Oceliari vyriešili brankársku otázku

(Autor: ilustračné archív)
Patrik Fotta|4. júl 2016 o 00:00

HC Košice pôjdu do novej sezóny s českým brankárskym tandemom. Klub podpísal zmluvu s Miroslavom Kopřivom a Vladislavom Habalom.

HC Košice pôjdu do novej sezóny s českým brankárskym tandemom. Vlaňajší bronzový tím extraligy podpísal zmluvu s Miroslavom Kopřivom a Vladislavom Habalom, ktorý bol nedávno v metropole východu na skúšku. Obaja by sa mali k mužstvu pripojiť 25. júla, kedy sa Košičania prvýkrát stretnú po dovolenkách.

KOŠICE. Jednotkou košického mužstva by mal byť skúsený 32-ročný Kopřiva, ktorý prichádza z českého Chomutova. Chrbát mu bude s najväčšou pravdepodobnosťou kryť jeho krajan, ktorý trénerov i vedenie upútal počas svojho skúšobného pobytu začiatkom júna.

„Brankársky post bol pre nás kľúčový. V tejto otázke sme sa nechceli unáhliť, veľmi dôkladne sme zvažovali všetky alternatívy. S výsledkom som veľmi spokojný. Miro Kopřiva je mimoriadne skúsený brankár, hral v zámorí a má bohaté skúsenosti z českej ligy. Samozrejme mnohí fanúšikovia ho poznajú aj z pôsobenia v Slovane Bratislava v KHL. S Vladislavom Habalom sme sa mali možnosť stretnúť počas jeho krátkeho pobytu v Košiciach, kde trénerov svojimi schopnosťami presvedčil, a tak sme sa s ním dohodli na spolupráci,“ povedal pre Korzár prezident HC Košice Juraj Mondík.

Košické mužstvo je už takmer kompletné, vedenie ešte avizuje možnosť príchodu posily do útoku.

„Tento káder je momentálne vyskladaný. Do úvahy ešte pripadá hráč do útoku na pozícii centra. Uvidíme, kedy a či vôbec ešte k tomuto doplneniu príde,“ skonštatoval Mondík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oceliari vyriešili brankársku otázku