O titul v plážovom volejbale zabojuje viacero párov z východu

V ženskom turnaji bude favorizovanou dvojicou E. Eleková (s loptou) a S. Poszmiková.
V ženskom turnaji bude favorizovanou dvojicou E. Eleková (s loptou) a S. Poszmiková. (Autor: Archív MČ Košice-Západ)
Patrik Fotta|26. júl 2019 o 14:54

Bohaté zastúpenie majú aj Košice.

Majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale: fotogaléria

26.7.2019

KOŠICE. Štvrtý ročník majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale A kategórie sa cez víkend uskutoční pred OC Galéria v mestskej časti Západ.

Vyše tridsať párov z rôznych kútov Slovenska bude súťažiť o titul v mužskej i ženskej kategórii.

Turnaj odštartuje v sobotu od 9. hod., zápasy o konečné umiestnenie sú na programe v nedeľu popoludní.

Súťažiť sa bude okrem vecných cien aj o celkovú dotáciu v hodnote 2 000 eur.

Výnimočné prostredie

V mužskej kategórii sa predstaví celkovo 20 dvojíc a v ženskej je prihlásených 12 párov.

„Okrem výborných športových výkonov sa môže laický divák tešiť na plavky uprostred sídliska, čo je samo osebe dosť netradičné. V Košiciach sa zídu už štvrtýkrát elitní hráči plážového volejbalu. Vypracovali sme si veľmi dobré renomé a vďaka pozitívnej atmosfére, ktorá na turnaji panuje sa k nám hráči každý rok radi vracajú. Či už sú zo západného alebo stredného Slovenska, všetci sa tešia, že prídu na východ do Košíc,“ povedal vedúci oddelenia kultúry MČ Košice-Západ Dominik Béreš.

Plážový volejbal uprostred sídliska je špecifickým podujatím nielen pre divákov, ale aj samotných aktérov.

„Pre hráčov je výnimočné, že sa hrá v prostredí priamo pred obchodným centrom, kde je veľká fluktuácia ľudí. Sú zvyknutí skôr na to, že sa turnaje hrajú viac na perifériách miest alebo na kúpaliskách. Je to jeden z faktorov, ktorý pridáva na atraktivite podujatia a samozrejme v prípade dobrého počasia zvykne byť aj vysoká divácka účasť,“ uviedol Béreš.

Lákať budú aj sesterské súboje

V mužskej kategórii bude hlavným favoritom na prvenstvo dvojica Nemec – Pokopec, ktorí v Košiciach dvakrát triumfovali v predošlých rokoch.

„Netreba však podceňovať ani ďalšie dvojice. Vysoké ambície majú určite aj vlaňajší víťazi zo Žiliny Hovorka a Namešanský, alebo reprezentanti do 20 rokov Ehrenwald s Pavličkom z Bratislavy. Východoslovenské mestá Košice, Prešov či Bardejov majú zastúpenie spolu v siedmich družstvách, päť dvojíc je čisto bratislavských. V Košiciach sa predstavia aj reprezentanti do 18 rokov a aktuálni majstri v tejto vekovej kategórii, bratranci Brillovci z Prešova.“

V ženskom turnaji sa nepredstavia prvé dva páry v celkovom hodnotení, a tak budú nasadenými jednotkami Eleková – Poszmiková.

„Minulý rok si vybojovali striebro a tentoraz sú hlavnými adeptkami na celkový triumf. Druhým nasadeným párom je bystricko-košická dvojica Harmanová – Kapráľová. Zaujímavosťou sú aj rodinné väzby. Sestry, Košičanky Kerpčarové, Murínové či sesterské duo z Prešova Harčárová s Labikovou. Celkovo sa v porovnaní s minulými rokmi prihlásilo viac Košičaniek.“

Semifinálové súboje budú prebiehať v nedeľu od 14. hod. a po nich nasledujú zápasy o bronz a finálové duely.

V prípade nepriaznivého počasia sa môže program turnaja posunúť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O titul v plážovom volejbale zabojuje viacero párov z východu