Oblaková: Pre nás s bratom bola lopta vždy dôležitá

Basketbalistka. Opora Good Angels Teja Oblaková.
Basketbalistka. Opora Good Angels Teja Oblaková. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|16. feb 2016 o 00:00

Slovinská basketbalistka Teja Oblaková, pôsobiaca v tíme Good Angels Košice, inklinovala od malička aj k futbalu.

Jej brat Jan Oblak, ktorý je futbalovým brankárom, oblieka dres účastníka španielskej najvyššej súťaže Atletico Madrid a patrí k jednoznačným oporám svojho tímu. Sestra jeho výkony pravidelne sleduje a je naňho patrične hrdá.

KOŠICE. Šport mali obaja súrodenci v krvi už od útleho veku a to predovšetkým futbal.

„V našej rodine bol futbal už odjakživa športom číslo jedna. Keď viem, že môj brat bude chytať, tak chcem vidieť každý jeho zápas, okrem prípadov, kedy hrám ja sama. Obvykle to však stíham v pohode. Okrem neho nemám iného obľúbeného futbalistu, on je pre mňa najlepší,“ povedala Oblaková.

So svojím tímom Atletico Madrid je aktuálne na druhej priečke španielskej La Ligy, pričom na vedúcu Barcelonu strácajú tri body, tá má však jeden zápas k dobru.

Atletico dostalo v prebiehajúcej sezóne v 24 stretnutiach 11 gólov, najmenej v lige. Vo všetkých prípadoch stál v bránke práve Jan Oblak.

„Je to preňho veľká vec. Nie je ten typ človeka, ktorý by o tom neustále premýšľal. Pracuje na sebe tvrdo každý jeden deň a zároveň má okolo seba aj dobrý tím a skvelých obrancov, takže je to zásluha celého tímu, nielen jeho a to si on dobre uvedomuje,“ povedala Oblaková.

Ako deti sa aj pobili

Teja je o tri roky staršia od svojho brata, ktorý vo veku 23 rokov patrí k najperspektívnejším brankárom v Európe.

„Pre nás bola vždy dôležitá lopta, takže sme s ňou vždy niečo stvárali a samozrejme ako deti sme sa aj občas pobili. Bol to však stále môj mladší brat, takže som sa o neho musela vždy starať a dávať naňho pozor. Hlavne preto, že nebol nikdy pokojným dieťaťom, mal v sebe kopu energie a tak to bolo občas náročné. Teraz je to už iné, povedala by som, že je skôr flegmatik a snaží sa nebrať veci nejako extra vážne,“ opísala brata košická basketbalistka.

Keď boli ešte deti, zažili spolu veľa zábavy. Jan svoju sestru vedel dostať často do problémov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oblaková: Pre nás s bratom bola lopta vždy dôležitá