Olympijskú víťazku v rýchlokorčuľovaní vylúčili z tímu Číny

SITA|5. aug 2011 o 13:31

Najúspešnejšia Číňanka na ZOH v histórii Wang Meng začala biť manažéra tímu, ktorý ju kritizoval za neskorý príchod do tréningového kempu.

PEKING. Predstavitelia Čínskeho administratívneho centra zimných športov (WSAC) vylúčili z reprezentačného tímu štvornásobnú olympijskú víťazku v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe Wang Meng, ktorá sa päsťami pustila do manažéra národného družstva.

Dvadsaťšesťročná najúspešnejšia Číňanka na ZOH v histórii začala biť manažéra tímu Wanga Čchun-lua, ktorý ju kritizoval za neskorý príchod do tréningového kempu. Wang Meng spoločne s ďalšími piatimi reprezentačnými kolegyňami deň pred začiatkom prípravy dlho popíjali.

"Spoločne s Liu Sian-wein napadli manažéra a asistenta trénera. Pustili sa aj do ľudí, ktorí sa snažili situáciu upokojiť. Následne zdemolovali príslušenstvo v hoteli, pričom sa zranili. Po návrate z nemocnice narušili v skorých ranných hodinách oddych svojich reprezentačných kolegýň. Tento incident poškodil obraz olympijskej šampiónky, čínskeho reprezentačného tímu v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe i čínskych športovcov," píše sa v stanovisku WSAC.

Rovnaký trest ako Wang Meng postihol aj Liu Sian-wein. Ďalšie štyri Číňanky - olympijská víťazka na 1500 m Čou Jang, Liu Čchiou-chung, Chan Ťia-liang a Liang Wen-chao funkcionári vyzvali, aby sa písomne ospravedlnili za predĺženie si večierky.

Wang sa s rozhodnutím nechce zmieriť a plánuje usporiadať tlačovú konferenciu, na ktorej chce povedať viac. Niektoré členky reprezentačného družstva sa podľa agentúry Sin-chua vyhrážajú, že z tímu odídu. Wang Meng sa stala čínskou športovkyňou roka 2010.

Viacnásobná majsterka sveta obhájila na ZOH 2010 vo Vancouveri zlato z Turína 2006 na 500 m a pridala aj ďalšie tituly na 1000 m a v štafetách. Počas kariéry sa dostala niekoľkokrát do sporov so súperkami, kolegyňami i funkcionármi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Olympijskú víťazku v rýchlokorčuľovaní vylúčili z tímu Číny