Oceliari už so Spilarom v zostave zdolali Žilinu

Prvý gól oceliarov. Strelil ho už v prvej minúte Eduard Šedivý.
Prvý gól oceliarov. Strelil ho už v prvej minúte Eduard Šedivý. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|11. jan 2017 o 00:00

Košice sa vďaka triumfu bodovo dotiahli na Banskú Bystricu.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice vyhrali v utorok na vlastnom ľade 4:1 so Žilinou, keď sa dvoma gólmi zaskvel útočník Jiří Bicek.

Oceliari sa vďaka triumfu bodovo dotiahli na Banskú Bystricu, ktorá má však zápas k dobru. V piatok sa obaja súperi stretnú v priamom súboji o prvé miesto.

Expresne rýchly gól strelili domáci hokejisti už v 57. sekunde zápasu, keď sa v presilovej hre trafil od modrej čiary obranca Eduard Šedivý.

Žilinčania síce vyrovnali v polovici prvej tretiny zásluhou Matisa, no o necelé tri minúty na to sa presadil Bicek a opäť poslal Kočice do vedenia.

Svoj druhý gól pridal v polke zápasu a keď sa v tretej tretine gólov presadil aj Jenčík o víťazovi bolo viac-menej rozhodnuté.

Spilar sa nebude naháňať za štatistikami

Do zostavy oceliarov sa po troch mesiacoch vrátil útočník Gabriel Spilar.

„Je veľmi ťažké sa takú dlhú dobu udržiavať vo fyzickej a psychickej pohode. Som veľmi rád, že sme vyhrali a že som mohol byť pri tom. Človek si myslí, že to ide ale potom zrazu vypnú nohy. Výhovorky do hokeja nepatria, ale myslím si, že každý rozumný človek chápe, že po takej dlhej dobe to netrvá týždeň ani dva, ale verím, že čím skôr forma príde,“ povedal Gabriel Spilar.

V aktuálnej sezóne má košický útočník na konte 13 bodov v 12 zápasoch, no štatistiky si vraj vo veľkom vylepšovať neplánuje.

„V mojom príde už asi budem bohužiaľ nejaké body naháňať len ťažko ale ani to nie je v mojom pláne. V prvom rade sa chcem dobre pripraviť na záver sezóny a byť zdravý. Samozrejme by som chcel baviť aj divákov na tribúnach a čo najviac pomôcť mužstvu,“ uviedol Spilar.

Na spoluhráčov sa môže spoľahnúť

V útoku sa v predošlých domácich zápasoch oceliari trápili, no zdá sa že príchod skúseného útočníka im vlial do žíl potrebnú krv.

„Neviem lebo mal som tam občas aj nejaké zádrby ako sa hovorí športovo. Už som si toho na seba zobral až príliš veľa a zabudol som, že som dlho nehral. Niekedy to ale bez toho nejde, mám však dobrých spoluhráčov, na ktorých sa dá spoľahnúť,“ skonštatoval Spilar.

Po odchode z Košíc sa do metropoly východu prvý raz vrátil český legionár Radim Hruška, ktorý už strieľa góly v žilinskom drese.

„Chalani v Žiline ma veľmi rýchlo prijali a dosť skoro som naskočil do zápasového kolotoča. Vletel som do toho s rovnými nohami a som rád, že mi tie úvodné duely vyšli. Škoda, že sme v Košiciach neurvali nejaký bodík, ale musím uznať, že domáci boli vo všetkom lepší a vyhrali zaslúžene,“ povedal Hruška.

Z Košíc odišiel pomerne nečakane, no jeho zámerom bolo, aby sa dostal do tímu, v ktorom by dostal väčší priestor na ľade.

„Bolo to po vzájomnej dohode a ja musím akurát Košiciam poďakovať, že som tu mohol ten pol rok stráviť a spoznať výbornú partiu. Teraz sa budem snažiť pomôcť Žiline a som rád, že teraz budem mať aj väčšiu minutáž. To je pre mňa dôležité aby som bol vyťažený,“ uviedol Hruška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oceliari už so Spilarom v zostave zdolali Žilinu