O prehre Slovana rozhodli bývalí slovanisti. Chcel by ich Németh späť?

1. dec 2020 o 10:00

Béčko Slovana má najhoršie výsledky v 2. lige.

Autor článku: Michal Šášky, foto: facebook - FC Petržalka

BRATISLAVA. Druhá vlna koronavírusu prišla pre juniorku Slovana v najhoršom možnom čase. Keď sa po desaťzápasovom čakaní konečne dočkali víťazstva, druhú ligu prerušili.

Po jeden a pol mesačnej pauze utŕžili mladíci z Bratislavy prehru s béčkom Žiliny a v nedeľu podľahli aj Petržalke.

Odstrelili ich bývalí hráči

Bratislavské derby rozlúskol v 37. minúte 27-ročný stredopoliar Lukáš Gašparovič, konečný výsledok 2:0 z pohľadu domácich zariadil osem minút pred koncom mladý obranca Samuel Kozlovský.

„Predovšetkým prvý polčas bol vyrovnaný. Oba tímy sa trochu trápili, nevedeli si vypracovať vyloženú šancu. Pár minút pred koncom polčasu sa domáci ujali vedenia, a to bol zlomový moment. Hra sa následne otvorila, Petržalka sa dostala do ďalších šancí a keď po rohovom kope zvýšila na 2:0, bolo po zápase,“ zhodnotil asistent trénera B-tímu Slovana Szilárd Németh.

Zaujímavosťou je, že obaja petržalskí strelci vyrastali práve v Slovane. Kozlovský si obliekal belasý dres od jedenástich rokov až do začiatku tohto kalendárneho roka, Gašparovič v ňom pôsobil po fúzii Senice s Interom v rokoch 2009 až 2016.

„Registrovali sme, že išlo o našich bývalých hráčov, hoci napríklad Luky je z klubu už dlhšie preč. Prehra by ale mrzela rovnako, nech by dal gól ktokoľvek,“ reagoval Németh pre futbalnet. Na pravý breh Dunaja zamierilo v poslednom čase viacero bývalých slovanistov, krídelník Boris Turčák navyše asistoval pri prvom góle.

Chcel by ich 43-ročný tréner radšej vidieť v belasom drese?

„To je ťažká otázka. Samozrejme, že by sme boli radi, pokiaľ by u nás hralo čo najviac kvalitných odchovancov a pomohli nám v druhej lige. Rozhodli sa odísť, preto to musíme rešpektovať,“ zamyslel sa a vzápätí dodal: „Na druhej strane si myslím, že by naše béčko malo slúžiť najmä pre odchovancov, ktorí skončili v dorasteneckom tíme a prechádzajú do mužského futbalu.“

Najhorší tím druhej ligy

Jeden z najskúsenejších hráčov Marek Rigo v rozhovore pre futbalnet poznamenal, že práve vysoký počet neskúsených futbalistov je dôvodom horších výsledkov.

„Bezpochyby, pre hráčov je veľký skok prejsť z dorasteneckých súťaží do zápasov proti Košiciam, Podbrezovej či Banskej Bystrici, kde hrajú bývalí ligisti, ktorí sú fyzicky silnejší aj rýchlejší. Ťažko sa vyhrávajú také zápasy, pretože sú vyrovnané a skúsenejšie tímy vedia zlomové momenty zvládať lepšie,“ analyzoval bývalý reprezentačný útočník.

Mladí slovanisti vyhrali z dvanástich zápasov jediný, zvyšných jedenásť prehrali. V druhej lige majú najhoršie výsledky, dali len sedem gólov, inkasovali až tridsať. Pri jedinom víťazstve s Komárnom tím doplnilo sedem hráčov z A-tímu vrátane Vladimíra Weissa mladšieho, avšak rovnaký počet posíl z áčka nastúpil aj pri prehre s béčkom Žiliny.

„Aj proti Žiline sme mali hernú prevahu a aj vyhrávali, no nedokázali sme skórovať druhýkrát a súper jedným protiútokom zlomil zápas. Rovnako sme boli blízko k bodom aj proti Bardejovu. Sme sklamaní z umiestnenia v tabuľke a aj z bodového zisku, mnohé zápasy boli totiž vyrovnané a mali sme z nich vyťažiť viac.“

Bývalý tréner Komárna Miroslav Karhan označil v rozhovore béčko Slovana za takmer istého vypadávajúceho. Jedenásty tím tabuľky má na desiate miesto osembodové manko. „Myslím si, že na takéto slová je priskoro. Iste, strácame veľa, ale je pred nami ešte osemnásť kôl a množstvo bodov,“ poznamenal Németh, ktorý sa nezaoberá prípadným odvolaním z funkcie. „To nie je otázka na mňa. My sa snažíme robiť maximum a posúvať mužstvo dopredu,“ uzavrel.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»O prehre Slovana rozhodli bývalí slovanisti. Chcel by ich Németh späť?