Oktagon 25: Waliczek po troch kolách zdolala húževnatú Zouak

(Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|19. jún 2021 o 19:59 (aktualizované 19. jún 2021 o 19:59)

Bývalá súperka Lucii Pudilovej sa späť vrátila na víťaznú vlnu.

BRNO. Jeden z dvoch medzinárodných súbojov na karte, v ženskej bantamovej váhe sa proti sebe postavia Marta Waliczek (4-3 MMA) a Rizlen Zouak (4-2 MMA).

1. kolo

Waliczek ubránila v úvode pokus o strh a pridala koleno do tváre súperky. Ďalšie dve kolená, tentokrát do tela Maročanky zo strany Waliczek. Zouak sa snaží skracovať vzdialenosť, aby bola schopná doručiť takedown, v ceste jej stojí výborná obrana Waliczek, ktorá všetko kontroluje.

Waliczek berie gilotínu, ktorú po chvíli radšej púšťa a radšej pridáva údery. Zakročený strh, prvý úspešný pre Zouak, nič z ďalej však nevyťažila. Výborný čisto trafený high kick od Waliczek! Zouak si na podobné kombinácie musí dávať pozor. Pod tlakom ešte stihla pridať strh, prvé kolo je za nami.

2. kolo

Zouak tlačí na Waliczek, ktorá je však na tento scenár pripravená. Maročanka skúša spinning back fist, ten ale končí vo vzduchu. Waliczek je aktívnejšia, svoje útoky variuje viacerými technikami. Zouak berie Poľku pod seba. Waliczek sa postavila a zaberá stred oktagonu, snaží sa získať si toto kolo na svoju stranu.

3. kolo

Prvé sekundy a rýchlo sme sa vrátili tam, kde sme skončili. Zouak s pokusom o takedown a dobré pretočenie od Waliczek. Pozor! Pokus o armbar od Zouak! Ale nie, toto úspešne dotiahnuté nebude. Pokračujeme v postoji. 

Tempo posledných minút opadá, únava oboch bojovníčok je znateľná. Postojové výmeny končia šípkou Zouak po takedowne. Je to tam. Waliczek sa dobre postavila, to ale netušila, že ju Zouak zoberie hneď na to opäť na zem. Nekonečný príbeh takedownov. Zouak zaľahuje ruku súperky a snaží sa o armbar, zatiaľ čo pridáva údery. Bude to stačiť na to, aby sa bodoví rozhodcovia priklonili na jej stranu?

Výsledok: Po troch kolách víťazí na bodový verdikt rozhodcov Marta Waliczek (3x 29-28)

Slová víťaza:  Zouak bola ťažká súperka, ale urobila som maximum pre víťazstvo. Chcem poďakovať organizátorom, že môžem byť súčasťou týchto turnajov. Ďakujem môjmu tímu, rodine a trénerom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 25: Waliczek po troch kolách zdolala húževnatú Zouak