Van Dijk úspešne absolvoval operáciu kolena, už aj začal s rehabilitáciou

Zrážka Virgila van Dijka s brankárom Jordanom Pickfordom.
Zrážka Virgila van Dijka s brankárom Jordanom Pickfordom. (Autor: SITA/AP)
TASR|30. okt 2020 o 14:30

Zranil sa v mestskom derby s Evertonom.

LONDÝN. Holandský futbalista Virgil van Dijk z FC Liverpool v piatok úspešne podstúpil operáciu kolena. Úradujúci anglický šampión však zatiaľ nevie odhadnúť dĺžku jeho absencie.

Dvadsaťdeväťročný stopér utrpel zranenie kolenných väzov v mestskom ligovom derby s FC Everton (2:2). Už v piatej minúte sa zrazil s brankárom súpera Jordanom Pickfordom a musel nútene striedať.

"Van Dijk okamžite začne s rehabilitáciou pod dohľadom nášho lekárskeho oddelenia," citovala zo stanoviska klubu agentúra DPA.

Holanďan do Liverpoolu prestúpil v decembri 2017 a vypracoval sa na lídra úradujúceho anglického šampióna. V sezóne 2018/2019 bol vyhlásený za najlepšieho hráča Premier League.

"Vo futbale je to ako v živote. Všetko sa deje z nejakého dôvodu a vzostupy aj pády zrejme musia byť v rovnováhe. Po zákroku sa plne sústredím na svoje zotavenie a dúfam, že budem naspäť čo najskôr.

Som pripravený na túto výzvu, ktorá ma, dúfam, ešte viac zocelí. S Božou pomocou urobím všetko preto, aby som sa vrátil zdatnejší a silnejší ako kedykoľvek predtým," napísal Van Dijk na sociálnej sieti pár dní po zranení, citoval ho web BBC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Van Dijk úspešne absolvoval operáciu kolena, už aj začal s rehabilitáciou