O desiaty plný zásah neprišli Sokoľany ani v derby

Sportnet|10. okt 2016 o 00:00

V Sokoľanoch počas víkendu vládla sviatočná atmosféra.

KOŠICE. V Sokoľanoch počas víkendu vládla sviatočná atmosféra. Domáci nežili iba odpustovou slávnosťou, ale aj jubilejným desiatym plným zásahom futbalistov Tatry za sebou.

Vo víťaznej eufórii nezastavila Sokoľany ani susedná Veľká Ida (4:1).

Piata liga v skupine košicko-gemerskej má teda jednoznačného favorita na postup. Berú to tak aj samotní sokolianski hráči?

„To by bolo priskoré oslavovanie,“ rozhovoril sa najlepší strelec súťaže Dušan Varga.

„Pred nami je ešte strašne dlhé obdobie i množstvo zápasov. Udiať sa môže všeličo a tak aj k situácii pristupujeme. Ako sa zvykne hovoriť, ideme od zápasu k zápasu a dávame do nich všetko. To je náš recept na úspech,“ stroho konštatoval 27-ročný útočník, ktorý získaval skúsenosti aj v štvrtoligovej Čani, i v tom čase ešte treťoligovej Haniske.

Nemá dvorného nahrávača

Samotné derby dvoch celkov z opačných strán hutníckeho kombinátu spočiatku vyzeralo ako jednoznačná záležitosť lídra.

Rýchly dvojgólový náskok už v 25. min., po presných zásahoch Vargu a Miškoviča, naznačoval pre hostí možnosť debaklu.

Ale motor Tatry sa po súperovom znížení v 40. min. na 2:1 Žigom akoby zadrhol.

„Neviem, čo sa s nami porobilo. Nešlo o podcenenie, ale prestali sme akosi behať. Neverím, že si spoluhráči prehnane sviatočne zahodovali, ale vytratila sa v našom mužstve potrebná dravosť, agresivita. Súper zacítil šancu a poriadne nám najmä v strede poľa podkuroval. Trápenie trvalo až do 82. minúty, kedy sme pridali poisťovací tretí gól,“ priznal určité obavy z bodovej straty autor už šestnástich súťažných gólov.

Tou poslednou uzavrel, po ideálnom centri na hlavu od Kerekeša, v 87. min. skóre tohto súboja na konečných 4:1. Je to azda jeho dvorný nahrávač?

„Nie, takého nemám. Hráme ako tím a víťazné ťaženie i moje strelecké konto je dielom celého mužstva. V lete sa dal dokopy skvelý mančaft, prešli sme dobrou prípravou a vydarená šnúra nás motivuje k ďalšej poctivej robote. Omnoho lepšie sa nám chodí trénovať, keď vidíme, že to má zmysel. Tréningy nie sú iba nutnou povinnosťou, ale je to aj radosť stretnúť sa so spoluhráčmi a kamarátmi. Nie sme profíci, makáme po robote, ale nik nevyhľadáva výhovorky, ako neprísť. To je ďalšie tajomstvo desiatich triumfov. Vieme, že súperi si to už všimli a budú túžiť po našom skalpe, avšak pokiaľ nám to šliape, dobrovoľne body neodovzdáme nikomu. No je nám jasné, že každá séria má svoj koniec. My sa ho iba posnažíme čo najviac oddialiť,“ ukončil svoje rozprávanie Dušan Varga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O desiaty plný zásah neprišli Sokoľany ani v derby