Oceliari už nemajú osud v Lige majstrov vo svojich rukách

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: SITA/Ivan Fleischer)
Sportnet|3. sep 2016 o 22:17

V Berne prehrali. Postúpia len v prípade, že Linz nezíska v Berne ani bod.

BERN. Hokejisti HC Košice prehrali vo svojom záverečnom štvrtom zápase v M-skupine Ligy majstrov na ľade švajčiarskeho SC Bern 1:3.

O ich konečnom umiestnení sa rozhodne po záverečnom dueli skupiny, v ktorom Bern v utorok 6. septembra privíta Black Wings Linz.

Košičania postúpia do ďalšej fázy v prípade, že Linz nezíska v Berne ani bod.

Priebeh stretnutia

Už v 37. sekunde sa snažil otvoriť skóre Košičan Nagy, ale jeho sľubnú príležitosť brankár Genoni zmaril. Na konci druhej minúty však zahrmelo na opačnej strane.

Obranca hostí nedokázal Hischiera odstaviť od puku a ten zblízka prekonal Habala. Nasledujúce minúty patrili ofenzívne aktívnejším domácim.

Obrana Košičanov však odolávala a zvládla aj dve oslabenia v krátkom časovom úseku v polovici prvej časti. Slovenský tím sa v úvodnej časti pred Genoniho príliš nedostával a aj preto bol pomer striel 17:2 v prospech domácich.

Aj druhá tretina bola najmä o prevahe Bernu. Brankár Habal v 23. minúte zmaril dobrú príležitosť Plssa a svoj tím podržal aj počas 86-sekúnd trvajúceho oslabenia troch proti piatim v 27. minúte.

V závere druhej časti už hrali Košičania pozornejšie a príležitosť na vyrovnanie mal Nagy, ale v 35. minúte neprekvapil Genoniho. Na opačnej strane sa Habal vyznamenal najmä pri šanci Arcobella, ktorý nepotrestal chybu v defenzíve Košičanov.

Aj úvod tretej časti vyšiel lepšie švajčiarskemu tímu. V 42. minúte vysunul obranca Gerber Bergera, ktorý ušiel košickej obrane a prekonal Habala - 2:0.

Košičania sa však nevzdali a pomerne rýchlo dosiahli kontaktný gól. V 45. minúte vybojoval Bartánus puk za bránkou súpera, prihral voľnému Hruškovi, ktorý zblízka prestrelil Genoniho - 2:1.

Hostia následne pridali na aktivite i dôraze, ktorý však viackrát presiahol rámec pravidiel. Snažili sa o vyrovnanie a na brankára domácich strieľali z mnohých pozícií.

Nedokázali sa však vyvarovať vylúčení a nedovolený zákrok Šmacha potrestal strelou od modrej čiary obranca Blum. V 55. minúte fauloval Dudáš Bodenmanna, ale ten nariadené trestné strieľanie nepremenil v štvrtý gól.

V záverečných minútach už Košičania nedokázali znížiť a napokon prehrali s Bernom aj druhý vzájomný zápas.

Hlasy po zápase

(Zdroj: hckosice.sk)

Ladislav Nagy, útočník HC Košice: "Mali sme veľmi veľa vylúčení. Musíme si k tomu v šatni niečo povedať, pretože toto sa nám nemôže stávať. Súper bol veľmi silný na puku, bolo to o súbojoch jeden na jedného. Hlavne v presilovkách si domáci puky veľmi dobre hádzali a brali nám veľa síl. Dúfam, že Bern podá takýto dobrý výkon aj proti Linzu a vyhrá za tri body."

Vladislav Habal, brankár HC Košice: "Bojovali sme dve tretiny, ale potom sme dostali rýchly gól na 2:0, keď sme si zle postrážili hráča. Potom sa nám podarilo stiahnuť na rozdiel jedného gólu, ale vzápätí sme sa nechali úplne nezmyselne vylučovať. Chlapcov, ktorí chodia na oslabenia, to stálo obrovské množstvo síl a potom sme už nemali šancu na vyrovnanie. Bernu sa navyše ešte podarilo skórovať v presilovke. Chlapci však dnes hrali v defenzíve výborne, nerobili veľa individuálnych chýb a keď na mňa niečo prešlo, tak som sa to snažil chytiť. Žiaľ, tri puky do siete prešli, ale ja verím, že Bern nám v poslednom zápase pomôže a Linz zdolá."

Radim Hruška (útočník HC Košice): "Bern získal v minulej sezóne titul, takže to bol naozaj veľmi ťažký súper. Myslím si však, že sme nehrali zle. Plnili sme pokyny trénera, mali sme šance a súpera sme potrápili. Škoda tých oslabení. Boli sme po nich preťažení a keď sme mali potom hrať piati proti piatim, tak nám ku koncu zápasu ubúdali fyzické sily."

Štatistika

M-skupina:

SC Bern - HC Košice 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 2. Hischier (Plss), 42. Berger (Gerber), 53. Blum(Kamerzin) 45. Hruška (Bartánus).

Rozhodovali: Boman, Wehrli Borga,Fluri, vylúčení: 2:6 na 2 min., navyše Milý (Koš.) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

SC Bern: Genoni - Blum, Kamerzin, Jobin, Untersander, Noreau,Gerber, Randegger, Kreis - Ebbett, Bodenmann, Moser - Rfernacht,Arcobello, Scherwey - Plss, Hischier, Berger - Meyer, Mller, Ness

HC Košice: Habal - Deyl, Vašíček, Jankovič, Šedivý, Šmach,Matejka, Dudáš - Spilar, Suja, Nagy - Bartánus, Hruška, Bicek- Hovorka, Boltun, Varga - Milý, Klíma, Bartoš - Hričina

Tabuľka

Priebežná tabuľka M-skupiny:

1. SC Bern 3 3 0 0 0 12:5 9

2. Black Wings Linz 3 1 0 0 2 7:9 3

3. HC KOŠICE 4 1 0 0 2 10:15 3


 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oceliari už nemajú osud v Lige majstrov vo svojich rukách