DIGI Sport má ďalšiu novinku, vysielať bude aj najstaršiu pohárovú súťaž na svete

(Autor: DIGI Sport)
DIGI Sport|11. júl 2018 o 15:25

Okrem FA Cupu ponúkne v novej sezóne aj Community Shield.

Ostrovný futbal, to už po novom nebude len Premier League, Championship či škótska Premiership. Od nasledujúcej sezóny ponúkne televízia DIGI Sport vo svojom vysielaní aj najstaršiu pohárovú súťaž na svete - FA Cup.

Práva na súboje medzi tímami z nižších líg s úplnou špičkou futbalu na ostrovoch získal DIGI Sport až do roku 2021.

FA Cup píše históriu od novembra 1871

Anglický FA Cup píše svoju tradíciu už od novembra 1871. Jeho prvým víťazom boli Wanderers z Londýna, no najúspešnejším klubom histórie je s 13 titulmi Arsenal v tesnom závese s Manchestrom United, ktorý sa z trofeje tešil 12-krát.

Na delenej tretej priečke sú Chelsea FC a Tottenham Hotspur, ktorých hráči zdvíhali pohár nad hlavu osemkrát. Na piatej figurujú Liverpool a Aston Villa, ktorým sa to podarilo sedemkrát.

„FA Cup, ako najstaršia pohárová súťaž na svete, je tou tradičnou čerešničkou na torte, ktorá skompletizuje fantastickú ostrovnú futbalovú ponuku u nás,“ povedal generálny riaditeľ DIGI Slovakia Marcel Šatanek.

Aj FA Community Shield

Nová sezóna ostrovného futbalu na DIGI Sport sa začne veľkým súbojom medzi víťazom Premier League a FA Cupu s názvom FA Community Shield.

Oň tímy súperia už od roku 1908. V tohtoročnom sa 5. augusta 2018 vo Wembley proti sebe postavia Manchester City a Chelsea FC.

Ďalšie novinky môžete sledovať na webe televízie DIGI Sport alebo na jej facebooku.

„Získali sme exkluzívne práva na najkvalitnejší anglický pohár spolu so zápasom Community Shield, ktorý odštartuje futbalovú sezónu na ostrovoch,“ prezradil výkonný riaditeľ DIGI CZ Vladimír Rusnák.

Serie A, FA Cup či Community Shield však nebudú v budúcej sezóne jedinými novinkami na DIGI Sport. Ďalšie informácie sa dozviete o týždeň v stredu 18. júla o 13:00.

Televízia DIGI Sport je partnerom denníka SME.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»DIGI Sport má ďalšiu novinku, vysielať bude aj najstaršiu pohárovú súťaž na svete