zatiaľ má hra dobré tempo. Slovan sa na chvíľu usadil v útočnom pásme, nahodenie na bránku si postrážil Riečický. Nasleduje reklamná prestávka.
05:08
Snuggerud strieľal od modrej čiary, nepodarilo sa mu trafiť bránku Slovana. Hostia napriek zisku puku neopustili vlastné pásmo.
04:37
importantUž dlhšie sa hrá bez prerušenia vo výbornej atmosfére a dobrom tempe. Dlhšie sme nevideli šancu, ale do jednej sa dostal Harris. Zblízka nechal vyniknúť Riečického.
03:38
Michal Chovan sa krásne uvoľnil okolo dvoch hráčov súpera, bol medzi kruhmi, kde skúsil obísť ešte jedného muža. Ten mu vystavil stopku.
03:04
Harris poslal prudký puk od modrej čiary, pri bránkovisku tečoval Joona Jääskeläinen, lenže kus čiernej gumy nasmeroval iba do bočnej siete.
02:27
Deyl takmer vyrobil chybu pri vlastnej bránke v snahe prihrať smerom dopredu. Hostia to nezachytili a Košice prešli dopredu.
02:16
Zakázané uvoľnenie Košíc.
01:57
Preisinger nahodením pred bránku nenašiel spoluhráčov. Puk si ešte našiel na modrej Valach, pokus z diaľky Riečický kryl.
01:27
Rogoň nepríjemne strieľal z ľavého kruhu, mieril k bližšej žrdi, čo očakával Windsor a dokázal proti puku zakročiť.
01:04
Chvíľu sa nehralo, pretože bránka musela byť usadená naspäť. Po buly sa Slovanisti prechodom dopredu vystavili do ofsajdového postavenia.
00:55
Volgin dostal prihrávku medzi kruhy, kde bol sám. Pokus švihom išiel tesne vedľa bránky. Vzápätí Windsor nechtiac posunul bránku zo svojej pozície.
00:33
Od začiatku stretnutia sa ide naplno. Hraničný súboj v tretine Košíc neprináša faul, aj keď sa to Slovanistom nepáčilo.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický (Košarišťan) – Šedivý, Volgin, Romančík, Snuggeurd, Saucerman, Deyl – Parshin, M. Chovan, Klhůfek – Bartánus, Ihnačák, McPherson – Rogoň, M. Slovák, Pereskokov – Milý, Havrila, Mrázik
Trenér: Dan Ceman

HC Slovan Bratislava: Windsor (Hlavaj) – Breton, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, J. Valach, Maier, Golian – Yogan, Rapuzzi, Zigo – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Chalupa, Preisinger, Matoušek – Belluš, Bezák, Lukošik
Trenér: Andrej Podkonický

Rozhodca: D. Konc st., Stano – Gegáň, Stanzel – Gajan.
HC Slovan Bratislava je krok od finále, vedie v sérii 3:2. Zatiaľ platí, že vždy vyhral domáci celok. Najskôr dvakrát doma Slovan, potom dva razy aj Košice a v piatom stretnutí rozhodol trestným strieľaním Yogan. Budú "belasí" prvým finalistom už v nedeľu alebo sa séria vráti poslednýkrát do hlavného mesta?

HC Slovan Bratislava – HC Košice 5:2

Góly a asistencie:
28. Yogan (Haščák), 36. Jääskeläinen (Takáč, Valach), 36. Yogan (Haščák), 50. Takáč (Jääskeläinen), 53. Rapuzzi (Yogan) – 7. Klhůfek (Chovan, Parshin), 40. McPherson (Chovan, Klhůfek)

HC Slovan Bratislava – HC Košice 6:2

Góly a asistencie:
39. Gachulinec (Takáč, Harris), 43. Takáč (Valach, Rapuzzi), 47. Harris, 49. Jääskeläinen, 60. Sersen, 60. Takáč (Valach) – 18. McPherson (Bartánus, Klhůfek), 44. Slovák (Lapšanský, Pereskokov)

HC Košice – HC Slovan Bratislava 3:1

Góly a asistencie:
25. Lapšanský (Slovák, Pereskokov), 31. Ihnačák (Deyl, Saucrman), 59. Rogoň (Ihnačák, McPherson) – 29. Haščák

HC Košice – HC Slovan Bratislava 3:1

Góly a asistencie:
2. Rogoň (Volgin, Šedivý), 60. Parshin (Chovan, Pereskokov), 60. Ihnačák (McPherson, Šedivý) – 51. Jääskeläinen (Harris, Breton)

HC Slovan Bratislava – HC Košice 3:2

Góly a asistencie:
16. Jääskeläinen (Takáč, Yogan), 46. Yogan (Zigo, Sersen), 55. Yogan (t.s.) – 32. Rogoň (Parshin), 34. Pereskokov (Lapšanský, Šedivý)
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tipos extraliga: HC Košice v 6. zápase zdolali HC Slovan Bratislava