Ženská NHL zrušila pre covid ďalšiu sezónu, v bubline narástol počet nakazených

Archívna fotografia z All-Stars zápasu žien NWHL v roku 2016.
Archívna fotografia z All-Stars zápasu žien NWHL v roku 2016. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|4. feb 2021 o 08:45

Hrať mali aj dve Slovenky.

NEW YORK. Zámorská ženská hokejová NWHL mala v sezóne 2020/2021 trvať iba veľmi krátko a všetky súboje sa mali hrať v uzavretom prostredí

Vedenie ženskej hokejovej NHL však zrušilo pre pandémiu koronavírusu zostávajúcu časť aktuálnej sezóny profiligy.

Rozhodlo sa tak tesne pred začiatkom zápasov play off v "bubline" v Lake Placid. Dôvodom boli nové pozitívne prípady viacerých hráčok.

Už druhý rok za sebou tak liga nespozná víťaza. Minulosezónne finále medzi Bostonom Pride a Minnesotou Whitecaps zmarili opatrenia na zastavenie pandémie COVID-19.

"Nešli sme správnym smerom. Hoci naše čísla neboli v porovnaní s ďalšími športmi alarmujúce, nevieme si vysvetliť nové prípady v bubline. Toto rozhodnutie nás neteší," citovala agentúra AP dočasnú ligovú komisárku Tyler Tumminiovú.

Už počas základnej časti sa zo šesťčlennej súťaže odhlásil tím Metropolitan Riveters po výskyte koronavírusového ochorenia, podľa Tumminiovej v klube potvrdili až desať prípadov nákazy.

Neskôr sa odísť rozhodlo aj družstvo Connecticut Whale napriek tomu, že žiadny prípad v tejto organizácii nepotvrdili. NWHL nechce špecifikovať, koľko prípadov nákazy zaznamenali v tzv. bubline.

V Salt Lake City sa vo štvrtok mali konať dva semifinálové súboje play-off, o deň neskôr malo na rad prísť finále.

Napriek predčasnému koncu označila Tumminiová sezónu NWHL ako úspešnú. "Som veľmi hrdá, ako sme sa so situáciou popasovali," povedala.

Súčasťou turnaja v Salt Lake City boli aj dve Slovenky v kádri tímu Buffalo Beauts - Lenka Čurmová a Iveta Klimášová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ženská NHL zrušila pre covid ďalšiu sezónu, v bubline narástol počet nakazených